Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Niksar'ın Harikaları Yarışıyor

Niksar Belediyesi, Tokat'ın tarihi başkenti Niksar'ın insanını, doğal güzelliklerini, tarihi mimarisini fotoğrafın görsel gücü ile tanıtmak ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmak, Niksar Belediyesi görüntü arşivine görsel bir bellek kazandırması amacıyla amatör ve profesyonel fotoğrafçıların katılacağı “Niksar'ın Harikaları” adıyla ödüllü bir foto maratonu düzenliyor.
Niksar Belediyesi, Tokat'ın tarihi başkenti Niksar'ın insanını, doğal güzelliklerini, tarihi mimarisini fotoğrafın görsel gücü ile tanıtmak ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmak, Niksar Belediyesi görüntü arşivine görsel bir bellek kazandırması  amacıyla amatör ve profesyonel fotoğrafçıların katılacağı “Niksar'ın Harikaları” adıyla ödüllü bir foto maratonu düzenliyor.

  Niksar Belediyesi, Niksar Kent Konseyi, Niksar Alan Yönetim Başkanlığı, Tokat fotoğraf Sanatçıları Derneği (TOFSAD) ve  Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun katkılarıyla Tokat'ın tarihi başkenti Niksar'ın insanını, doğal güzelliklerini, tarihi mimarisini fotoğrafın görsel gücü ile tanıtmak ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmak, Niksar Belediyesi görüntü arşivine görsel bir bellek kazandırması amacıyla amatör ve profesyonel fotoğrafçıların katılacağı “Niksar'ın Harikaları” adıyla düzenliyor.

23-24-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Niksar'da yapılacak ödüllü bir foto maratonu 3 gün sürecektir. Yarışma ile ilgili detaylarına Niksar Belediyesi'nin www.niksar.bel.tr kurumsal web adresinden ulaşılabilir.

Niksar'ın Harikaları Fotoğraf Yarışması
  Niksar Belediyesi 1. Foto Maratonu

Yarışma Yeri: Foto maraton, Niksar ilçesi sınırları dahilinde yapılacaktır.

Etkinliğin Amacı: İnsanını ve doğal güzelliklerini fotoğrafın görsel gücü ile tanıtmak ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmaktır. Yarışma ayrıca; amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarını Niksar halkı ile kaynaştıracak; seçilen fotoğraflar ise Niksar Belediyesi arşivine; geleceğe bırakılarak görsel bir bellek kazandıracaktır.

Yarışmanın Adı: “Niksar’ın Harikaları”.

Organizasyon: “Niksar Belediyesi 1. Foto Maratonu”, Niksar Belediyesi tarafından düzenlenmektedir ve yürütücülüğünü de Niksar Belediyesi gerçekleştirecektir.

Yarışmanın Tarihleri: “Niksar Belediyesi 1. Foto Maratonu”, 23-24-25 Eylül 2016 tarihleri arasında 3 gün sürecektir.

Yarışma Bölümleri: Yarışma, “Sayısal Renkli veya Siyah-Beyaz Fotoğraf” olarak tek kategorilidir.

