Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Ayten TURAN | Tokat Kitap Günleri

Benimde katılım sağladığım, Tokat Belediyesi 1. Tokat Kitap Günleri beklenenden daha çok ilgi çekti. Tokat'ta genç nüfusun yoğunluğu ve Tokat’ın böyle kültürel olaylara özlemi fuar alanının dolup taşmasını sağladı. Fuar alanı derken belirtmeden geçemeyeceğim bir konuda…
Benimde katılım sağladığım, Tokat Belediyesi 1. Tokat Kitap Günleri beklenenden daha çok ilgi çekti.

Tokat'ta genç nüfusun yoğunluğu ve Tokat’ın böyle kültürel olaylara özlemi fuar alanının dolup taşmasını sağladı.

Fuar alanı derken belirtmeden geçemeyeceğim bir konuda…

Tokat’lılar, Kitap Günlerinde şunu fark etti, Tokat’ın Ciddi bir fuar alanına ihtiyacı var. 1. si düzenlenen Kitap Günleri Tokat Cumhuriyet meydanına kurulan çadırda yapılması bu ihtiyacı göz önüne serdi.

Gerçi, Tokat Belediyesinin en ufak ayrıntıya kadar dikkat ettiği gözlemlense de Tokat’ın fuar alanı ihtiyacı ciddi bir şekilde fark ediliyordu.

Tokat bir çok ünlü yazarı misafir etmenin gururunu yaşadığı kesin, özellikle Tokat’lı olmayan değerli yazarların gözünde Tokat’ı dinlemek ayrı bir hazdı.

Tokat'ta birçok yazar kitaplarını imzalamasıyla kalmayıp akıllarda kalan muhteşem söyleşilerde de bulunmaları ayrı bir mutluluktu Tokat'lılar için.

Tokat Kitap Günlerinde diğer dikkat çeken konuda Tokat ilçelerinin belediye başkanlarının ve siyasetinin fuara gösterdiği ilgi oldu.

Beni tek rahatsız eden, siyasi yazarların çoğunluğu ve bu yazarların ara arada olsa Kitap Günlerini siyasi bir arenaya çevirmesi oldu.

Tokat Belediyesi buna musamaha göstermese de bazı yazarların tavrı ve kendi siyasi partilerinin işaretlerini orada lanse etmeleri neredeyse Tokat Kitap Günlerine gölge düşürecekti.

Ama görevlilerin uyarı sonrasında bu durum düzeltilerek Tokat Kitap Günleri amacında devam etti.

Gençlerin ve kadınların katılımın çok olması ayrı bir gurur kaynağı oldu.

Özellikle ailelerin çocuklarıyla katılım sağlaması ve çocuk kitaplarının ilgi çekmesi, Tokat halkının gelecek nesle eğitimin ve okumanın ne kadar önemli olduğu mesajı vermesi takdire değerdi.

Tokat Kitap Günlerinin 1.'sini bu sene yaşadık, umuyorum ki yıllarca kitap günlerimize bir yazar  olarak katılmak ve ardından  sizlere yaşadıklarımızı paylaşmak bizlere nasip olur diyerek, Tokat Belediyesinin bu çalışmasını kutluyor, Tokat’ın sanatsal ve kültürel programlarla anılmasını diliyorum.

Tokat’ın sanatsal konuda ne kadar beklentisi olduğunu Tokat kitap Günlerinde fark eden biri olarak orada olmaktan onur duyduğumu da belirtmeden edemeyeceğim.

Aydınlık yarınlar için en iyi ışık KİTAP diyerek yazıma son veriyor, bu etkinlik için emek harcayan ve bizleri davet eden Tokat Belediyesine tekrar teşekkür ediyorum.

 Ayten TURAN Yazar
    Tokattan.net       aytendoganturan@gmail.com

Yazarın Diğer Yazıları

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net