Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Niksar'da STK'lardan Halep için Yardım Kampanyası

Tokat'ın tarihi başkenti Niksar'da Sivil Toplum Örgütleri, her gün hava saldırına maruz kalan ve 400 bin insan yaşam mücadelesi verdiği Suriye'nin en kalabalık kenti Halep'teki saldırılarda yaşamını yitiren, yaralanan ve yardıma ihtiyaç duyan insanlara yardım için bir toplantıda düzenledi. Toplantıda 15 günlük yardım kampanyası düzenlemesine ve yardımların Kızılay Derneği aracığıyla yapılmasına karar verildi.
Tokat'ın tarihi başkenti Niksar'da Sivil Toplum Örgütleri, her gün hava saldırına maruz kalan  ve 400 bin insan yaşam mücadelesi verdiği Suriye'nin en kalabalık kenti Halep'teki saldırılarda yaşamını yitiren, yaralanan ve yardıma ihtiyaç duyan insanlara yardım için bir toplantıda düzenledi. Toplantıda 15 günlük yardım kampanyası düzenlemesine ve yardımların Kızılay Derneği aracığıyla yapılmasına karar verildi.

  Suriye’de son bir haftada meydana gelen bombardımanlar sonucu bir çok insan yaşamını kaybetti. Halepteki saldırılar sonucunda yaşamını yitiren, yaralanan ve yardıma ihtiyaç duyan insanlara Niksar Sivil Toplum Örgütleri Halep’e yardım için bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını Niksar Sivil Toplum Örgütleri adına Çetin KAYA gerçekleştirdi.

Niksar Sivil Toplum Örgütleri adına yapılan konuşmada; "Suriyede son bir haftada yapılan bombardımanlar sonucunda 1000’e yakın insan hayatını kaybetti. Bu eşkıyalar ve zalimler dünyanın alçakça suskunluğu altında yardım konvoylarını dahi bombalıyorlar. Adeta Halep’te yaralılara müdahale edecek sağlık görevlisi  bırakmamak için hastaneleri dahi bombalayıp ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Müslümanların uyanışını boğmaya, Müslümanları kargaşa ve kaosun içine sokmaya çalışan bu zalimlere devlet büyüklerimiz büyük bir karşı duruş sergileyerek tüm dünyaya yüce Türk Milletinin asil duruşunu göstermektedir. Biz STK temsilcileri de devletimizin yanında olup bu duruma sessiz kalmamalıyız. Bu onların yüz yıllardır uyguladığı siyasetin değişmez özelliğidir. Zalimlerin mümin kardeşlerimizin yaşadığı topraklar üzerinde yaptıkları hesaplar Allah’ın izniyle tutmayacaktır.

Ey hürriyet sevdalısı ve yalnız Allah’a kulluğu seçmiş onurlu Suriyeli kardeşlerimiz, şehadetiniz mübarek olsun ve direnişiniz kutlu bir zafere doğsun. Sizler ümmetin onuru ve iftiharısınız. Bizlere gösterdiğiniz izzetli kıyamınızla onurlu bir ölümün her zaman zilletle yaşamaktan daha üstün olduğunu ispatladınız. Bizler şahidiz ki siz, Allah’a verdiğiniz sözde durdunuz. Can mal ve evlatlarınızı Allah için feda ettiniz. Ve şahitliğin en güzelini yaparak Rabbinizin hoşnutluğuna eriştiniz. Sizden geriye kalanlarda sebat etmeye devam etmektedirler.

Belki başımıza bombalar yağmıyor ama yüreğimizin en derin noktasından kopup gelen kardeşlik duygusuyla bir nebze de olsa bir şeyler söylemenin sorumluluğunu hissediyoruz. Allah’tan bizleri suskunlardan değil, sorumlu mümin kullardan saymasını ve tüm İslam alemine tevhid, adalet ve hürriyet ekseninde onurlu bir kurtuluşu nasip etmesini diliyoruz.

Halep yazarken parmak uçlarım sızlıyor. Halep yazarken, dağ arkalarından rüzgar melekleri, yattığımız yerden vahlanışımıza  nefsimize doğru şahlanışımıza “edep” diye haykırıyor. Halep bir ekmeğin kırıntısı gibi, öpsek seni koysak kenara bir bebeğin ağzından dağılıp son sütü olacaksın..

Bir tarafta oğlum üşütme, oğlum düşeceksin, oğlum terleme diye koruduğumuz evlatlar. Diğer tarafta “oğlum La İlahe İllallah de” diyerek yaralı ceylanları toprağa girmeyi telkin eden anneler. Az kaldı oğlum buradan sonrası cennet. Korkma oğlum bu zalimler cennete giremeyecek. Seni cennetin kapısından alacaklar, önce arkadaşlarını göreceksin sonra hepsinin yaralarını saran Resulullah’ı. Bu kanayan başını onun ellerinin arasına koyduğunda say ki dünyaya geldiğin ilk gün.

Rabbim sen kahhar olmasaydın, kurşunun deldiği yerden cennet güvercinleri fışkırır mıydı toprağa.. sen kahhar olmasaydın Musa’sını bu kadar yiğitçe cennete hazırlar mıydı bir anne. Ve sen kahhar olmasaydın yavrusunun kopmuş elini göğüne kaldırıp yağmuruna öptürür müydü bir baba. Rabbim yaşamak  nerede doğduysa mazlumları oraya yetiştir. Zalimlerin yüzünü dağıttıkları çocuk yüzlerinin içine göm. Onlarında saçları namlunun ucunda uzasın.

Bu maksatla üzerimizde bulunan sorumluluğun gereği olarak kardeşlerimize neler yapabileceğimizi konuşup tartışmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız."

Denilerek toplantıya giriş yapıldı.

Niksar İlçe Müftüsü Ali CANBOLAT; Cuma günü, Cuma namazını takiben camilerimizden nakdi yardım yapılacağını ifade etti. Canbolat yardımların nakdi olarak yapılmasını, bu yardımların komisyon tarafından un, bulgur, su gibi temel ihtiyaçlara dönüştürülerek yardımın yapılmasının doğru olacağını ifade ettiler.

Toplantıya katılan Niksar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin TURAK, Milli Eğitim camiası olarak diğer yardım kurum ve kuruluşlarıyla bağlantılı çalışabileceklerini ifade etti.  Enver Dicle ise Yardımların toplanması amaçlı esnaf ziyaretleri yapılarak pekiştirilebileceğini bu amaç doğrultusunda bir komisyon kurulmasının önemli olduğunu ifade etmiştir.

Kızılay Derneği Niksar Şubesi Başkanı Yalçın ERDEMİR; bulgur, yağ, patates, battaniye ve suyun temel ihtiyaç olduğunu söylerken "Toplanılan nakdi yardımlarla bu temel ihtiyaçların alınarak Kızılay’a bölgede teslim edelim" dedi. Toplanan yardımların organizasyonu için komisyon  kurulması kararı alındı. Kurulan komisyon; Sadullah KARATAŞYalçın ERDEMİR, Mahmut PİLGİR, Bülent ALTAY, Çetin KAYA, Celal ŞAHİN’den oluşmaktadır.

Niksar Vakfı Başkanı Cemalettin BİLGİN’in talep ettiği, "toplanan nakdi yardımların komisyon aracılığıyla Niksar Kızılay Şubesi hesabında toplanması" fikri onaylandı ve yardımların bu doğrultuda toplanmasına karar verildi.

Kampanya 15 gün boyunca devam edecek.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Reuters.com  KAYNAK | YesilNiksar.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net