Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

İstanbul'daki Başçiftlikliler Genel Kurula Gidiyor

Bu yıl 25. yılını kutlayan, merkezi İstanbul Esenyurt'ta bulunan, gurbette yaşayan Başçiftliklilerin en büyük STK'sı İstanbul Başçiftlik Kültür ve Dayanışma Derneği; 20 Mart 2016 Pazar günü 13. Olağan Genel Kuruluna gidiyor, dernek başkanlığına mevcut başkan İbrahim BEYAZIT ve eski başkan Ergün OĞUZ adaylıklarını açıkladı. BasciftlikBlog.com olarak genel kurul sürecine giderken derneğin dünü ve bugününe dair bilinmeyenleri derledik.

:. Başçiftlik'ten Gurbete  
1990 yılların başına kadar Tokat'ın ve bölgenin güçlü ekonomilerinden birine sahipti, Başçiftlik ilçesi. Eldeki kaynaklar yeterince değerlendirilemediği içinde bu kez küçük bir ilçe konumuna düştü, birçok Başçiftliklinin yolu gurbete düştü ve doydukları yerlere yerleşmeye başladı. Başçiftlik'in en çok göç verdiği illerin başında İstanbul geliyor.

2015 yılı TÜİK'in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Başçiftlik nüfusuna kayıtlı ülkemizde 15 Bin 413 kişi yaşıyor ve Tokat'tan sonra en çok Başçiftliklinin yaşadığı il 5 Bin 54 kişi ile İstanbul. Önceleri İstanbul, Küçükçekmece ilçesine bağlı Halkalı semtinde ikamet eden Başçiftlikliler, günümüzde Esenyurt ilçesinde yoğunlaşmış durumda. Hatta Esenyurt Saadetdere Mahallesi 3.ve 4. Sokakta 35 hane Başçiftlikli yaşıyor.

:. Başçiftlik Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Bilinmeyenleri  
İstanbul Başçiftlik Kültür ve Dayanışma Derneği, 1991 yılında İstanbul ili Avcılar ilçesinde bağlı Merkez Mahallesinde 50 üye ile Rahmetli Şakir ŞİMŞEK'in başkanlığında kuruldu. Tüzüğünde yapılan değişiklerle dernek merkezi İstanbulKüçükçekmece ilçesine bağlı Halkalı, Belediye Evleri adresine taşındı, 100-150 üye sayısıyla faaliyetlerine devam etti. Bir dönem maddi imkansızlıklardan dolayı dernek merkezi kapatılarak evlerden faaliyetlerine devam etti.

İstanbul'da yaşayan Başçiftliklilerin nüfus yoğunluğu Halkalı'dan Esenyurt ilçesine kayınca, 2009 yılında köklü değişiklere gidilerek dernek merkezi Esenyurt ilçesi Namık Kemal Mahallesindeki adresine taşındı, üye sayısını 338'e yükseltti. 2009 yılında İstanbulKüçükçekmece ilçesine bağlı Halkalı, Belediye Evleri adresine lokal açtı.

1 Nisan 2011 tarihinden beri kendi mülkünü olan binada faaliyetlerini sürdüren İstanbul Başçiftlik Kültür ve Dayanışma Derneği,  25 yıllık birikimi, yaklaşık 600 üyesi ile gurbette yaşayan Başçiftliklilerin en büyük STK'sı konumdadır. Dernek; piknik, gezi, kültürel etkinlikler vb faaliyetleri ile Başçiftliklilerin gurbette buluştururken cenaze ve hastalık vb hallerde İstanbul'da yaşayan Başçiftliklileri yalnız bırakmayarak maddi ve manevi destekte bulunmaktadır.

:. 13. Olağan Genel Kurul Hazırlıkları  
03 Mart 2013 tarihinde Avcılar Parseller Harika Düğün Salonunda gerçekleşen İstanbul Başçiftlik Kültür ve Dayanışma Derneği 12. Genel Olağan Kurulunda mevcut başkan Ergün OĞUZ ile İbrahim BEYAZIT arasında geçen genel kurul sonucunda, İbrahim BEYAZIT ve yönetim kurulu başkanlığa getirilmiştir. İstanbul Başçiftlik Kültür ve Dayanışma Derneği;  13. Olağan Genel Kurulu, 20 Mart 2016 Pazar günü Avcılar Parseller Harika Düğün Salonunda 13:00-17:00 saatleri arasında yapılacak. Dernek başkanlığı için mevcut başkan İbrahim BEYAZIT ve eski başkan Ergün OĞUZ adaylıklarını açıkladı.

