Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kadim DURMAZ, Tokat Havalimanındaki Uçuş İptallerini Değerlendirdi

Tokat Milletvekili ve CHP Eğitim Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, Tokat Havalimanında uçuşların iptal edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Tokat’ta uçuşların geçmiş tarihlerde de iptal edilmesinden dolayı mağduriyet yaşanıldığını hatırlatan Tokat Milletvekili DURMAZ, “Tokat’a komşu Amasya, Ordu, Samsun, Sivas illerindeki havalimanların da haftanın her günü, farklı firmaların, farklı saatlerde birden fazla alternatifli ve dış hat bağlantılı uçuşları var.” ifadelerine yer verdi.
Tokat Milletvekili ve CHP Eğitim Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, Tokat Havalimanında uçuşların iptal edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Tokat’ta uçuşların geçmiş tarihlerde de iptal edilmesinden dolayı mağduriyet yaşanıldığını hatırlatan Tokat Milletvekili DURMAZ, “Tokat’a komşu Amasya, Ordu, Samsun, Sivas illerindeki havalimanların da haftanın her günü, farklı firmaların, farklı saatlerde birden fazla alternatifli ve dış hat bağlantılı uçuşları var.” ifadelerine yer verdi.

  Tokat Milletvekili ve CHP Eğitim Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, Tokat Havalimanında uçuşların iptal edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.Açıklamasında İktidar Partisi Milletvekillerinin ve tüm Tokatlıların huzurunda, Başbakan Binalı YILDIRIM’ın Bakan iken 15 Aralık 2012 tarihinde çevre yolunun açılışında 2013 yılında kamulaştırma işlemlerini bitirip, 2015 te faaliyete geçeceği dediği yeni Havalimanı sözünü hatırlatan DURMAZ"bugün Başbakan verdiği sözü tutmuş olsaydı, biz bu sorunu yaşamayacaktık. Tokatlı söz değil, sonuç istiyor" dedi.

Tokat halkı yeni bir Havalimanının yapılmasını beklerken bugün mevcut havalimanında ki uçuşların da iptal edildiğini ifade eden DURMAZ"Tokat’ta yaşayan Tokatlı kadar hemşerimizde İstanbul’da yaşıyor. İstanbul’da 5. büyük İl’iz. Böyle bir durumda Tokat’ta Havayolu ulaşımına önem verilmemesi düşündürücü ve son derece üzücüdür. Tokatlı üvey evlat mı?" diye sordu.

Tokat’ta uçuşların geçmiş tarihlerde de iptal edilmesinden dolayı mağduriyet yaşanıldığını hatırlatan DURMAZ"Tokat’a komşu Amasya, Ordu, Samsun, Sivas illerindeki havalimanların da haftanın her günü, farklı firmaların, farklı saatlerde birden fazla alternatifli ve dış hat bağlantılı uçuşları var. Tokat’ın bölgede ki illerimizden ayrı tutulmasını Hükümet’in teşvik paketlerinde de Tokat’a yer vermemesini anlayabilmiş değiliz.

Baktığımızda uçakların doluluk oranı ortalama %80 in altına hiç düşmemiş. 2016 yılında Tokat Havalimanı’nı 53.004 vatandaşımız kullanmış. 

Erzincan ilimizin 262 bin nüfusu var. Anadolu Jet, Türk Hava Yolları ve Pegasus firmaları her gün İstanbul Atatürk ve Sabihan Gökçen’e, İzmir’e ve Ankara’ya düzenli uçuş seferleri var. Yine başka bir ilimiz Bingöl’ün 269 bin nüfusu var. Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet’in İstanbul ve Ankara’ya düzenli uçuş seferleri var. 

Yine illere baktığımızda Isparta’nın 427 bin, Kastamonu’nun 376 bin, Kars’ın 289 bin, Siirt’in 322 bin, Nevşehir’in 290 bin, Sinop’un 205 bin, Iğdır’ın 192 bin, Muş’un 406 bin nüfusu var ama birden fazla firmanın farklı illere düzenli uçuşları var.   

Bölgeyi mutlu edilmek adına Doğa ve çevre tahribatına neden olacağını bile bile Denizi doldurup havalimanı yapıyorsunuz. 750 Milyon TL ye mal olacak Rize-Artvin illerinin nüfusu 499 bin, Tokat’ın nüfusu 602 bin, Tokat’ın hali hazırda mevcut havalimanına uçak indirmiyorsunuz.

Ama bizim 602 bin nüfusumuz olmasına rağmen bırakın Yeni havalimanını sadece İstanbul Sabiha Gökçen havalimanına olan uçuş seferimizde iptal edildi. 

Hükümet acilen Türk Hava Yolları veya Anadolu Jet bünyesinde Tokat’ın uçuş sorununu çözmelidir. Tokat’ı ve Tokatlıları bu kadar da yok sayamazsınız. 1 Mart’ta Tokat Cumhuriyet meydanında ikinci kez yeni Havalimanı sözünü veren Başbakan’a sesleniyorum: Herhalde Tokatlı çok kolay oy vermenin bedelini ödüyor. Sn. Başbakan biz günde üç uçak değil, sadece bir uçuşun devamını istiyoruz. Bunun da Tokatlının hakkı olduğuna inanıyoruz. Söz konusu oy ise Tokatlı her seçim de Türkiye ortalamasının üzerinde oy verdi. Tokatlıdan daha ne istiyorsunuz?" dedi


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      Ulvi GELBAL, Milletvekili Basın Danışmanı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net