Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başçiftlik'te Ramazan Bayramı Coşkusu

Başçiftlik'te Ramazan Bayramı coşkusu, gurbetten yaşayan Başçiftliklilerin gelmesiyle beraber arife günü Tarım Kredi Koop. Genel Müdürü Ayhan KARAYAMA'nın tarafından verilen ve Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT'ın da katıldığı iftarda açılan son oruçla başladı, bayram namazında camileri dolduran Başçiftliklilerin namaz sonrası meydanlara sığmayan bayramlaşma görüntüleriyle devam etti, bayramın 3. günü Karaçam Düden yaylasında düzenlenen piknikle sona erdi.
Başçiftlik'te Ramazan Bayramı coşkusu, gurbetten yaşayan Başçiftliklilerin gelmesiyle beraber arife günü Tarım Kredi Koop. Genel Müdürü Ayhan KARAYAMA'nın tarafından verilen ve Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT'ın da katıldığı iftarda açılan son oruçla başladı, bayram namazında camileri dolduran Başçiftliklilerin namaz sonrası meydanlara sığmayan bayramlaşma görüntüleriyle devam etti, bayramın 3. günü Karaçam Düden yaylasında düzenlenen piknikle sona erdi.

  On bir ayın sultan Ramazan ayının sona ermesiyle Ramazan Bayramına erişen ülkemizde her yerinde olduğu gibi Başçiftlik'te de gurbetten gelen Başçiftliklilerinde katılımıyla renkli bayram görüntüleri oluştu. Ramazan Bayramının arifesinde Başçiftlikliler, Başçiftlik Belediyesi tarafından hayırseverlerin desteğiyle kurulan iftar çadırında Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan KARAYAMA tarafından verilen ve Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT'ın da katıldığı iftarla oruçlarını açtı. İftar öncesi yemek dağıtımında kazanların başına Genel Müdürü Ayhan KARAYAMA ve Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT birlikte geçti, iftara katılanlara yemek servisi yaptı.

Bayram namazında camileri dolduran Başçiftliklilerin Bayram namazı sonrası meydanlara sığmayan bayramlaşma görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Başçiftlik'te her sene olduğu eşraf bayramlaşması bu yılda bayramın 1. gününde Başçiftlik Kaymakamlığının ev sahipliğinde Başçiftlik Ali Şevki EREK Parkında yapıldı. Bayramlaşmaya Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan KARAYAMA, Yargıtay üyesi Hakim Faruk KAYMAK, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin MEMİŞ, GOP Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali AÇIKEL, İl Genel Meclisinin Başçiftlikli üyeleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve Başçiftlikliler katıldı.

Bayramın 3. gününde Karaçam Düden yaylasında yapılan pikniğe ilgi sabah erken saatlerinde başladı. Havanın serin olmasına aldırış etmeyen Başçiftlikliler piknik için sabahın ilk ışıklarıyla yollara düştü, piknik alanı erkenden doldu. Kahvaltıyla başlanan piknik, mangalda şişlere dizilen patlıcan, et, domates ve biberden oluşan Başçiftlik Kebabı ve semaverde çay keyfiyle devam etti. Pikniğe katılanlar, yöresel sanatçı Güladiye MEYDAN'ın seslendirdiği türkülerle ile halay çekip eğlendiler.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com  KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net