Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Prof.Dr. Erhan AFYONCU, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Seçildi

Demokrasiye karşı 15 Temmuz 2016 gecesi bir grubun kalkışması neticesinde meydana gelen darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hâl kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kapatılan askeri okullar yerine kurulan T.C. Milli Savunma Üniversitesi'nin ilk rektörü olarak ünlü tarihçi Tokat doğumlu Prof. Dr. Erhan AFYONCU seçildi.
Demokrasiye karşı 15 Temmuz 2016 gecesi bir grubun kalkışması neticesinde meydana gelen darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hâl kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle  (KHK) kapatılan askeri okullar yerine kurulan T.C. Milli Savunma Üniversitesi'nin ilk rektörü olarak ünlü tarihçi Tokat doğumlu Prof. Dr. Erhan AFYONCU seçildi.

  Demokrasiye karşı 15 Temmuz 2016 gecesi bir grubun kalkışması neticesinde meydana gelen darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hâl kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle  (KHK) kapatılan askeri okullar yerine T.C. Milli Savunma Üniversitesi kuruldu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130'uncu ve 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 5'inci maddeleri uyarınca, Milli Savunma Bakanı Fikri IŞIK'ın önerdiği ve Başbakan Binali YILDIRIM'ın 'uygun' gördüğü adaylar arasından ünlü tarihçi Tokat doğumlu Prof. Dr. Erhan AFYONCU'yu atadı.

Prof. Dr. Erhan AFYONCU Kimdir?
  Erhan AFYONCU, 1967 yılında Tokat'ta dünyaya geldi. 

İlk ve orta öğrenimini Tokat'ta gördü. Tokat Gazi Osman Paşa Lisesini tamamladıktan sonra 1984 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümüne başladı.1988 yılında mezun olup bir yıl sonra Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümünde araştırma görevlisi olarak 1989 yılında işe başladı. Yüksek lisansını Necati Efendi Tarihi Kırım (Rusya Sefaratnamesi) tezi ile yaptı.

Erhan AFYONCU, 1997 yılında Osmanlı Devlet Teşkilatında Defterhânei Âmire (XVIXVIII. Yüzyıllar) tezi ile doktorasını yaptı, 2000 yılında yardımcı doçent, 2008 yılında da doçent oldu. 2001 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümüne geçti.

2014 yılında ise profesör oldu. 2007 yılında 24 televizyonunda Geçmiş Zaman Olur Ki adlı haftalık bir tarih programında Vildan OĞUZ ile birlikte sunuculuk yaptı. Daha sonra 20092015 yılları arasında Habertürk televizyonunda Murat BARDAKÇI ve Pelin BATU ile birlikte “Tarihin Arka Odası” adlı bir tarih programı yaptı.

Habertürk Gazetesi’nin pazar eki olarak 2010 – 2012 yılları arasında çıkan ve derginin akademik koordinasyonu görevini üstlendiğiMurat BARDAKÇI ile Habertürk Tarih” adlı dergide yazılar yazdı. 2011 yılında Show TV’de yayınlanan; ilk sezonunda senaristliğini Meral OKAY’ın yaptığı ve yönetmenliğini Taylan Biraderler’lerin yaptığı Muhteşem Yüzyıl adlı dizinin tarih danışmanlığını yaptı. Erhan Afyoncu, 11 Nisan 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından,

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi.

Erhan AFYONCU, 2008 – 2014 yılları arasında Bugün gazetesinde Çarşamba ve Pazar günleri köşe yazıları yazdı. Halen Sabah'ta yazılarına devam etmektedir.

2010 yılında Marmara Üniversitesi FenEdebiyat Fakültesi Tarih Bölümü başkan yardımcısı oldu. 2016 yılı itibariyle Marmara Üniverstesi Fen Edebiyat Fakültesi dekanı oldu.

Erhan AFYONCU, tarihçi olan Fatma AFYONCU ile evli olup, üç çocuğu vardır.

      DERKENAR      
Yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi'nin Rektörlüğüne seçilen hemşerimiz Prof. Dr. Erhan AFYONCU'yu tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.     Tokattan.net     

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | İnternethaber.com   KAYNAK | T24.com.tr | tr.wikipedi.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net