Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Reşadiye ve Başçiftlik'e Doğalgaz Müjdesi

Tokat'ın çetin kış şartlarını yaşayan 2 ilçesi Reşadiye ve Başçiftlik'e Doğalgaz verilmesi için çalışmalara başlandı. Niksar-Başçiftlik-Reşadiye güzergahında yapılması planlanan doğal gaz boru hattından Reşadiye ve Başçiftlik'e doğalgaz verilmesi için Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.(BOTAŞ), "Reşadiye ve Şiran İlçeleri Doğal Gaz Boru Hatları Arazi - Etüt, Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi hizmet alımı" adıyla ihale açtı.
Tokat'ın çetin kış şartlarını yaşayan 2 ilçesi Reşadiye ve Başçiftlik'e Doğalgaz verilmesi için çalışmalara başlandı. Niksar-Başçiftlik-Reşadiye güzergahında yapılması planlanan doğal gaz boru hattından Reşadiye ve Başçiftlik'e doğalgaz verilmesi için
Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.(BOTAŞ), "Reşadiye ve Şiran İlçeleri Doğal Gaz Boru Hatları Arazi - Etüt, Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi hizmet alımı" adıyla ihale açtı.

  Tokat'ın çetin kış şartlarını yaşayan 2 ilçesi Reşadiye ve Başçiftlik'e Doğalgaz verilmesi için çalışmalara başlandı. Yapılan proje kapsamında Niksar-Başçiftlik-Reşadiye güzergahında planlanan doğal gaz boru hattından Reşadiye ve Başçiftlik'e doğalgaz verilmesi için Reşadiye ve Şiran İlçeleri Doğal Gaz Boru Hatları Arazi, Etüt, Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi hizmet alımı 12 Aralık 2016 tarihinde Ankara'da, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Başçiftlik ve Reşadiye ilçelerine getirilecek doğalgaz boru hattı için arazi-etüt-harita ve kamulaştırma projesi yapılması amacıyla mühendislik hizmet alımı ihalesinin duyurusu 30 Kasım 2016 Çarşamba günü Botaş'ın internet sitesinde yayınladı. İşe başlama tarihinden itibaren 180 gün içerisinde Niksar-Başçiftlik ilçeleri üzerinden geçecek olan doğalgaz boru hattı yapımının arazi-etüt-harita ve kamulaştırma projesi tamamlanmış olacak. Bu projenin tamamlanması ile yapım ihalesi geçilecek.

2015 yılında Reşadiye'de başlatılan çalışmalar sonucunda Reşadiye’ye doğalgaz yatırımı yapılması için gerekli abone sayısına ulaşılmış ve gözler boru hattını yapacak olan BOTAŞ'a çevrilmişti. Reşadiye'ye için planlanan doğalgaz boru hattu projesine Başçiftlik'in de dahil edilmesi için üst düzey görüşmeler yapılmıştı. Görüşmeler neticesinde Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.(BOTAŞ) yetkilileri, Başçiftlik ve Reşadiye ilçesine doğalgaz getirilmesi için ön inceleme amacıyla ilçeler ziyaret etmiş ve en yakın zamanda boru hattı için proje ihalesinin yapılacağı bilgisini vermişlerdi. 3 güzergah olarak yapılan çalışmaların sonucunda Niksar-Başçiftlik üzerinden geçen güzergaha Başçiftlik'e doğalgaz verilmesi kararı verildiği bilgisi edinildi.

İhale duyurusu ile yayınlanan güzergahta Başçiftlik'inde yer alması üzerine kişisel Facebook adresinden açıklama yayınlayan Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, şu ifadeler yer verdi; "Hayal ettiğimiz doğal gaz boru hattı Reşadiye güzergah haritası ilçemizin içerisinden geçerek ve ilçemize bağlantı hattı verilecek şekilde projelendirildi. İnşallah 12 Aralıkta ihalesi yapılacaktır. Emeği geçen Başta Sayın Vekilimiz Av Yusuf BEYAZIT ve tüm vekillerimize Teşekkür ederiz. İnşallah Yolumuzun da yapılması ile sizlere verdiğimiz sözlerin tamamını gerçekleştirmiş olacağız. Allah Yar ve yardımcımız olsun. "


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Haber7.com  KAYNAK | Resadiyegundemi.com  | Facebook.com/murat.tuncel.182

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net