Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Osmancık'ta 5 Dakikada 3 TEDES Cezası

1 Mart 2016 tarihinde birçok şehirde olduğu gibi Çorum'un Osmancık ilçesinde de hayata geçen TEDES uygulaması, tatil için memleketlerine D-100 Karayolu’nu kullanarak giden bir çok vatandaşın canını yakmaya devam ediyor, TEDES uygulamasının son mağduru Tokattan.net sitemizin Genel Yayın Yönetmeni Hasan AÇIKEL oldu. Hasan AÇIKEL'e Osmancık'tan 6 ay sonra 5 dakika içinde kesilen 3 adet TEDES uygulamasından ceza geldi.
1 Mart 2016 tarihinde birçok şehirde olduğu gibi Çorum'un Osmancık ilçesinde de hayata geçen TEDES uygulaması, tatil için memleketlerine
D-100 Karayolu’nu kullanarak giden bir çok vatandaşın canını yakmaya devam ediyor, TEDES uygulamasının son mağduru Tokattan.net sitemizin Genel Yayın Yönetmeni Hasan AÇIKEL oldu. Hasan AÇIKEL'e Osmancık'tan 6 ay sonra 5 dakika içinde kesilen 3 adet TEDES uygulamasından ceza geldi. 

  Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “trafik kazalarının önlenmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla” birçok şehirde olduğu gibi Çorum'un Osmancık ilçesinde de 1 Mart 2016 tarihinden itibaren hayata geçti. TEDES uygulamasına özellikle sosyal medyadan yoğun tepki gelmesiyle TEDES uygulamasında hız limiti ticari araçlar için 82; otobüs, kamyon ve benzeri büyük araçlar için ise 70 kilometreye çıkartıldı ama sosyal medyada tepkiler dinmedi. Hatta Osmancık'ta durulmaması ve esnafından alışveriş yapılmaması için protesto çağrıları paylaşıldı.

Oluşan kamuoyu tepkisi üzerine açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, TEDES uygulamasının kaldırıldığını açıkladı. Bakanın açıklamasına rağmen bir çok belediye mücavir alan nedeniyle uygulamalara devam edeceğini duyurdu, cezalar ise gelmeye devam ediyor.

D-100 Karayolu üzerinde bulunan Çorum Osmancık'taki TEDES uygulamasının ise son mağduru Tokattan.net sitemizin Genel Yayın Yönetmeni Hasan AÇIKEL olurken AÇIKEL'e Osmancık'tan 6 ay sonra 5 dakika içinde kesilen 3 adet TEDES cezası geldi. 19 Mart 2016 tarihinde 03.56, 04.00 ve 04.01 saatlerindeki geçişte hız aşımı nedeniyle kesilen TEDES cezası Hasan AÇIKEL'e, 6 ay sonra tebliğ edildi.

Gelen TEDES cezalara itiraz için yasal başvuruda bulunacağını belirten Hasan AÇIKEL, gelen ceza için şu ifadeleri paylaştı; “Tatil için Tokat'a giderken Osmancık'ta bir flaş patlamasıyla irkildik, nedir, ne değildir, derken 2. ve 3. flaş patladı. İnternetten bir araştırma yapınca Osmancık'ta TEDES uygulamasının 1 Mart'ta başladığını gördük, birinci şoku orada, 2. şok ise 3 ayrı ceza gelince yaşadık. 6 ay sonra tebligatlar ulaşınca, 5 dakikada 3 ayrı ceza kesildiğini gördük. Hızımız 50 ile 90 arasındaydı, ki Osmancık'a girer girmez mecburen hızınızı düşürüyorsunuz, yıllardır olduğu gibi yollar çok kötü. 

Tabii ki can ve mal güvenliği için trafik kurallarına uyulması gerekir, ihlal varsa mutlaka ceza kesilmesi gerekir, ama yeterli uyarı levhaları koymadan tuzak kurarak, küçük yol hileleriyle insanları cezalandırmak ne ahlaki ne de adil. Bu konuda alınan iptal kararları da var. Sonuç olarak 6 ay sonunda gelen cezalar konusunda ise yasal itiraz hakkımızı kullanacağız.


 Ahmet KAYHAN Tokattan.net
   FOTO | Tokattan.net   KAYNAK | Tedesceza.com | Facebook.com/recep.bay.1

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net