Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Zile'de Pil Toplayan Öğrencilere Bisiklet

Tokat'ın tarihi ve kültürel yelpazesiyle öne çıkan ilçesi Zile'de, Zile Belediyesi tarafından başlatılan geri dönüşüm kampanyasına atık pil toplayarak destek veren öğrencilere bisiklet hediye edildi. Yapılan bisiklet teslim töreninde konuşan Zile Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL, "Yaptığımız bu kampanya kapsamında öğrencilerimize hem geri dönüşüm bilinci aşılanırken hem de bisiklet kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.
Tokat'ın tarihi ve kültürel yelpazesiyle öne çıkan ilçesi Zile'de, Zile Belediyesi tarafından başlatılan geri dönüşüm kampanyasına atık pil toplayarak destek veren öğrencilere bisiklet hediye edildi. Yapılan bisiklet teslim töreninde konuşan Zile Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL"Yaptığımız bu kampanya kapsamında öğrencilerimize hem geri dönüşüm bilinci aşılanırken hem de bisiklet kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

  Tokat'ın tarihi ve kültürel yelpazesiyle öne çıkan ilçesi Zile'de, Zile Belediyesi tarafından başlatılan geri dönüşüm kampanyasına atık pil toplayarak destek veren öğrencilere 25 Nisan 2017 Salı günü Belediye hizmet binası önünde düzenlenen teslim töreni ile bisiklet hediye edildi.

Zile Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Birimi tarafından hayata geçirilen geri dönüşüm kampanyasında 25 okuldan yaklaşık 1 ton atık pil toplandı. Kampanyaya topladıkları pillerle destek veren her okuldan ilk 3 öğrenciye, madalya rekoru kıran güreşci öğrencilere ve derslerinde başarılı olan öğrencilere Zile Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL tarafından düzenlenen törenle Sağlık Bakanlığının proje kapsamında hibe verdiği 150 adet bisikleti hediye edildi.

Bisiklet teslim töreninde yere atılan 1 atık pilin 4 metrekare toprağı kirlettiğine dikkat çeken Zile Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL"Bu piller sadece toprağa değil, topraktan yeraltı sularımıza, içme sularımıza karışıyor. İçerisindeki zararlı maddeler insanlara, bitkilere ve hayvanlara zarar veriyor. Çevremiz bize emanettir, bu emanete sahip çıkarak gelecek nesillerimize daha temiz, sağlıklı bir dünya bırakmak bizim boynumuzun borcudur. Bu nedenle ağaç yaşken eğilir diyerek öncelikle öğrencilerimizi bilinçlendiriyor ve bu tür projelere her zaman destek veriyoruz. Yaptığımız bu kampanya kapsamında öğrencilerimize hem geri dönüşüm bilinci aşılanırken hem de bisiklet kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Törene Zile Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL'in yanı sıra Zile Kaymakamı Adnan TEZCAN, Zile İlçe Jandarma. Kom. Yzb. Hüseyin DİREK, Zile Başsavcısı Abdusselam ESEN, Zile Emniyet Müdürü Fatih ÖCAL ve Zile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul idarecileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Facebook.com/lutfi.vidinel1      Facebook.com/lutfi.vidinel1 Facebook.com/bayram.guvercin2

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net