Katılım Koşulları:
1. Foto Maraton, Jüri üyeleri ve TFSF temsilcisi dışında tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açıktır.
2. Etkinlik,23-24-25 Eylül 2016 tarihleri arasında 3 gün sürecektir. Foto Maraton’a katılacak fotoğrafların bu tarihlerde, Niksar ilçesi sınırları içinde çekilmiş olması gerekmektedir.
3. Yarışmaya katılım ücretsizdir.
4. Katılımlar başvuru sırasına göre kabul edilecektir. Başvuru sırasında katılımcıya verilecek başvuru sırası o katılımcının rumuzu olacaktır. (Örnek: Başvuru No: 015 (rumuz: 015)).
5. Teslim edilecek fotoğrafların adları rumuz ile markalanacak olup fotoğraflara sıra numarası da verilecektir. (Örnek: 015-1, 015-2, …). Birden fazla rumuzla katılanlar hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
6. Katılımcı kayıt sırasında fotoğraf makinesinin tarih ve saatini güncellemeli; bellek kartını boşaltmalıdır. Kayıt öncesinde çekilen fotoğraflar yarışmaya kabul edilmeyecektir.
7. Yarışmacıların kendi getirdikleri hafıza kartlarının marka ve seri numaraları okunabilir olmalıdır. Seri numarası veya markası okunmayan hafıza kartlarıyla yarışmaya katılınamaz.
8. Her yarışmacı, yarışmaya kayıt olduğu hafıza kartı ve sayısal fotoğraf makinesiyle yalnızca kendisi katılabilir.
9. Her katılımcı en fazla 4 (dört) adet Sayısal Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğrafla katılabilir.
10. Çekimler jpg/JPEG formatında 300 dpi çözünürlükte, orijinal boyutunda teslim edilmelidir. Fotoğraflar; kenar boşluksuz ve çerçevesiz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb. bilgiler bulunmamalıdır.
11. Fotoğrafların çekim bilgilerine ulaşmak gerektiği takdirde, organizasyon komitesi orijinal çekimi isteyebilecektir.
12. Düzenleme Kurulu, sorunların ve belirsizliklerin çözümünde, gerekli gördüğü durumlarda program değişikliği yapabilir.
13. Fotoğrafın belgesel yapısını bozmayacak oranda kadrajlanmış, kontrast, aydınlık, renk ayarı ve toz alımı yapılmış fotoğraflar kabul edilir. HDR (High Dynamic Range) ve kolaj fotoğraf kabul edilmez. Bu konuda jürinin kanaati esastır. Seçici Kurul, isterse fotoğrafların müdahalede bulunulmamış ilk görünümünü isteyebilir.
14. Yarışmacı, yarışmaya katıldığı fotoğraflarının, Foto Maraton’da kendisi tarafından çekilmiş olduğunu; gerekli izinlerin alındığını; basit müdahaleler dışında müdahale etmediğini kabul eder. Ödül kazanan fotoğrafçılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlar hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
15. Yarışmaya gönderilen fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve seçici kurulu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişikliği yapan kişiler hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
16. Kural ihlali yapan katılımcıya “TFSF U/UA Yarışma Düzenleme Standartları Yönergesi” 13. Madde’deki yaptırımlar uygulanır. Katılımcının aldığı ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Ödül yeri boş bırakılır. Bu durum diğer katılımcılara ekstradan bir hak tanımaz. Ödül verilmişse katılımcının ödülü geri vermesi gerekir.
17. Haklarında yukarıda açıklanan gerekçelerle verilmiş kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamazlar.
18. Ödül alan ve sergilemeye layık görülen yarışmacılar ve fotoğrafları Niksar Belediyesi’nin www.niksar.bel.tr ve TFSF’nin www.tfsf.org.tr web sayfasında yayınlanarak ilan edilecektir.
19. Yarışmada ödül, mansiyon ve sergileme alamayan fotoğraflar iade edilmeyecek, TFSF temsilcisi denetiminde sistemden silinecektir.
20. Şartnamede belirtilmeyen konularda ya da anlaşılamayan durumlarda, TFSF’nin “TFSF U/UA Yarışma Düzenleme Standartları Yönergesi”nde belirtilen düzenlemeler ile Düzenleme Kurulu ve TFSF YK kararları geçerli olacaktır.
21. Niksar Belediyesi 1. Foto Maratonu’na Katılım Formu’nu doldurarak başvuran ve fotoğraf teslim eden her katılımcı bu şartları kabul etmiş sayılır.

