Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat Tek Yürek

Demokrasiye karşı 15 Temmuz 2016 gecesi bir grubun kalkışması neticesinde meydana gelen darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın çağrısıyla kalkışmaya karşı başlatılan demokrasi nöbetinin devamında 81 il ilde olduğu gibi Tokat'ta da Cumhuriyet meydanında Tokat Valiliği organizesinde “Demokrasi ve Şehitler” mitingi düzenlendi, mitinge Tokat ve ilçelerinden yediden yetmişe yaklaşık 30 bin kişi katıldı.
Demokrasiye karşı 15 Temmuz 2016 gecesi bir grubun kalkışması neticesinde meydana gelen darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın çağrısıyla kalkışmaya karşı başlatılan demokrasi nöbetinin devamında 81 il ilde olduğu gibi Tokat'ta da Cumhuriyet meydanında Tokat Valiliği organizesinde Demokrasi ve Şehitler mitingi düzenlendi, mitinge Tokat ve ilçelerinden yediden yetmişe yaklaşık 30 bin kişi katıldı.

  Demokrasiye karşı 15 Temmuz 2016 gecesi bir grubun kalkışması neticesinde meydana gelen darbe darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın çağrısıyla kalkışmaya karşı başlatılan demokrasi nöbeti devamında 7 Ağustos 2016 Pazar günü 81 il ile eş zamanlı düzenlenen Demokrasi ve Şehitler  mitingi düzenlendi. Cumhuriyet meydanında Tokat Valiliği organizesinde düzenlenen mitinge Tokat ve ilçelerinden yediden yetmişe yaklaşık 30 bin kişi katıldı.

"Demokrasi ve Şehitler" mitingine Tokat Valisi Cevdet CAN, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid ASLAN, Prof. Dr. Celil GÖÇER, Yusuf BEYAZIT, CHP Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, Tokat İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet ARIKAN, 48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Aykut BİÇEROĞLU, Tokat İl Emniyet Müdürü Fikri YALMAN, AK Parti, CHP, MHP İl Başkanları, il protokolü ile yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Alanı dolduran kalabalık Türk Bayrakları ile çalınan parçalara eşlik etti. Mitingde kalabalığı hep birlikte selamlayan katılımcılardan, siyasi parti il başkanları, milletvekilleri ve Tokat Valisi Cevdet CAN birer konuşma yaptı.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği mitingde ilk konuşmayı yapan MHP İl Başkanı Onur ÇALIŞKAN,  15 Temmuz gecesinin binlerce yıllık kardeşliğin yaşandığı, yaşatıldığı ve yaşatılmaya da devam edeceği devletimiz üzerine çok kirli bir oyun oynanmaya çalışıldığını belirterek “ Ne mutludur ki milletimizin iradesi, siyasilerimizin cesareti vesilesi ile  bu oyun bertaraf edilmiş, kardeşliğimize zeval gelmemiştir” dedi.

CHP Tokat İl Başkanı Feramuz ŞAHİN ise konuşmasında “Biz yedi düvele karşı mücadele vermiş, İstiklal Savaşı, Milli Mücadeleyi vermiş bir toplumun evlatlarıyız. Biz Fetö’ye, biz PKK’ya meydan mı bırakacağız” diye konuştu.

Ak Parti Tokat İl Başkanı Metin POLAT, mitingde yaptığı konuşmada, “Gavurun dedeleri Çanakkale‘de gördü dedelerimizi, gavurun torunları 15 Temmuz’da gördü bizleri. Onlar daha çok şey görecekler. Onlar daha yeni yeni görüyorlar Osmanlı’nın torunlarını” dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Biz öyle bir milletiz ki; kim ki bizim vatanımıza el uzatırsa tutar o eli kırarız. 15 Temmuz'da da FETÖ ve onun ihanet şebekesi tarafından bu vatana karşı yapılan, milletin tankları ve helikopterlerin, F-16 uçaklarını millete karşı doğrultulduğu o gece millet al bayraklarıyla, iman dolu göğüsleriyle o vatan hainlerine karşı vatan nasıl savunulurmuş onu gösterdi” şeklinde konuştu.

CHP Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, “Ülkemiz yılardır bilinen FETÖ terör Örgütünün bir saldırısına maruz kaldı. 15 Temmuz gecesinden itibaren demokrasi nöbetlerinde birlikte olduğumuz vatandaşlarımızla bugün de demokrasi şöleninde birlikte olmanın mutluluğu içindeyiz” dedi.

Ak Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil GÖÇER40 yıldır 15 Temmuz için çalıştılar. İnce ince hesaplar yaptılar. Ama bir hesap yapamadılar. Bu milletin ruhunu hesap edemediler” dedi.

Ak Parti Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT, bu milletin gücünü toptan tüfekten, tanktan, uçaktan, F16’tan değil, bu milletin gücünü imandan, vatan sevgisinden, bayrak sevgisinden aldığını söyledi.

Mitingde konuşan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid ASLAN konuşması sırasında vatandaşların 'idam isteriz' sloganı karşısında, şunları söyledi. “ Biraz önce buradan idam diye ses geldi. İnşallah meclise gelecek, bunun gereğini yapacağız. Şunu söyleyeyim. Böylesi bir alçaklığı, böylesi bir kalleşliği, böylesi bir kahpeliği yapanları otuz saniyede ölüme göndermek bu milleti tatmin etmez. Bu şerefsizleri Tokat'ın meydanındaki ağaçlara bağlayıp sabahtan akşama kadar bu millete tükürttürmek lazım. Onların yüzüne bu milletin tükürerek rahatlamasını temin etmek lazım. Yoksa idam sehpasına gönderdiniz otuz saniyede ipi çektiniz öldü gitti adamı kurtardınız. Onların son nefeslerine kadar hak ettikleri onursuzluğu yaşamaları gerekiyor.”

Tokat Valisi Cevdet CAN ise konuşmasında “24 gündür vatan nöbetinde her bir vücudumuzu vatan yapan yiğitler, Allah hepinizden razı olsun. Sizlere hizmet vermek bizim için en büyük şereftir. Sizler, bu memlekette birlik ve beraberliğin,  kardeşliğin, ne demek olduğunu bir kere daha gösterdiniz. “Biriz, birdeniz, kardeşiz.  Bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım” dediniz.  Tek vatan, tek bayrak,  tek millet, tek devlet için saf tuttunuz” dedi. Vali Cevdet CAN, bu safların tutulması  için 15 Temmuz’da son nefeslerini bugün milletimiz  nefes alsın  diye veren şehitlerimizin aziz hatıraları için bir şiir okudu. Vali Cevdet CAN, konuşmasının sonunda Türk Bayrağını öptü.

Konuşma arasında Tokat İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet ARIKAN, 48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Aykut BİÇEROĞLU ve Tokat İl Emniyet Müdürü Fikri YALMAN, darbecilere karşı çıktıkları anons edilerek halkı selamladı. Bu sırada kalabalık grup, 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' sloganı attı.

Konuşmaların ardından Vali Cevdet CAN, beraberindeki protokol üyeleri ve miting alanındaki vatandaşlar İstanbul Yenikapı'da düzenlenen mitingi takip etti.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 FOTO | www.tokat.bel.tr   KAYNAK | www.tokat.gov.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net