Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat'tan Kutsal Topraklara İlk Kafile

Tokat'tan kutsal topraklara gidecek 187 kişilik ilk hac kafilesi uğurlamak için Tokat Belediyesi Şehirlerarası otobüs terminalinde düzenlenen programda, hacı adaylarıyla yakınları arasında duygusal anlar yaşadı. Programda konuşan Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, “Kutsal topraklarda bizlere ve Türkiye'ye de dua etsinler. İnşallah sağ salim gidip gelirsiniz. Allah hayırlı etsin. Hac'larını kabul etsin.” dedi.
Tokat'tan kutsal topraklara gidecek 187 kişilik ilk hac kafilesi uğurlamak için Tokat Belediyesi Şehirlerarası otobüs terminalinde düzenlenen programda, hacı adaylarıyla yakınları arasında duygusal anlar yaşadı. Programda konuşan Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU“Kutsal topraklarda bizlere ve Türkiye'ye de dua etsinler. İnşallah sağ salim gidip gelirsiniz. Allah hayırlı etsin. Hac'larını kabul etsin.” dedi. 

  Tokat'tan kutsal topraklara gidecek 187 kişilik ilk hac kafilesi uğurlamak için 23 Ağustos 2016 Salı günü Tokat Belediyesi Şehirlerarası otobüs terminalinde bir program düzenlendi. Hacı adaylarıyla yakınları arasında duygusal anlar yaşandığı programda Tokat İl Müftüsü Ahmet ERDEM ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU birer konuşma yaptı.

Tokat İl Müftüsü Ahmet ERDEM, hacı adaylarına telefon uyarısında bulunurken hac vazifesini yerine getirirken hacı adaylarının sürekli telefonla aranarak rahatsız edilmemesi gerektiğini belirli saatlerde telefonla görüşme yapılması uyarısında bulundu. Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU ise konuşmasında; “Ne mutlu sizlere ne mutlu güzel topraklara kavuşacak olan hacı adaylarımıza. Allah sizleri o topraklara kavuştursun. Allah sizleri o topraklarda peygamberimizi daha iyi anlamayı o güzellikleri yaşamayı ve inşallah edineceğiniz o güzellikleri şehrimize tekrar geldiğinizde yaşamayı nasip ve müessir eylesin. Allah gidemeyenlere de nasip etsin. 

Hacc'a giden teyzeler, amcalar, kardeşler, Kutsal topraklarda bizlere ve Türkiye'ye de dua etsinler. İnşallah sağ salim gidip gelirsiniz. Allah hayırlı etsin. Hac'larını kabul etsin.”

Hacı adayları arasında yer alan babası Şuayip YILMAZ'ı uğrulamak için terminalde bulunan Esenyurt Tokat Dernekler Federasyonu Başkanı Salih YILMAZ, kişisel Facebook hesabında şu ifadelere yer verdi; “Babamı Kutsal topraklara hac vazifesi sebebiyle uğurlamak için Tokat otogarındayız. Allah layıkıyla ibadetlerini yapıp sağ salim dönmeyi nasip eylesin.”

Yapılan duaların ardından sevdikleri tarafından Sivas'a uğurlanan hacı adayları, oradan da hava yoluyla kutsal topraklara gidecek.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Tokat.bel.tr  KAYNAK | Facebook.com/SalihYılmaz | Tokat.bel.tr 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net