Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Ayten TURAN | Siz Varsanız Hayat Var

Zaman akıp gidiyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan koşuşturma gecenin geç saatlerine kadar devam devam ediyor. Rutine bağladığımız bir hayatı yaşıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda ise doğru yada yanlış tercihlerimizin hayatta bizleri bir yerlere getirdiğini görüyoruz. Yazar Ayten TURAN'ın başarıya ve hayata dair dipnotları kaleme aldığı “Siz Varsanız Hayat Var” başlıklı ilk yazısı sizlerle...
Zaman akıp gidiyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan koşuşturma gecenin geç saatlerine kadar devam devam ediyor. Rutine bağladığımız bir hayatı yaşıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda ise doğru yada yanlış tercihlerimizin hayatta bizleri bir yerlere getirdiğini görüyoruz. Yazar Ayten TURAN'ın başarıya ve hayata dair dipnotları kaleme aldığı Siz Varsanız Hayat Var” başlıklı ilk yazısı sizlerle...

  Hayat da neydim ne oldum diyerek yaşayıp gidiyoruz, ümitlerimiz hayallerimizle ve dertlerimizle.

Aslında bakıldığı zaman yaşam denen kavram olması gerektiği gibi iyi kötü acı ve tatlı biz hangisini tercih ediyorsak onu yaşıyoruz, şimdi duyar gibiyim kadere inanmıyor musun?

Allah’ın varlığına ne kadar inanıyorsam ki şükür bu inancı yüreğimde var etmiş Rabbim, kadere de inanıyorum benim inanmadığım kadercilik.

Eğer insan isterse başaramayacağı yapamayacağı hiçbir şey olamaz ama başarısız olmak kadar olmamakta normal…

Normal olmayan başarısızlığı kadere bağlamak, kaderi alın yazısını Rabbim yazar ama Rabbim insanlara da sonsuz bir güç ve akıl irade vermiştir.

Başarısız olduğumuz zaman nedeni aramak, kadere bağlamaktan insanları daha çabuk çözüme ulaştırır.

İnsanların her işte başarılı olmasını bekleyemeyiz öncelikle yapmak istediğimiz ve kendi yeteneğinizin neye doğru olduğunu keşfetmeniz lazım.

Hayallerimizi ve beklentilerimizi buna göre yönlendirmeliyiz, eğer tutup da araba kullanmayı bilmeden uzay aracına binmek istiyor, kendin kullanıp uzaya gitmek istiyorsan burada komik olan bir şeyler var kader bile size güler.

Bunun için öncelikle ne istediğimizi bilmeliyiz ve istediğimiz hayatın doğrultusunda caba harcamalıyız yani boşa kürek çekmeden hedefi netleştirip, bu hedefe doğru sağlam adımlarla ulaşmalıyız.

Hayata insanoğluna verilmiş bir ödül olarak bakmalı, hayatın her aşamasında kendimizi güçlü hissedecek bir psikolojiye sahip olmak için kendimizi ruhen ve bedenen beslemeliyiz, kendimizi eğiterek bedenimize iyi bakarak hedeflerimize sahip çıkmalıyız çünkü sağlam vücut sağlam kafada olur.

Yaşama söyle bir bakın, gökyüzüne, denize, ormanlara, hayvanlara, güneşe, yağmura bunların hepsinin dünya oluşumunda bir sebebi var.

Farkına varmadan üzerine basıp geçtiğimiz otların, minicik bir böceğin bile yokluğu dünyanın dengesini bozar.

Yani var olmamızın bir sebebi var, varlığımızın içinde hayata sımsıkı sarılmak lazım her şeye rağmen her kötülüğe her olumsuzluğa rağmen sımsıkı hayatı sevmek lazım.

Başarısız olabiliriz eğer istiyorsanız bir daha deneyin.

Asla pes etmeyin ve hayal kurun yeteneğinizin ve isteğinizin doğrultusunda hayal kurun ve hayalin peşinde koşun.

İnanın siz bile kendinize şaşacaksınız hayatı ne kadar sevdiğinizi göreceksiniz, sevdiğiniz işlerde başarıya koşacak hayatın tüm zorluklarına dayanma gücünü bulacaksınız asla unutmayın siz varsanız hayat var.

 Ayten TURAN  Yazar
 KOLAJ | Tokattan.net  Yazar Email | aytendoganturan@gmail.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net