Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiflik'te Gençler Alaçal Tepesine "Önce Vatan" Yazıyor

2016 yılında Sosyal Medyada "Geliştirmek İçin Gönüllüyüz" sloganıyla kurulan ve kısa adı BAŞGEH olan Başçiftlik Gençlik Hareketi çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Gençlik Hareketi üyeleri, Başçiftlik Kaymakamlığı, Başçiftlik Belediyesi ve gönüllülerinde aldığı destekle Başçiftlik'e hakim tepesi Alaçal'da 1250 m2 alana "Önce Vatan" yazısı ile şanlı bayrağımızın simgesi "Ay Yıldızı" nakşetmek için kolları sıvadı
2016 yılında Sosyal Medyada "Geliştirmek İçin Gönüllüyüz" sloganıyla kurulan ve kısa adı BAŞGEH olan Başçiftlik Gençlik Hareketi çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Gençlik Hareketi üyeleri, Başçiftlik Kaymakamlığı, Başçiftlik Belediyesi ve gönüllülerinde aldığı destekle Başçiftlik'e hakim tepesi Alaçal'da 1250 m2 alana "Önce Vatan" yazısı ile şanlı bayrağımızın simgesi "Ay Yıldızı" nakşetmek için kolları sıvadı

  2016 Ağustos ayında Sosyal Medyada "Geliştirmek İçin Gönüllüyüz" sloganıyla kısa adı BAŞGEH olan "Başçiftlik Gençlik Hareketi" adıyla "Başçiftlik'e kültürel,sanatsal,çevresel,sportif, maddi ve manevi bütün alanlarda katkı sağlamak, Başçiftlik ile ilgili plan, proje,tasarı oluşturup tavsiyelerde bulunmak" amacıyla bir grup genç tarafın kurulan grup aradan geçen 1 yıllık sürede yaptığı çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Gençlik Hareketi üyeleri önce Başçiftlik Merkez Cami minareleri arasına ve Başçiftlik'in en güzel seyir mekanlarından kızlar kayası mevkine dev Türk bayrağı astı, sonra Başçiftlik Kaymakamlığı, Başçiftlik Belediyesi ve Başçiftlik Müftülüğü'nün katkılarıyla 28 Ocak 2017 Cumartesi günü 3. Başçiftlik Kar Şenlikleri sonrası şehitler anısına "Şehitlere Saygı ve Bayrak Aşkı" yürüyüşü ile 15 Temmuz 2016 gece yarısı demokrasiye karşı yapılan hain darbe kalkışmasının 1. yılında Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN ve Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL'in destek ve katkılarıyla 17 Temmuz 2017 tarihinde Başçiflik'te 100 araçlık konvoy düzenlendi.

Gençlik Hareketi üyeleri, son olarak Başçiftlik Kaymakamlığı, Başçiftlik Belediyesi ve gönüllülerinde aldığı destekle Başçiftlik'e hakim tepesi Alaçal'da 11 bin 135 adet parke kullanılarak 1250 m2 alan içerisine "Önce Vatan" yazısı ile şanlı bayrağımızın simgesi "Ay Yıldızı" nakşetmek için kolları sıvadı.

Gençlik Hareketi üyelerinin Alaçal tepesine yapacakları proje için Başçiftlik Belediyesi kepçe ve parke taşı, Başçiftlik Kaymakamlığı İlçe Özel İdaresi ise 50 litrelik boya desteği verdi.

Başçiftlik Gençlik Hareketi grubunun kurucularından Mutlu AYMAK, proje hakkında şunları söyledi; "Milli manevi bilinç uyandırmak, gençliğin birlikte neler yapabileceğini göstermek ve yeni nesli vatan, millet ve bayrak aşkıyla doldurmak için yapılan bir proje. 20 Temmuz'da başladık, 20 Ağustos'ta bitirmeyi planlıyoruz. Şuana kadar Bayram ÇAKIRTAŞ, Ömer ÇAKIRTAŞ ve Burak ÇAKIRTAŞ ile birlikte 50'ye yakın gönüllümüz bize destek verdi, destekleri için herkese teşekkürler. "

Grubu Alaçal tepesinde ziyaret eden ve çalışmaları yakından gören Niksar Kent Konseyi Başkanı Salih GÜLER kişisel sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı; "Başçiftlik Gençlik Hareketi gönüllüleri tarafından, Alaçal tepesine 11.135 adet parke kullanılarak 1250 metre kare alan içerisine '' ÖNCE VATAN'' yazısını yazan gençlerimizi çalışma esnasında ziyaret edip kolaylıklar diledik."

"Başçiftlik Gençlik Hareketi" grubunun faaliyetlerini hareketin resmi Facebook adresi olan Facebook.com/BaşçiftlikGençlikHareketi sayfasından takip edebilirler.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      Facebook.com/BaşçiftlikGençlikHareketi 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net