Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Yeni 4 Eylül Stadyumu'nun Açılış Maçı; Sivasspor-Tokatspor

Temeli 2013 yılında atılan, Sivas'ın ağır kış şartları ve yoğun kar yağışı dikkate alınarak tasarlanan ve ilk "Ekolojik Stad" olma özelliğini taşıyan 25 bin seyirci kapasiteli Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda ilk futbol mücadelesi Sivasspor ile Tokatspor arasında 14 Ağustos 2016 pazar günü oynanacak.
Temeli 2013 yılında atılan, Sivas'ın ağır kış şartları ve yoğun kar yağışı dikkate alınarak tasarlanan ve ilk "Ekolojik Stad" olma özelliğini taşıyan 25 bin seyirci kapasiteli Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda ilk futbol mücadelesi Sivasspor ile Tokatspor arasında 14 Ağustos 2016 pazar günü oynanacak.

  Sivas'ta yapımı yeni tamamlanan 25 bin seyirci kapasiteli Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda ilk futbol mücadelesi Sivasspor ile Tokatspor arasında 14 Ağustos 2016 pazar günü saat 19.00'da oynanacak. Bu sezon PTT 1. Lig'te mücadele edecek olan Sivasspor ile Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grubu'nda mücadele edecek olan Tokatspor arasında yapılacak hazırlık maçında Passolig uygulaması yapılmayacak, taraftarlar maçı ücretsiz izleyebilecek.

Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu, Sivas'ın ağır kış şartları ve yoğun kar yağışı dikkate alınarak tasarlandı. İlk "Ekolojik Stad" olarak kayıtlara geçecek olan stadın temeli 25 Mayıs 2013 tarihinde dönemin Spor ve Gençlik Bakanı Suat KILIÇ, dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ ve Kulüp Başkanı Mecnun OTYAKMAZ'ın katılımıyla muhteşem bir törenle atıldı.

Yeni 4 Eylül Stadyumu'nun Özellikleri
Sivas'ın hava şartları dikkate alınarak tasarlanan Yeni 4 Eylül Stadyumu teknik özellikleri ile göz dolduruyor.

Yeni 4 Eylül Stadyumu, enerjisinin büyük bölümünü kendisi üretecek, yaz aylarında 10 saatlik gün ısınımı ve metrekare başına 150 vatlık enerji üreten standart bir güneş paneli ile günde 798 bin vatlık enerji üretilecek. Kendi enerjisini üreterek, enerji maliyetleri minimuma indirecek statta, yağmur suyu depolanarak sulama amaçlı da kullanılabilecek.

Stadın çatısında oluşturulan yağmur suyu kanalı, yağan yağmur ve kar suyunun toplanmasını da sağlayacağı belirtildi. Toplanan su, oluşturulacak rezerv alanda biriktirilerek çevre sulamasında ve rezervuarlarda kullanılabilecek. Bu sayede su tüketim miktarını önemli ölçüde azalacağı öne sürüldü.

1. Stadyumda 50'nin üzerinde loca, mağaza, kafe, mescit, lokanta
2. 90 araçlık canlı yayın araç parkı, amatör kulüpler içinde soyunma odaları
3. Toplam bin 118 araçlık otopark, Kuzey bölümde bulunan iki kabuk sistemi sayesinde kuzeyden gelen rüzgarlar kesilerek stat içinde ısı artışı olacak.
4. Stadyumda ayrıca alttan ısıtma ve tribün ısıtması olacak.
5. Enerji panelleri sayesinde de elektriğinin bir kısmını kendisi karşılayabilecek.-
6. Çatıda bulunan oluk sistemi sayesinde biriken yağmur ve kar suları kanallar vasıtasıyla stadın bodrum katında bulunan depolarda biriktirilerek kullanılabilecek.

Stadın mimarı ise bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanda yaklaşık 42 stadyum ve spor yapısını tasarlayan Mimar Bahadır KUL.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
  FOTO | www.sivasspor.org.tr.  KAYNAK | Sivasspor.org.tr Facebook.com/TOKATSPOR Ensonhaber.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net