Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat Aydınlanıyor, Tarih Canlanıyor

Tokat'taki tarihi yapılar, tarihi meydan ve yollar, park-bahçe ve su öğeleri gibi, dış aydınlatmanın kentsel değerlerini içeren bölümleri geceleri aydınlatmak için “Tokat Aydınlanıyor, Tarih Canlanıyor” projesi Tokat Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Projesi kapsamında yapılan saat kulesi ve birçok yapının ışıklandırılması; insanların özel günlerinde, hatıra ve turistlik gezilerinde güzel karelere ev sahipliği yapıyor.
Tokat'taki tarihi yapılar, tarihi meydan ve yollar, park-bahçe ve su öğeleri gibi, dış aydınlatmanın kentsel değerlerini içeren bölümleri geceleri aydınlatmak için “Tokat Aydınlanıyor, Tarih Canlanıyor” projesi Tokat Belediyesi tarafından hayata geçirildi.  Projesi kapsamında yapılan saat kulesi ve birçok yapının ışıklandırılması; insanların özel günlerinde, hatıra ve turistlik gezilerinde güzel karelere ev sahipliği yapıyor

  Tokat'taki tarihi yapılar, tarihi meydan ve yollar, park-bahçe ve su öğeleri gibi, dış aydınlatmanın kentsel değerlerini içeren bölümleri geceleri aydınlatılmak için “Tokat Aydınlanıyor, Tarih Canlanıyor” projesi Tokat Belediyesi tarafından 2015 yılında hayata geçirildi.

Proje kapsamında Tokat Belediyesi şantiyesinde en az maliyetle, tarihi dokulara uygun olarak son teknoloji Led ürünlerle üretilen ışıklandırmalar ile şehir içi ana ve tali caddeler,  köprü, park, bahçe gibi yeşil alanlar ve gezinti alanları, açık hava spor tesisleri, kentin tarihi ticari yapıları ve alışveriş merkezleri, tarihi eserler, anıtlar ve heykellere kadar birçok kent öğesi geceleri aydınlatıldı. Proje kapsamında ilk olarak Meydan Çarşısı, Kuyumcular Çarşısı, Behzat Parkı, Saat Kulesi ve Behzat Camii ışıklandırması ile Vali Zekai Gümüşdiş Caddesi’nde kaldırım kenarı ışıklandırmaları tamamlandı.

Proje ile özel günlerini kalıcı hala getirmek için daha çok büyük şehirlerde ki tarihi yapılarda yapılan dış çekimler proje ile Tokat'ta yapılmaya başlandı. Tokat Belediyesi tarafından yürütülen “Tokat Aydınlanıyor, Tarih Canlanıyor” projesi ile tarihi yapıların ve kültürün renklendirilmesi ile dış çekimlerde, Saat Kulesi başta olmak üzere, Hıdırlık Köprüsü ve Sulusokak gibi mekanlar Tokatlıların tercihi oldu.

Gece aydınlatmasıyla renk cünbüşüne dönen tarihi mekanlarda dış çekim yaptıran Kadriye-Bekir BİNBAŞ çifti:Tokatlıyız biz de hatırası anlamı olan özel bir yer olsun istedik ve buranın ışıklandırılmış olması bize oldukça güzel ilham verdi diye düşünüyoruz. Onun için ilk Saat Kulesi’nde çekim yapıyoruz sonra diğer yerlere de gideceğiz.” diye konuştu.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Facebook.com/BekirBinbas    KAYNAK | Facebook.com/BekirBinbas | Tokat.bel.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net