Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'lilerde Soy Ağacı Hüsranı

E-Devlet'in internet sitesi üzerinden vatandaşları için sunduğu hizmetlere dahil ettiği, fakat beklenmedik bir şekilde yoğunluğa neden olarak alt yapı yetersizliğinden ötürü geçici bir süreliğine durdurulan Alt-Üst Soy Ağacı Sorgulama yeniden erişime açılmasıyla bugüne kadar 8 milyon kişi soy ağacını sorguladı. Soy Ağacı bilgisi sorgulama hizmetiyle kullanıcıların sistem üzerinden 1800 yıllara kadarki aile kayıtları bilgisine ulaşırken Tokat Başçiftlik nüfusuna kayıtlı vatandaşlar ise 1986 sonrası kayıtlara erişebildi.
E-Devlet'in internet sitesi üzerinden vatandaşları için sunduğu hizmetlere dahil ettiği, fakat beklenmedik bir şekilde yoğunluğa neden olarak alt yapı yetersizliğinden ötürü geçici bir süreliğine durdurulan Alt-Üst Soy Ağacı Sorgulama yeniden erişime açılmasıyla bugüne kadar 8 milyon kişi soy ağacını sorguladı. Soy Ağacı bilgisi sorgulama hizmetiyle kullanıcıların sistem üzerinden 1800 yıllara kadarki aile kayıtları bilgisine ulaşırken Tokat Başçiftlik nüfusuna kayıtlı vatandaşlar ise 1986 sonrası kayıtlara erişebildi.

  E-Devlet'in internet sitesi üzerinden vatandaşları için sunduğu hizmetlere dahil ettiği Alt-Üst Soy Ağacı Sorgulama açıldığı gün beklenmedik bir şekilde yoğunluk ve alt yapı yetersizliğinden ötürü geçici bir süreliğine durduruldu. Sistemde yapılan çalışmalarla İçişleri Bakanlığı Alt-Üst Soy Ağacı Sorgulama yeniden erişime açtı.

Soy ağacını görüntülemek isteyen vatandaşlar, e-Devlet sisteminin resmi web sitesi olan turkiye.gov.tr aracılığıyla öğrenme imkanı bulunuyor. Soy ağacı bilgisine ulaşabilmek için e-Devlet sitesine giriş yapılmasının ardından uygulanması gereken birtakım adımlar bulunmaları gerekiyor.

E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama sayfasına giriş yapılmasıyla birlikte, sistem sizi sıraya aldığının uyarısını veriyor ve soy bilginiz hazırlandığında sizi haberdar edebilmek adına iletişim bilginizi istiyor. Bu nedenle telefon numaranızı veya e-Posta hesabınızı e-Devlet sistemi üzerinden onaylatma işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor.

E-Devlet Soy Ağacı bilgisi sorgulama hizmetiyle 1800'lü yıllara kadar geri gidilebilebildiği, kullanıcıların sistem üzerinden dört ya da beş kuşak öncesine kadar aile kayıtlarına ulaşabileceği belirtiliyor. İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden 16 Şubat 2017 tarihinde yaptığı açıklamada; saat 07.45 itibarıyla cevaplanan istek sayısının 8 milyon 141 bin 756 adet olduğu açıkladı.

Soy Ağacı bilgisi sorgulama hizmetiyle kullanıcıların sistem üzerinden 1800 yıllara kadarki aile kayıtları bilgisine ulaşırken Tokat Başçiftlik nüfusuna kayıtlı vatandaşlar ise 1986 sonrası kayıtlara erişebildi. Bu da Başçiftlik'liler üzerinde hüsrana neden oldu.

Tokattan.net olarak konuyla ilgili görüştüğümüz Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Tarihçi Prof. Dr. Ali AÇIKEL, şu açıklamalarda bulundu; "E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama sistemi 1800 yıllara kadar gidebiliyor, lakin Başçiftlik için bu söz konusu değil. 1939 yılındaki büyük depremde Reşadiye'de bulunan nüfus kayıtları yandı. O dönem Başçiftlik Reşadiye'ye bağlı bir köydü. 1939 depremi sonrası bir nüfus kütüğü çalışması yapıldı diye biliyorum. 1951'den sonra Başçiftlik, Niksar'a bağlandı ve nüfus kütükleri buraya taşındı. Nüfus kütüğü için en son 1986 yılında bir çalışma yapıldı. Şu an sistemde erişilebilen kayıtlar 1986 yılına ait."

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Haber7.com
 Haber7.com
 Twitter/TC_icisleri

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net