Bu yıl 25. yılını kutlayan İstanbul Başçiftlik Kültür ve Dayanışma Derneğinin genel kurul sürecini görüştüğümüz kısa adı AVTOKDEF olan Avrupa Tokat Dernekler Federasyonu Genel Başkanı hemşerimiz Salih YILMAZ; "Başçiftlik, geçtiğimiz 2 yıl içinde iyi bir ivme kazandı, Tokat'ın en büyük 6. ilçesi konumuna geldi. Bugün bir çok projede adından söz ettiren ve söz ettirecek bir ilçe. Burada başta Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL olmak üzere Başçiftlikli bürokratların katkısı büyük. Ama Başçiftlikli STK'ların gayretleri de ortada. Kaymakamlık, Belediye, bürokrasi ve STK kurumlarımız elele verdiğinde çok büyük işler kolayca başarılmıştır. İstanbul Başçiftlikliler Derneği bu STK'ların başında geliyor.  Tüm Tokat bürokrasisi de Başçiftlik'i yakından takip ediyor. Ve bu çalışmaların sonucunda da 2016'daki sloganımız Tokat'ın parlayan yıldızı Başçiftlik oldu.

Bu vesileyle yeni dönemde dernek başkanlığına gelecek ekibin sorumlulukları da artmıştır.Yeni gelecek ekibin bu sinerjiden hiç bir şey eksiltmeyip bugüne kadar yapılanlara artılar ekleyip Başçiftlik'in Kültürel ve Turizm tanıtımı için gece gündüz çalışması gerekiyor.

Dernek başkanlığı gönül den gelen bir hizmettir. Bu hizmet kişilere maddi getirisi olmayıp aksine maddi ve vakti bir külfet getirmektedir. Bu göreve talip olan hemşehrilerimi canı gönülden kutluyor ve takdir ediyorum. Ben şahsım olarak ve Tokat Konfederasyonunda Başçiftlik'i temsil eden bir federasyon başkanı olarak seçilen kim olursa olsun, dernek başkanımın yanında olacağım.

Başkan adaylarından tek isteğim tüm STK'lara örnek olacak bir hizmet yarışı içinde kimseyi kırmadan seviyeli ve saygılı bir seçim kampanyası hazırlamalarıdır. Bu yarışın kazananı veya kaybedeni şahıslar değildir. Yapılacak veya yapılamayacak hizmetlerle kazananda kaybedende Başçiftlik ve Başçiftlikli olacaktır. Bu vesileyle bu gönül hizmetine talip olan tüm adaylarımızı kutluyor kendilerine başarılar diliyorum.dedi.

Genel Kurul sürecini görüştüğümüz başkan adaylarından mevcut başkan İbrahim BEYAZIT; "Dernek yolunda giden hızlı trenin hızını kesmeyelim. Yapacağımız daha çok işler var, acemilik bitti, şimdi iş yapma zamanı. Dernek işi gönül işi gönüllere giden bu yolda gönüllü çalışmaya devam etmeye gayret edeceğiz. " cümleleriyle dernek delegelerine mesaj verirken adaylardan derneğin eski başkanlarından Ergün OĞUZ ise; "Nerede kalmıştık, diyerek huzur ve güven içinde, birlik ve beraberlik içinde bir seçim ortamının geçmesi dilerim." temennisinde bulundu.

Başkanlık seçiminin İstanbul Başçiftlik Kültür ve Dayanışma Derneği 12. Genel Olağan Kurulunda olduğu gibi İbrahim BEYAZIT ile Ergün OĞUZ arasında geçmesi beklenirken İstanbul'da yaşayan Başçifliklilerin yeni bir yüz arayışı genel kurula kadar devam edecek.


Hasan AÇIKEL | BasciftlikBlog.com


   KOLAJ | BasciftlikBlog.com    
   KAYNAK | www.basciftlik.net  

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net