Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat'tan Gurbete Kışlık Gıda Desteği

Sonbaharın serinliği yavaş yavaş yerini kış soğuğuna bırakırken Anadolu şehirlerinde olduğu gibi bugünlerde nüfusunun yarıdan fazlası gurbette yaşayan Tokat'ta da yapılan kışlık yiyecekler otobüs, kamyon ve tırlarla gurbetteki eş, dost ve çocuklara gönderilmeye başlandı. Sıladan gurbete yapılan kışlık gıda sevkiyatını gerçekleştiren Tokat'ta bu işi organize bir şekilde yapan ilçelerden Başçiftlik'te vatandaşlar, her yıl olduğu gibi bu yılda hasat mevsiminin ardından gurbette yaşayan yakınlarına, İstanbul Başçiftlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği organizasyonuyla gönderdi.
Sonbaharın serinliği yavaş yavaş yerini kış soğuğuna bırakırken Anadolu şehirlerinde olduğu gibi bugünlerde nüfusunun yarıdan fazlası gurbette yaşayan Tokat'ta da yapılan kışlık yiyecekler otobüs, kamyon ve tırlarla gurbetteki eş, dost ve çocuklara gönderilmeye başlandı. Sıladan gurbete yapılan kışlık gıda sevkiyatını gerçekleştiren Tokat'ta bu işi organize bir şekilde yapan ilçelerden Başçiftlik'te vatandaşlar, her yıl olduğu gibi bu yılda hasat mevsiminin ardından gurbette yaşayan yakınlarına, İstanbul Başçiftlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği organizasyonuyla gönderdi.

  Sonbaharın serinliği yavaş yavaş yerini kış soğuğuna bırakırken Anadolu şehirlerinde yapılan kışlık yiyecekler otobüs, kamyon ve tırlarla gurbetteki eş, dost ve çocuklara gönderilmeye başlandı. Sıladan gurbete yapılan kışlık gıda sevkiyatını gerçekleştiren illerin başında ise bugünlerde nüfusunun yarıdan fazlası gurbette yaşayan Tokat geliyor.

Tokat'ta bu işi organize bir şekilde yapan ilçelerden biri de Başçiftlik. Başçiftlik'teki vatandaşlar, İstanbul Başçiftlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan organizasyonla başta yörede yetişen "Başçiftlik Beyazı" ismiyle tescillenen patates olmak üzere kuşburnu, turşu, armut pekmezi, konserve ile kuru gıda malzemelerinin yanında halı, kilim, beyaz eşya ve birçok eşyayı da gurbetteki yakınlarına gönderiyor.

Malzemeleri taşımak için tır ve kamyonlar kiralanıyor. Kiralama ve işçilerin yanı sıra malzemlerin kargolanması, yüklenmesi ve dağıtımı gibi hizmetler dernek yönetimi tarafından organize ediliyor. Titizlikle yapılan dağıtımı sırasında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için dernek, semtlere göre hanelerin yerleşim planına uygun dağıtım şeması oluşturuyor.

Bu yıl 28 Ekim 2016 cuma günü Başçiftlik'ten, Kocaeli Gebze'den Kırklareli Lüleburgaz'a kadar oturma sırasına göre 4 tır 1 kamyona yüklenen gıda malzemesi 30 Ekim 2016'de dağıtım için İstanbul'a ulaştı. İstanbul'a ulaşan malzemeler dernek organizasyonu ile İstanbul ve çevre illerdeki Başçiftlikli yaklaşık 550 üzerinde haneye dağıtıldı.

Organizasyonla sonrası derneğin kurumsal Facebook adresinde açıklama yapan İstanbul Başçiftlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün OĞUZ;  “Değerli üyelerimiz 30.10.2016 tarihinde yapılan kışlık yiyecek dağıtımında bizleri tercih eden tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Herhangi bir aksilik çıkmışsa özür dileriz.” dedi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   KOLAJ | Tokattan.net  KAYNAK | Facebook.com/İstanbulBaşçiftlik

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net