Telif (Kullanım) Hakları:
• Ödül ve sergileme alan fotoğrafların kullanım hakkı Niksar Belediyesi ile eser sahibine ait olacaktır. Niksar Belediyesi bu fotoğrafları yarışma sonuçlandığı tarihten itibaren hiçbir yer (yazılı ve görsel) ve muhteva (albüm, kitap, takvim, bülten, broşür, gazete, dergi, sergi, tanıtım, tv programı, internet sitesi vb) sınırı olmadan kurumun tanıtımlarında ve yayınlarında sanatçıların ismini belirterek kullanabilecektir. Bu konularda katılımcıya ayrıca bir telif ücreti ödenmeyecektir.
• Yarışmada ödül alan fotoğraflar Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu - TFSF’nin www.tfsf.org.tr web sayfasında yayınlanacak; ayrıca TFSF yayını Almanak 2016’te kurumumuza ayrılan sayfalarda yer alacaktır.
• Şartnamede belirtilen ödüller, yarışma sonuçları açıklandıktan sonra, hak sahiplerinin e-posta ile bildirecekleri kişisel banka hesap/IBAN numaralarına Düzenleme Kurulu tarafında gönderilecektir. Hak sahibinin kişisel hesap/IBAN numarasını ve/veya Düzenleme Kurulu’nca istenebilecek belge ve bilgileri bildirmemesi durumunda ödül bedeli, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 1 (bir) yılın sonunda zaman aşımına uğrar. Zaman aşımı durumunda hak sahibinin ödül, telif vb herhangi bir talebi olamaz.
• Ödül ve sergileme alan fotoğraflar; Niksar Belediyesi’nin www.niksar.bel.tr ile TFSF’nin www.tfsf.org.tr web sayfalarında ve TFSF’nin sosyal medya (Facebook, twitter, instagram) hesaplarında yayınlanacaktır. Ayrıca ödül alan fotoğraflar TFSF yayını olan Almanak 2016’da bu yarışmaya ayrılan sayfalarda yer alacaktır.

Fotoğrafların işaretlenmesi:
• Kayıt sırasındaki sıra numarası rumuz olarak kabul edilecektir.
• Teslim edilecek fotoğrafların adları bu rumuz ile markalanacaktır.
• Birden fazla fotoğrafla yapılan başvurularda, fotoğrafa sıra numarası ve ad da verilmelidir. Rumuz 009 ise (009-1-fotoğraf adı) gibi.
• Katılımcılar, kayıtlarını 23 Eylül 2016 Cuma günü saat 08.00 - (24 Eylül 2016 Cumartesi günü saat 12.00) arası Niksar Belediyesi'nde yaptırabilirler. Fotoğraflar, en son 11 Eylül 2016 Pazar günü saat 18.00’e kadar TFSF Temsilcisi denetiminde Foto Maraton görevlisine teslim edilmelidir.

Konaklama:
Katılımcılar konaklama ücretlerini kendileri karşılayacaklardır. Uygun konaklama yerleri ve iletişim bilgileri, yarışma sekreteryası Duygu ZORLU’ndan alınabilir.

Yarışma Takvimi:
Kayıt Başlangıç Tarihi : 23 Eylül 2016 Cuma saat 08.00
Kayıt Bitiş Tarihi : 24 Eylül 2016 Cumartesi saat 12.00
Fotoğraf Teslimi Bitiş Tarihi : 25 Eylül 2016 Pazar saat 17.00
Jüri Toplanma Tarihi : 25 Eylül 2016 Pazar saat 19.00
Sonuç Bildirimi : 25 Eylül 2016 Pazar saat 20.00

Ödüller:
Birincilik 3000.- TL, İkincilik 2000.- TL, Üçüncülük Ödülü 1000.- TL, Mansiyon (3 adet) 250.- TL
Sergileme/Satın alma (En fazla 30 adet) (100.- TL)

Not: Sergilenen Fotoğraflara satın alma bedeli ödenecektir. Her yarışmacı ancak bir ödül alabilir. Ödül alan katılımcıların başka fotoğrafları sergileme alabilir.

Jüri Üyeleri (Ada göre alfabetik sırayla):
Cihat TAŞKIN, Fotoğraf Sanatçısı
Hüseyin TAŞKIN, Emekli TRT TV Yönetmeni ve Kanal B’nin kurucusu
Mustafa KILINÇ, Tokat Fotoğraf Sanatçıları Derneği, Fotoğraf Sanatçısı
Necmettin KÜLAHÇI, Fotoğraf Sanatçısı
Özdilek ÖZCAN, Niksar Belediye Başkanı

TFSF Temsilcisi: Hüseyin SARI
Yarışma Sekreteryası/İletişim: Duygu ZORLU
Telefon: 0850 633 0660 – E-posta: duyguzorlu60@gmail.com
Web: www.niksar.bel.tr

Yarışmamız, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından TFSF 2016-055 numara ile onaylanmıştır. Yarışma sürecinde ve salonda TFSF temsilcisi bulunacaktır.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Tokattan.net    KAYNAK | Niksar.bel.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net