Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Niksar'ın Harikaları Seçildi

Niksar Belediyesi, Tokat'ın tarihi başkenti Niksar'ın insanını, doğal güzelliklerini, tarihi mimarisini fotoğrafın görsel gücü ile tanıtmak ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmak, Niksar Belediyesi görüntü arşivine görsel bir bellek kazandırması amacıyla amatör ve profesyonel fotoğrafçıların katıldığı “Niksar'ın Harikaları” adlı ödüllü bir foto maratonu sonuçlandı, yarışmada Niksar’dan Ahmet Ramiz AYBAK, “Dua” isimli fotoğrafı ile birinci oldu.
Niksar Belediyesi, Tokat'ın tarihi başkenti Niksar'ın insanını, doğal güzelliklerini, tarihi mimarisini fotoğrafın görsel gücü ile tanıtmak ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmak, Niksar Belediyesi görüntü arşivine görsel bir bellek kazandırması  amacıyla amatör ve profesyonel fotoğrafçıların katıldığı “Niksar'ın Harikaları” adlı ödüllü bir foto maratonu sonuçlandı, yarışmada Niksar’dan Ahmet Ramiz AYBAK, “Dua” isimli fotoğrafı ile birinci oldu.

  Niksar Belediyesi, Niksar Kent Konseyi, Niksar Alan Yönetim Başkanlığı, Tokat fotoğraf Sanatçıları Derneği (TOFSAD) ve  Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun katkılarıyla Tokat'ın tarihi başkenti Niksar'ın insanını, doğal güzelliklerini, tarihi mimarisini fotoğrafın görsel gücü ile tanıtmak ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmak, Niksar Belediyesi görüntü arşivine görsel bir bellek kazandırması amacıyla düzenlenen Türkiye’nin birçok ilinden Niksar’a gelen 99 amatör ve profesyonel fotoğrafçısının katıldığı “Niksar'ın Harikaları”  fotoğraf yarışması sonuçlandı.

23-24-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Niksar'da yapılacak ödüllü bir foto maratonu 3 gün süren maratonda toplamda 367 fotoğraf arasından ilk üçü belirleyen jüri üyeleri sonuçları açıkladılar.

Yarışmada Niksar’dan Ahmet Ramiz AYBAK, “Dua” isimli fotoğrafı birinci olurken, Çorum’dan Hayrullah GERMEÇ, “Sandıkçı” isimli ikinci ve Samsun’dan Rızvan Talha KAYNAK, “Veda” isimli fotoğrafı ile üçüncü oldu.

Mansiyona ise İstanbul’dan “Erzurumlu Emrah Türbesi” isimli fotoğrafı ile Emre SOYTÜRK, Tokat’tan “Elim Sende” isimli fotoğrafı ile Süleyman ÜZÜMCÜ ve Tokat’tan “Kemer Köprü” isimli fotoğrafı ile Fatih Coşkun ERTAŞ layık görüldü. Ayrıca sergileme kategorisine otuz fotoğraf layık görüldü.

Niksar Ayvaz Park Otel konferans salonunda dereceye girenler için düzenlenen ödül törende Niksar Belediye Başkanı Özdilek ÖZCAN dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.  Törende konuşan Belediye Başkanı ÖZCAN, dereceye giren yarışmacıları tebrik ederek, tüm katılımcı fotoğraf severlere katkılarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca Belediye Başkanı Özdilek ÖZCAN jüri üyeleri Duayen Fotoğraf Sanatçısı Necmettin KÜLAHÇI, Cihat TAŞKIN (Uluslararası Görüntü Yönetmeni), Hüseyin TAŞKIN (Emekli TRT TV Yönetmeni ve Kanal B’nin kurucusu), Mustafa KILINÇ (Tokat Fotoğraf Sanatçıları Derneği, Fotoğraf Sanatçısı), Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Temsilcisi Hüseyin SARI ile beraber programın hazırlanmasında emeği geçen Plan Proje Müdürü Danişmend H. ŞAHİN adına personel Serap DİBEK ile Etkinlik Sorumlusu Duygu ZORLU’ya plaketlerini takdim ederek, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Duayen Fotoğraf Sanatçısı Necmettin KÜLAHÇI, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapan Niksar Belediye Başkanı Özdilek ÖZCAN’a teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu. (TOFSAD) Tokat Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Mustafa KILINÇ ise programda yaptığı konuşmada düzenlenen etkinlikten ötürü Belediye Başkanı Özdilek ÖZCAN ile personeline teşekkür etti.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Tokattan.net    KAYNAK | Niksar.bel.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net