Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'te 50 Yıllık Altyapı Yenileniyor

Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te, 1973 yılında yapılan ve tadilatlarla günümüze kadar ulaşan kanalizasyon ve su altyapısını yenilemek için çalışmalar başladı. İller Bankası tarafından Su ve Kanalizasyon Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında yapılan hibe desteği ile Başçiftlik Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, "50 yıllık su ve kanalizasyon altyapısının sorunun çözümü için söz verdiğimiz gibi çalışmalara başladık. İnşallah, projenin tamamlanmasıyla Başçiftlik'in gelecek 100 yılda böyle bir sorunu kalmayacak." dedi.
Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te, 1973 yılında yapılan ve tadilatlarla günümüze kadar ulaşan kanalizasyon ve su altyapısını yenilemek için çalışmalar başladı. İller Bankası tarafından Su ve Kanalizasyon Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında yapılan hibe desteği ile Başçiftlik Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL"50 yıllık su ve kanalizasyon altyapısının sorunun çözümü için söz verdiğimiz gibi çalışmalara başladık. İnşallah, projenin tamamlanmasıyla Başçiftlik'in gelecek 100 yılda böyle bir sorunu kalmayacak." dedi. 

  Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te, 1973 yılında Başçiftlik'in efsane Belediye Başkanı İhsan ŞEN tarafından İller Bankasından alınan destekle yapılan, ilave ve tadilatlarla günümüze kadar ulaşan kanalizasyon ve su altyapısını yenilemek için çalışmalar başladı. İller Bankası tarafından 25 binin altındaki belediyelerin su ve kanalizasyon altyapı projelerini desteklemek amacıyla yürütülen Su ve Kanalizasyon Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında yapılan hibe desteği ile Başçiftlik Belediyesi tarafından yürütülüyor.

2 Ocak 2017 tarihinde ihaleyi alan firmaya teslimi yapılan projenin 560 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor. 5.7 Milyon TL'ye bedelle ihale edilen projenin finansmanı %50 'si İller Bankası tarafından Su ve Kanalizasyon Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında yapılan hibe desteği ile %50'si ise Başçiftlik Belediyesi tarafından sağlanıyor.

Proje ile 22 km Başçiftlik'te Su ve Kanalizasyon altyapısı yenilecek. Yerin 2500 mt altına alınacak olan kanalizasyon sisteminde sadece belli alanlara değil her evin bahçesi lugar konması da planlanıyor.

Proje kapsamında Başçiftlik'in içme suyu altyapısı da yenilecek. Proje ile Başçiftlik'in içme suyu şebekesindeki kanserojen etkisi olan asbestli çimento boru yerine poliüretan borular döşenecek, gelecekte yaşanacak içme suyu sorunlarının çözümü adına için 600 tonluk yeni su deposu yapılacak.

Su ve Kanalizasyon altyapısı projesi ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, "50 yıllık su ve kanalizasyon altyapısının sorunun çözümü için söz verdiğimiz gibi çalışmalara başladık. Başçiftlik ilk alt yapısı 1973 yılında rahmetli Belediye Başkanı İhsan ŞEN tarafından yapıldı, sonraki başkan Cemal BAYRAM ile devam eden çalışmalar var. Tabi sonraki dönemlerde ilaveler yapılmış. Ama tamamen yapılmamış. 

İhaleyi alan firmayla çalışmalara başladığımız yapılan kazılarda 50mt, 100mt derinliklerde yapılan bir sistem var, lugar diye bir şey yok, bir çoğu tıkalı, kanalizasyonlarda yaklaşık %70 kayıp var. Bu çözülecek. İçme suyu şebekeleri de proje ile yenilenecek. kanserojen etkisi olan asbestli çimento boru yerine poliüretan borular döşüyoruz, ayrıca yeni su deposu yapılacak. Yani Başçiftlikli yaz kış su sorunu yaşamayacak, sağlıklı su içecek. 

Son olarak; tabi, ihale süresi 560 gün ama biz ihaleyi alan firmadan talebimiz; yıl sonuna kadar çalışmalarını tamamlamaları. İnşallah, projenin tamamlanmasıyla Başçiftlik'in gelecek 100 yılda böyle bir sorunu kalmayacak. " ifadelerine yer verdi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      Facebook.com/nihat.tuncel

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net