Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Bakan Çağatay KILIÇ'tan Soner DEMİRTAŞ'a Tebrik

Brezilya'nın ikinci en büyük kenti olan Rio de Janeiro'da düzenlenen olan 2016 Yaz Olimpiyat oyunlarında, Tokat'ı ve Türkiye'yi temsilen ay yıldızlı mayo ile mindere çıkan Tokat Sporcu Eğitim Merkezi'nde yetişen Milli Güreşçilerimizden 74 kiloda Soner DEMİRTAŞ, erkekler serbest stil güreş 74 kg'da Kazak rakibini 6-0 yenerek Bronz Madalya kazandı. Rio'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, Soner DEMİRTAŞ'ı kutladı, sonra DEMİRTAŞ için tebrik mesajı yayınladı.
Brezilya'nın ikinci en büyük kenti olan Rio de Janeiro'da düzenlenen olan 2016 Yaz Olimpiyat oyunlarında, Tokat'ı ve Türkiye'yi temsilen ay yıldızlı mayo ile mindere çıkan Tokat Sporcu Eğitim Merkezi'nde yetişen Milli Güreşçilerimizden 74 kiloda Soner DEMİRTAŞ, erkekler serbest stil güreş 74 kg'da Kazak rakibini 6-0 yenerek Bronz Madalya kazandı. Rio'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, Soner DEMİRTAŞ'ı kutladı, sonra DEMİRTAŞ için tebrik mesajı yayınladı.

  28 spor dalında, 41 disiplinde 306 yarışma düzenlendiği  2016 Yaz Olimpiyat oyunları 5-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Brezilya'nın ikinci en büyük kenti olan Rio de Janeiro'da yapıldı.. Tokat Sporcu Eğitim Merkezi'nde yetişen Milli Güreşçilerimizden 74 kiloda Soner DEMİRTAŞ ve 65 kiloda Mustafa KAYA, Tokat'ı ve Türkiye'yi ay yıldızlı mayo ile 2016 RİO Olimpiyatlarında temsil etti.

Tokat ÇAT Kasabası doğumlu Milli Güreşçimiz Soner DEMİRTAŞ, üçüncülük mücadelesinde rakibi Kazak Galymzhan Usserbayev'ı 6-0 mağlup ederek bronz madalya kazandı. İlk turu maç yapmadan geçen Soner DEMİRTAŞ, ikinci turda karşılaştığı Moğolistan'dan Unurbat Purevjav'ı 3-1 mağlup etmesine rağmen çeyrek finalde İranlı Hassan Aliazam Yazdanicharati'ye 3-0 yenilmişti. Soner DEMİRTAŞ, İranlı rakibinin finale kalmasıyla repesaj turunda karşılaştığı Haitili Asnage Castelly'yi 4-0 mağlup ederek bronz madalya maçına çıkmaya hak kazanmıştı.

Sporcularımıza destek olmak için Rio'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, madalya töreninin ardından Soner DEMİRTAŞ ile bir araya geldi ve DEMİRTAŞ'ı elde ettiği bronz madalyadan dolayı tebrik ederek başarısının devamını diledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, Brezilya’da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda erkekler serbest stil güreş 74 kiloda bronz madalya kazanan Soner DEMİRTAŞ için ayrıca tebrik mesajı yayımladı. Bakan Akif Çağatay KILIÇ, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: “Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan erkekler serbest stil güreş 74 kiloda  bronz madalya kazanarak bayrağımızı dalgalandıran Soner Demirtaş'ı kutluyorum. Milli Güreşçimiz Soner Demirtaş'a ve elde edilen başarıda emeği geçenlere ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Rio’da mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” 

      DERKENAR      
2016 RİO Yaz Olimpiyatlarında Bronz madalya kazanarak Olimpiyat 3.sü olarak 
Tokat'ımızı ve Ülkemizi gururlandıran Milli Güreşçimiz 74 kiloda Soner DEMİRTAŞ'ı tebrik ederiz.      Tokattan.net     

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Tokat.gsb.gov.tr  KAYNAK | Tokat.gsb.gov.tr Tr.wikipedia.org

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net