Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Yeşilyurt'ta 2 Köy Mahalle oldu

Tokat'a 25 km uzaklıkta yer alan Yeşilyurt ilçesine bağlı Çıkrık köyü ve Çırdak köyünde yaşayan vatandaşlar, “Yeşilyurt ilçe merkezine mahalle olmak ister misiniz? ” sorusunu cevaplamak için yapılan referandumda sandık başına gitti, Sandık sonuçlarına göre vatandaşların %66 evet oyu verdiği Referandum ile Çıkrık köyü ve Çırdak köyü, Yeşilyurt ilçe merkezinin yeni mahalleri oldu.
Tokat'a 25 km uzaklıkta yer alan Yeşilyurt ilçesine bağlı Çıkrık köyü ve Çırdak köyünde yaşayan vatandaşlar, “Yeşilyurt ilçe merkezine mahalle olmak ister misiniz? ” sorusunu cevaplamak için yapılan referandumda sandık başına gitti, Sandık sonuçlarına göre vatandaşların %66 evet oyu verdiği Referandum ile Çıkrık köyü ve Çırdak köyü, Yeşilyurt ilçe merkezinin yeni mahalleri oldu.

  Tokat'a 25 km uzaklıkta yer alan Yeşilyurt ilçesine bağlı Çıkrık köyü ve Çardak köyünde yaşayan vatandaşlar 2 Ekim 2016 pazar günü “Yeşilyurt ilçe merkezine mahalle olmak ister misiniz? ” sorusunu cevaplamak için yapılan referandumda sandık başına gitti.

Yeşilyurt Kaymakamı Can MEMİ, Yeşilyurt Belediye başkanı Kazım MİSAFİR, Yeşilyurt Akparti ilçe başkanı Mutlu ÖZÜGENÇ ve Yeşilyurt il Genel Meclis üyesi Hilmi ADIGÜZEL, 30 Eylül 2016 Cuma günü Çırdak ve Çıkrık köylerini ziyaret edip Referandum öncesi halkı bilgilendirme toplantısı yapmıştı.

Çıkrık köyü ve Çırdak köyünde yapılan Referandum sonuçlarında toplam 3 sandıktan çıkan sonuçlar % 66 evet olarak belirlendi. Köylülerin evet oyu verdiği Referandum ile Çıkrık köyü ve Çardak köyü, Yeşilyurt ilçe merkezinin yeni mahalleri oldu.

Çırdak köyünde Referandum sonucu evet çıkmasıyla birlikte, Yeşilyurt belediyesi tarafından bazı yerlere çöp konteyneri konulurken Çırdak köyü içinde yarım kalan Çıkrık yolu için parke taşı çalışmalarına başlandı. Ayrıca,Yeşilyurt belediyesi tarafından köy yoluna yolcu durağı da yapıldı.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Yesilyurt.gov.tr    KAYNAK | Facebook.com/Çkb

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net