Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Geleceğin Sporcuları İçin Tokat’ta Spor Lisesi Açıldı

Tokat'ta öğrencilerin sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi için açılan Tokat Spor Lisesi, 2016-2017 Eğitim- Öğretim yılından itibaren faaliyete geçecek. Spor Lisesine ilk etapta özel yetenek sınavıyla 60 öğrenci alınacak.
Tokat'ta öğrencilerin sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi için açılan Tokat Spor Lisesi, 2016-2017 Eğitim- Öğretim yılından itibaren faaliyete geçecek. Spor Lisesine ilk etapta özel yetenek sınavıyla 60 öğrenci alınacak.

  2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren Tokat Milli Eğitim Müdürlüğünce, Tokat genelinde spor alanında yetenekli öğrencileri tespit edebilmek amacıyla spor alanında yaptığı yetenek tarama çalışmaları farklı branşlarda toplam 219 yetenekli öğrenci tespit edildi.

Tokat’ta spor lisesinin bulunmaması nedeniyle yetenekli öğrencilerin diğer illerdeki spor liselerine yönelmekte ve bu durum öğrencilerin ve aileleri açısından bazı zorlukları beraberinde getirmekteydi.

Tokat'ta öğrencilerin sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi için Tokat Spor Lisesi’nin açılması 12/08/2016 tarihli ve 69543144/105.01/8649140 sayılı Bakan Onayı ile uygun görüldü.

2016-2017 Eğitim- Öğretim yılından itibaren faaliyete geçecek liseye ilk etapta genel yetenek sınavıyla 60 öğrenci alınacak. Tokat Güneşli Mahallesi İmamlık Sokakta bulunan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin boşalttığı binada faaliyet geçecek olan Spor Lisesi öğrencilerimizin tamamının Devlet Yurtlarında Yatılı barınma imkânı bulunmaktadır.

Spor Liseleri Nedir?

  Spora yatkınlığı bulunan ve geleceğe dair planlarını bu yol ile yapan orta öğretim öğrencilerinin yeteneklerinin erken değerlendirilmesi ve üniversiteye kadar geçecek süreler içerisinde zaman kaybının yaşanmaması için kurulan spor liseleri, özel yetenek sınavları ile öğrenci alan ve eğitim süresi dört yıl olan Anadolu lisesi statüsündeki okullardır.

Çeşitli aşamalardan ve zorlu sınavlardan geçirilerek alınan öğrenciler, farklı branşlarda uzmanlaşarak, akademik kariyer yapıp ülkemiz için sporu evrensel boyutlara dayandıran birimler haline getirecek sporcular yetiştirmeyi planlayan bu liseler, sayıları çok da fazla olmayan, bu nedenle de girebilmek için ekstra efor ve çaba gerektiren eğitim kurumlarındandır.

Eğitimin her aşamasında ve kategorisinde olduğu gibi bu alanda da puanlama sistemi ile öğrenci kabul eden yetenek liselerine giriş puanları okuldan okula değişiklik gösterirken tıpkı üniversite sınavında olduğu gibi büyük metropollerde bulunan liselerin puanları Anadolu da yer alanlara göre son derece yüksek olmaktadır.

Bu nedenle tek ve kesin bir puan vermek mümkün olmamakta her okulun taban puanı farklılık içermektedir. Yetenekli olduğuna inanan ve alanının en iyi spor liselerine girmeyi hedefleyenler için uzman rehberlik ve profesyonel kurs hizmeti veren kuruluşumuz, ilerde hepsi birer akademisyen olacak sporcuların yetişmesinde eğitimleri ile basamak oluşturmaktadır.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 KOLAJ | Tokattan.net  KAYNAK | Tokat.gsb.gov.tr | Sporlisesi.gen.tr | Tokat.meb.gov.tr 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net