Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Şehitlerin İsmi Niksar'da Yaşatılacak

Bitlis'te terör örgütü PKK mensupları tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Samet PİŞKİN ile demokrasiye karşı 15 Temmuz 2016 gecesi bir grubun kalkışması neticesinde meydana gelen darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan Erdem DİKER'in adını Niksar Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı olağan toplantısı alınan kararla Niksar'da cadde ve sokaklara verildi.
B itlis'te terör örgütü PKK mensupları tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Samet PİŞKİN ile demokrasiye karşı 15 Temmuz 2016 gecesi bir grubun kalkışması neticesinde meydana gelen darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan Erdem DİKER'in adını Niksar Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı olağan toplantısı alınan kararla Niksar'da cadde ve sokaklara verildi.

  Bitlis'te terör örgütü PKK mensupları mensupları tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 21 Aralık 2015 tarihinde şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Samet PİŞKİN ile demokrasiye karşı 15 Temmuz 2016 gecesi bir grubun kalkışması neticesinde meydana gelen darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan Erdem DİKER'in adını Niksar Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı olağan toplantısı alınan kararla Niksar'da cadde ve sokaklara verildi.

Niksar Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı olağan toplantısı Niksar Belediye Başkan V. Fatih DÖNMEZOĞLU başkanlığında 2 Ağustos 2016 Salı günü toplandı. Niksar Belediyesi Meclisinde yapılan görüşmelerde; Niksar Cedit Mahallesi Maduru Deresi sol geçitte bulunan İstikbal sokak isminin Şehit Jandarma Uzman Çavuş Samet PİŞKİN sokak olarak değiştirilmesine, Akpınar Mahallesinde Niksar-Ünye karayolu Başçiftlik yolu ayrımındaki caddeye Şehit Erdem DİKER caddesi isminin verilmesine oy birliği ile karar verildi.

Meclis toplantısında konuşan Niksar Belediye Başkan V. Fatih DÖNMEZOĞLU Türkiye'nin yapılan saldırıyla çok büyük bir tehlike atlattığını belirtirken , "Allah'a şükür ki Cumhurbaşkanımızın dik durması, Başbakanımızın olayı anında televizyonlara taşıması ve Türk Milleti'nin olaya el koymasıyla tarihin en alçak saldırısı tersine döndü. Yaklaşık 1 saat içerisinde her şey normale dönmeye başladı" dedi. Toplantıda Yusufşah Mahallesi Belediye Hizmet Binasının önünün ismi "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olarak belirlendi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
  KOLAJ | Tokattan.net  KAYNAK | Facebook.com/niksarbel

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net