Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Niksar Kendi Enerjisiyle Zenginleşecek

Niksar Belediyesi tarafından Beyçayırı Köyünde başlatılan Jeotermal sıcak su sondaj çalışmalarını yerinde inceleyen Niksar Belediye Başkanı Özdilek ÖZCAN, bölgede enerji, tarım ve sağlık turizminde kullanılmak üzere Jeotermal sıcak su arama faaliyetlerine başladıklarını belirterek, Niksar'ın kendi enerjisiyle zenginleşen bir şehir olmasını hedeflediklerini söyledi
Niksar Belediyesi tarafından Beyçayırı Köyünde başlatılan Jeotermal sıcak su sondaj çalışmalarını yerinde inceleyen Niksar Belediye Başkanı Özdilek ÖZCAN, bölgede enerji, tarım ve sağlık turizminde kullanılmak üzere Jeotermal sıcak su arama faaliyetlerine başladıklarını belirterek, Niksar'ın kendi enerjisiyle zenginleşen bir şehir olmasını hedeflediklerini söyledi

  Niksar Belediye Başkanı Özdilek ÖZCAN, 9 Ağustos 2016 Salı günü Niksar Belediyesi tarafından Beyçayırı Köyünde başlatılan Jeotermal sıcak su sondaj çalışmalarını yerinde inceledi. Bölgede enerji, tarım ve sağlık turizminde kullanılmak üzere Jeotermal sıcak su arama faaliyetlerine başladıklarını belirten Niksar Belediye Başkanı Özdilek ÖZCAN,  Niksar'ın kendi enerjisiyle zenginleşen bir şehir olmasını hedeflediklerini söyledi.

Niksar’da toplam üç bölgede sondaj çalışması gerçekleştireceklerini anlatan Başkan Özdilek ÖZCAN“30 Mart Yerel Seçimleri için hazırladığımız beyannamemizde Jeotermal Kaynakların Kazanımı ile ilgili çalışalar yapacağımızı belirtmiştik. Bizler bu çalışmayla kalmayıp bölgenin karbondioksit, gravite ve jeofizik çalışmalarıyla üç adet yer belirledik. Bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Yaklaşık iki yıldır bu çalışmaların altyapılarıyla uğraşıyoruz” dedi.

Yaptıkları çalışmaların bölgede büyük bir heyecan yarattığını da anlatan Başkan Özdilek ÖZCAN sözlerine şöyle devam etti; “İlk olarak İl Özel İdaresi marifetiyle sondaj çalışması yapılmıştı. Şimdi ise bizler kendi imkanlarımızla bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bir çok yatırımcı şimdiden bizlerin kapısını çalmaktadır. Hem enerji, hem tarım, hem de sağlık turizmi için büyük bir avantaj yakalayacağımız bir çalışma olacak. İnşallah elde ettiğimiz suyun sıcaklığı ile ilçemiz daha zengin bir şehir haline gelecek. Bu çalışmaların bizlere yaklaşık maliyeti 1 milyon TL’dir. Eğer ki yeterli sıcaklıkta su elde edersek bize kazancını telaffuz bile etmiyorum. Yaptığımız bu çalışma ilçemize hayırlı olsun.” 

2014 Yılında Tokat İl Özel İdaresi tarafından Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğüne yaptırılan Tokat geneli Jeoloji ve Jeofizik Etüd raporuna göre belirlenen Niksar Beyçayırı ile Sarıyazı Köyleri sınırları içerisinde üç adet sondaj noktasında Niksar Belediyesi tarafından sondaj çalışması yapılacak. Bu çalışmalar ile Niksar'ın tarımı ve sağlık turizminde kullanılmak üzere Jeotermal sıcak suya ulaşılması hedefleniyor.

Ayrıca, Tokat Valiliği tarafından yapılan proje duyurusunda; Niksar Sarıyazı Jeotermal kaynak suyuna ilişkin olarak gerek turizm gerekse tarımsal amaçlı projelerin hayata geçirilmesi için proje teklifleri Tokat Valiliği İl Özel İdaresince değerlendirmeye alınacağı bilgisi paylaşıldı.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
  FOTO | Facebook.com/niksarbel  KAYNAK | Facebook.com/niksarbel Tokat.gov.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net