Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Reşadiye'deki Okulların Son Durumu

Reşadiye'de yapımına başlanacak yeni okul inşaatları ile yeni Fen Lisesi binası ile ilgili incelemeler yapan Reşadiye Kaymakamı Faruk ERDEM, Reşadiye'deki okulların durumları, 2016-2017 eğitim öğretim yılı bina ve derslik planlamaları ile ilgili vatandaşlardan gelen sorulara ve merak edilenlere dair açıklamalar yaptı.
Reşadiye'de yapımına başlanacak yeni okul inşaatları ile yeni Fen Lisesi binası ile ilgili incelemeler yapan Reşadiye Kaymakamı Faruk ERDEM, Reşadiye'deki okulların durumları, 2016-2017 eğitim öğretim yılı bina ve derslik planlamaları ile ilgili vatandaşlardan gelen sorulara ve merak edilenlere dair açıklamalar yaptı.

  Reşadiye'de yapımına başlanacak yeni okul inşaatları ile yeni Fen Lisesi binası ile ilgili incelemeler yapan Reşadiye Kaymakamı Faruk ERDEM, Reşadiye'deki okulların durumları, 2016-2017 eğitim öğretim yılı bina ve derslik planlamaları ile ilgili vatandaşlardan gelen sorulara ve merak edilenlere kişisel Facebook adresinden cevap verdi.

Reşadiye Kaymakamı Faruk ERDEM, kişisel Facebook adresinde şu ifadelere yer verdi;
"Değerli Reşadiyeliler, yeni Fen Lisesi binamız ile ilçemizde yapımına başlanacak yeni okul inşaatları ile ilgili incelemeler yaptık.

Bu yıl yeni açılan Fen Lisesi üç sınıf toplamda 90 öğrenci ile önümüzdeki eğitim öğretim yılı itibari ile faaliyetlerine başlayacaktır. Bununla birlikte yatırım programına alınan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Endüstri Meslek Lisesi) inşaatları da başlayacaktır. Sizden gelen sorular ve merak ettikleriniz adına bu okullarımızın durumları ve 2016-2017 eğitim öğretim yılı bina ve derslik planlamaları ile ilgili olarak aşağıdaki bilgileri paylaşıyorum. 

Herhangi bir değişiklik olması durumunda ayrıca açıklama yapılacaktır. Buna göre;
1. Anadolu İmam Hatip Lisesi yeni okul binası Sultan Reşat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Lisesi) bahçesine yapılacaktır. İnşaat süresince her iki okul da mevcut okul binalarında eğitim öğretim faaliyetlerini yürüteceklerdir. Anadolu İmam Hatip Lisesi okul inşaatı tamamlandığında Çermik Mahallesi İlçe Mezarlığı yanında bulunan mevcut okul binası yıkılacak ve yerine 100 kız, 100 erkek öğrenci kapasiteli yurt binaları yapılacaktır.

2. İlçemize yeni yapılacak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Endüstri Meslek Lisesi) inşaatı mevcut yerine yapılacaktır. Bu nedenle inşaat süresince okulumuzun derslik ihtiyaçları, İlçemiz Belediyesinin mülkiyetinde olan ve Belediye İşhanının en üst katında faaliyet gösterirken kapanan Ekol Dershanesinin bulunduğu yer ile tam karşısında bulunan binanın en üst katındaki boş alandan karşılanması planlanmaktadır. Atölyeler (Motor, Metal ve Torna) ise İlçemiz sanayi sitesine taşınacaktır. Derslik ve atölye ihtiyacı bu şekilde karşılanacak ve ek binası (Eski Fatih İlkokulu Binası) dahil mevcut yeri boşaltılacaktır.

3. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin boşaltacağı ek binaya (Eski Fatih İlkokulu Binası) halen Reşadiye Fen Lisesine ait binada faaliyet gösteren İMKB Ortaokulu taşınacaktır.

4. İMKB Ortaokulunun taşınması ile birlikte İlçemiz Fen Lisesi; yurtları, yemekhanesi ve çok amaçlı salonu ile kendine ait kampüste hizmet verebilecektir. 2016-2017 eğitim öğretim yılında mevcut binada 9. Sınıflarda 3 sınıf Fen Lisesi, 10. Sınıflarda 2 sınıf Anadolu Lisesi, 11. Sınıflarda 3 Sınıf Anadolu Lisesi, 12. Sınıflarda 3 sınıf Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri öğrenim görecektir.

Yeni başlayacak inşaatlar ve Fen Lisesi için Milletvekilimiz Coşkun Çakır'a katkı ve desteklerinden dolayı, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne de yeni sezon hazırlıkları için gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyorum."


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 FOTO | Facebook.com/miafarukerdem   KAYNAK | Facebook.com/miafarukerdem

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net