Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'te Gelin Ata Bindi

Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik, Kurban Bayramının 3. gününde renkli bir düğüne sahne oldu. Dünya evine giren Buse-Serkan İNAN çifti ilçede bir geleneği yaşatarak gelin alma merasimini arabaların çıkmasıyla unutulmaya yüz tutan atla gerçekleştirildi. Gelin alma merasimini atla yapan damat ve yakınları, gelini at üstünde ilçe sokaklarında dolaştırarak ilgi odağı oldu. At üzerinde gelinin dolaştığını gören Başçiftlik'liler de cep telefonları ile fotoğraf ve görüntü çekerek nostaljik anları ölümsüzleştirdi.
Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik, Kurban Bayramının 3. gününde renkli bir düğüne sahne oldu. Dünya evine giren Buse-Serkan İNAN çifti ilçede bir geleneği yaşatarak gelin alma merasimini arabaların çıkmasıyla unutulmaya yüz tutan atla gerçekleştirildi. Gelin alma merasimini atla yapan damat ve yakınları, gelini at üstünde ilçe sokaklarında dolaştırarak ilgi odağı oldu. At üzerinde gelinin dolaştığını gören Başçiftlik'liler de cep telefonları ile fotoğraf ve görüntü çekerek nostaljik anları ölümsüzleştirdi.

  Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik Kurban Bayramının 3. gününde renkli bir düğüne sahne oldu. Dünya evine giren Buse-Serkan İNAN çifti ilçede bir geleneği yaşatarak gelin alma merasimini arabaların çıkmasıyla unutulmaya yüz tutan atla gerçekleştirildi.

23 Ağustos 2018 Perşembe günü gerçekleştirilen düğünde Gelin alma merasimi için gelinin Gençosman Mahallesinde bulunan evine, damat ve yakınları öncesinde gelin için sağdıçlar tarafından süslenerek hazırlanan atla ile davul zurna eşliğinde geldi. Okunan duanın ardından Gelin Buse AVŞAR İNAN, kulaklarına eşarp takılarak üzerine heybe atılan atın üzerine bindirildi. Damat Serkan İNAN, gelini atla alarak yakınları ve arkadaşlarıyla birlikte ilçe sokaklarında tur attı.

At ile yapılan gelin alama merasi Damat Serkan İNAN'ın Cumhuriyet Mahallesinde bulunan evinde sona ererken at üzerinde gelinin dolaştığını gören Başçiftlik'liler de cep telefonları ile fotoğraf ve görüntü çekerek nostaljik anları ölümsüzleştirdi.

Düğünü sosyal medyada paylaşan gelinin yakınlarından Erhan YAVUZ, geleneği yaşatanlara teşekkür ederken şu ifadeleri paylaştı; "Teyzeoğlu Osman Avsar'ın kızı Buse Avşar İnan yeğenimizin gelin alma merasimi. Eski geleneklerimizde olduğu gibi at sırtında uğurladık yeğenimizi. Buse kızımıza ömür boyu mutluluklar diliyoruz. Aynı zamanda bu geleneği bizlere yaşattığı için de teşekkür ediyoruz! "

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Facebook/ErhanYAVUZ
 Facebook/ErhanYAVUZ

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net