Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

184 Gündür Bitmeyen Umut

Başçiftlik'in komşu ilçesi Reşadiye'de 29 Aralık 2015 tarihinde evlerinin önünde oynarken öğlen saatlerinden sonra bir daha haber alınmayan Dursun Kaan TAŞÇI ile Bayram EROL için önce aileler ve mahalle halkı arama yaptı, sonuç alınamayınca sonra Milletvekilleri, Valilik, Kaymakamlık, Belediye ve Emniyet birimleri, AFAD ekipleri arama çalışmalarına katıldı, Ulusal ve yerel basına günlerce haber oldu ama sonuç alınamadı. Aradan 184 gün geçti, aramalar bitti ama ailelerde umut devam hala devam ediyor.
Başçiftlik'in komşu ilçesi Reşadiye'de 29 Aralık 2015 tarihinde evlerinin önünde oynarken öğlen saatlerinden sonra bir daha haber alınmayan Dursun Kaan TAŞÇI ile Bayram EROL için önce aileler ve mahalle halkı arama yaptı, sonuç alınamayınca sonra Milletvekilleri, Valilik, Kaymakamlık, Belediye ve Emniyet birimleri, AFAD ekipleri arama çalışmalarına katıldı, Ulusal ve yerel basına günlerce haber oldu ama sonuç alınamadı. Aradan 184 gün geçti, aramalar bitti ama ailelerde umut devam hala devam ediyor. 

  Başçiftlik'in komşu ilçesi Reşadiye 'nin Çermik Mahallesi'nde 29 Aralık 2015 tarihinde evlerinin önünde oynarken öğlen saatlerinden sonra bir daha haber alınmayan  Ömer-Adile EROL çiftinin 8 yaşındaki oğlu Bayram EROL ile İbrahim-Nafize TAŞÇI çiftinin 5 yaşındaki oğlu Dursun Kaan TAŞÇI için önce aileler ve mahalle halkı arama yaptı,sonuç alınamayınca sonra Milletvekilleri, Kaymakamlık, Belediye ve Emniyet birimleri, AFAD ekipleri arama çalışmalarına katıldı, Ulusal ve yerel basına günlerce haber oldu ama sonuç alınamadı.

Arama çalışmalarının başladığı ilk günlerde Reşadiye Kaymakam Faruk ERDEM“Kamera kayıtlarından tespit ettiğimiz noktalarda çalışmalara ağırlık verdik. Birkaç görgü tanığı da var. Görgü tanıklarının ifadelerinde de yola çıkarak arama çalışması yapılıyor” açıklamasını yaparken Reşadiye Belediye Başkanı Cemil KILINÇ"Bizim hassasiyetimiz memleket meselesi. Tek bir annenin tek damla göz yaşı ateşe atılan benzin gibidir. Kayıp olan çocuklarımızın fotoğrafı beynimize kazınsın ve aramaya devam edelim. Her taşın altına bakalım. Haydi Reşadiye çocuklarımız için elele."  çalışmalara destek verdi.

Aileler arama çalışmalarına katılanlara; kayıp olan çocuklardan 8 yaşındaki Bayram EROL'un üzerinde krem lacivert bulüz altında kot pantolon, 5 yaşındaki Dursun Kaan TAŞÇI üzerinde ise kahverengi uzun mont altında kot pantolon olduğunu beyan etti.

Kelkit Çayı'na yaklaşık 300 m uzakta yer alan Çermik mahallesi yakınlarında çocuklarını bulamayan ailelerin ihbarı üzerine belediye hoparlöründen anonslar yapıldı. Reşadiye halkının da destek verdiği arama çalışmalarına Tokat İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri Reşadiye ilçesine gelerek katılırken Kelkit Çayı, Kent Ormanı, Top Tepesi, Kaplıca çevresinde arama-tarama çalışması yürütürken Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığından 4 kişilik ekip çalışmalar yaptı. Kayıp çocukların bulunması için günlerce süren arama çalışmalarına milletvekilleri, siyasiler, bürokratlar, kamu ve özel kurumlar ile Reşadiyeli vatandaşlar ellerinden gelen desteği verdi ama çalışmalarda bir ize rastlanmadı.

Sahada yapılan aramalara başta arama çalışmalarını yakından takip eden Reşadiyegündemi.com sitesi olmak üzere kurumsal ve bireysel sosyal medya hesaplar, ulusal ve yerel medya da günlerce haber ve duyuruları paylaşılarak destek verdi. Kayıp çocukların anne ve babaannesi Müge ANLI'ya konuk oldu. Çaresizlik içinde feryat eden aile, çocuklarının bulunması için ANLI'dan da yardım istedi. Aileler çocukların bulunması için ödül bile vaad ederken oluşan kamuoyu ve medya desteğine rağmen çocuklara dair hiç bir ize rastlanmadı.

Aradan 184 gün geçti, tekrar tekrar yapılan arama tarama çalışmaları sona erdi, aileler perişan oldu ama umutları hala devam ediyor...

Aileler tekrar aransın istediler lakin kabul edilmedi. Yetkililer ise çaresiz...

Ne olacak kimse bilmiyor...


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Basciftlikblog.com KAYNAK | Basciftlikblog.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net