Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Ayhan KARAYAMA'ya Karalama Kampanyası

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde yer alan ve Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin Genel Müdürü Ayhan KARAYAMA'ya dönük karalama kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz aylarda "Bürokrattan ders gibi istifa!" başlığıyla yayınlanan haberi tekzip edilen gazete "Darbenin gölgesinde esrarengiz 3 milyon Euro!" başlığıyla Genel Müdür Ayhan KARAYAMA'nın talimatıyla çiftçinin kaynaklarının teminatsız bir şekilde birilerine kullandırıldığını iddia etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde yer alan ve Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin Genel Müdürü Ayhan KARAYAMA'ya dönük karalama kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz aylarda "Bürokrattan ders gibi istifa!" başlığıyla yayınlanan haberi tekzip edilen gazete "Darbenin gölgesinde esrarengiz 3 milyon Euro!" başlığıyla Genel Müdür Ayhan KARAYAMA'nın talimatıyla çiftçinin kaynaklarının teminatsız bir şekilde birilerine kullandırıldığını iddia etti.

  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bünyesinde yer alan ve Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğünü yürüten ve göreve geldiği günden bugüne başarılı çalışmalara imza atan Tokat Başçiftlik doğumlu Ayhan KARAYAMA'ya dönük basın yoluyla yapılan karalama kampanyalarına bir yenisi daha eklendi.

Geçtiğimiz aylarda "Bürokrattan ders gibi istifa!" başlığıyla Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri kuruluşu Trakya Dış Ticaret şirketi yönetim kurulu üyeliği istifa eden bürokratın iddialarını yayınlayan ve haberi tekzip edilen gazete "Darbenin gölgesinde esrarengiz 3 milyon Euro!" başlığıyla Genel Müdür Ayhan KARAYAMA'nın talimatıyla çiftçinin kaynaklarının teminatsız bir şekilde birilerine kullandırıldığını iddia etti.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve Genel Müdürü Ayhan KARAYAMA'ya yönelik iddialı haberleriyle öne çıkan gazete ve muhabiri 6 Mayıs 2017 tarihinde "Darbenin gölgesinde esrarengiz 3 milyon Euro!" başlığıyla yayınladığı haberinde şu ifadelere yer verdi; "Tarım Kredi Kooperatifleri’nin, hain darbe girişiminden 3 gün sonra ‘hayvan alımı’ sözleşmesi adı altında Macaristan’daki bir firmaya hiçbir teminat almadan ve tamamen kurum mevzuatlarına aykırı bir şekilde 3 milyon Euro para gönderdiği ortaya çıktı.

‘Hayvan alımı’ sözleşmesi gereğince bu firmaya aktarılan para, daha sonra Estonya ve Letonya’da kurulan iki firmanın Et ve Süt Kurumu’na yaptığı hayvan ithalatında kullanıldı. Ucuz ve hastalıklı hayvanları Romanya’dan Türkiye’ye ithal eden bu iki firma, kısa sürede hayvan ticaretinden büyük para kazandı. Skandalın ortaya çıkması üzerine Macaristanlı firmaya aktarılan 12 milyon lira, Estonya ve Letonya’da kurulan bu iki firma tarafından Tarım Kredi’ye 7 ay sonra geri iade edildi. Çiftçinin en önemli kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri, büyük bir skandalla çalkalanıyor. Hayvancılık ithalatında büyük bir skandala imza atılırken, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama’nın talimatıyla çiftçinin kaynaklarının teminatsız bir şekilde birilerine kullandırılması dikkat çekti. "

"Darbenin gölgesinde esrarengiz 3 milyon Euro!" başlığıyla yayınlanan iddiaların önce gazetede sonra İnternet haber sitelerinde paylaşılması üzerine Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Ayhan KARAYAMA, kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve şu ifadelere verdi; "Çiğ de haram da yemedik, yedirmedik şükür,darbe bağlantısı kahpece,alçakça ve aşağılık bir iftira.Bizi bilen bilir, diğerleri de öğrenecek. Tekzibi yayınlayacak ve mahkeme kararına saygı duyacak kadar ahlaklı mısınız? Sizi gidi müfteriler sizi. Bu kurumu büyütmeye kararlıyız,yol arkadaşlığına layık olanlarla omuz omuza. Hesabı olanlara ve tetikçilerine ise dilinden konuşmaya hazırız."

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, haberi yapan gazeteye İhtarname göndererek haberin İnternet sitelerinden derhal kaldırılmasını ve tekzip metninin yayınlanmasını aksi halde yasal yollara başvurulacağını bildirdi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin gazeteye gönderdiği ihtarnamede; gazetenin "bir firmaya hiçbir teminat almadan ve tamamen kurum mevzuatlarına aykırı bir şekilde 3 milyon Euro para gönderdiği" iddiasına Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Tareks Hayvancılık A.Ş.'nin haberde geçen adı firmayla verdiği düşük bedelli teklif nedeniyle sözleşme yapıldığını, sözleşme gereği %35 avans gönderdiğini, teminat olarak da firmanın Et ve Süt Kurumu'ndan alacaklarının temlik edildiği, yapılan sözleşme ve işlemlerin mevzuata uygun olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Tareks Hayvancılık A.Ş.'nin sözleşme yaptığı firmanın sözleşme hükümlerine uymaması nedeniyle verilen avansı faiziyle birlikte geri aldığını, kurumun zararının olmadığı gibi döviz kurlarından dolayı yaklaşık 1 Milyon TL kazanç sağladığını belirtti.



 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Olay53.com      Milligazete.com Twitter.com/ayhankarayama 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net