Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat Beyazay Derneği'nden "Misafir Olur Musun?" Projesi

Tokat Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı İbrahim ŞENEL tarafından hazırlanan ve Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şubesi tarafından hayata geçirilen, özel eğitim konusunda farkındalık ve duyarlık oluşturmak ve toplumun tüm katmanlarına ulaştırmak için çocuklarla bir gün geçirerek engellileri ve ailelerini anlamak amacıyla “Misafirim olur musun?” projesi başlatıldı, projede ilk adımı protokol üyeleri attı ve özel çocuklarla ailecek bir gün geçirdi.
Tokat Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı İbrahim ŞENEL tarafından hazırlanan ve Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şubesi tarafından hayata geçirilen,  özel eğitim konusunda farkındalık ve duyarlık oluşturmak ve toplumun tüm katmanlarına ulaştırmak için çocuklarla bir gün geçirerek engellileri ve ailelerini anlamak amacıyla “Misafirim olur musun?” projesi başlatıldı, projede ilk adımı protokol üyeleri attı ve özel çocuklarla ailecek bir gün geçirdi.

  Tokat Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve Psikolojik Danışmanı İbrahim ŞENEL tarafından hazırlanan ve Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şubesi tarafından hayata geçirilen, özel eğitim konusunda farkındalık ve duyarlık oluşturmak ve toplumun tüm katmanlarına ulaştırmak için çocuklarla bir gün geçirerek engellileri ve ailelerini anlamak amaçlı “Misafirim olur musun?” projesinde ilk adımı protokol üyeleri attı ve özel çocuklarla ailecek bir gün geçirdi.

Projeyle ilgili Tokat Gazetesine bilgi veren Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şube Başkanı Suna Arslan KÖTEN, toplumların demografik göstergelerini, engelli bireylerin toplam nüfus içindeki konumlarının ve sorunlarının büyük önem taşıdığını ortaya koymak, özel gereksinimli bireylere yönelik olumlu tutum ve davranışların arttırılması ve şehri birlik beraberlik içinde daha yaşanılabilir bir şehre dönüştürmek için projenin tasarlandığını söyledi.

Özel gereksinimli bireylerin, kaliteli eğitim almasının yanında, daha kaliteli bir yaşam düzeyine ulaştırılmasının toplumsal bir sorumluluk olduğuna dikkati çeken KÖTEN, "Bu bireylerin yaşam kalitesini artırmak toplumla bütünleşmelerini sağlamaktan geçer. Bütünleştirmenin amacı; özel gereksinimli bireylerin, toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, üretici ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmelerini, toplum içinde bağımsız yaşamalarını ve kendi kendilerine yaşamlarını idame ettirebilmelerine yönelik temel yaşam becerilerini geliştirmelerini sağlamak bu projenin temel amacıdır" dedi.

Başkan KÖTEN, kentte yapılan farkındalık çalışmalarına, yürütülmekte olan projelere katkı sağlamak ve her bireyin özel gereksinimli bireylerle yaşantısının oluşmasına zemin hazırlamak, bu bireylerin topluma uyum sağlamış ve toplum tarafından da benimsenmiş bireyler olmasını sağlamak amacıyla bu projeye ihtiyaç duyulduğunu belirterek şunları söyledi: " “Misafirim olur musun?” projesiyle ilimizde eğitim gören özel gereksinimli öğrencilerinden; komisyon tarafından belirlenmiş şartlara uygun öğrencilerin belirlenen ailelerde uygun gördükleri günlerde gün-geceyi birlikte geçirmesi, ertesi gün kahvaltı sonrası ailelerine teslim edilmesi, misafir eden ve misafir veren ailelerin bir paylaşım yemeğinde bir araya gelerek toplumumuzda özel gereksinimli bireylere ve ailelerine karşı empatik anlayış kazandırılması, duyarlılık geliştirilmesi ve farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır."

Projenin uygulanmasına kentteki idari yöneticiler ile başlandığını ifade eden Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şube Başkanı Suna Arslan KÖTEN,  "Projenin uygulanmasında özel eğitim gerektiren çocuklarımızı misafir ederek bu konuda duyarlık gösteren başta Sayın Valimiz Cevdet CAN’a, Belediye Başkanımız Eyüp EROĞLU’na, İl Jandarma Komutanı Hidayet ARIKAN’a, İl Genel Meclisi Başkanı Adem DİZER’e, İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI’ya, Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah GÜRBÜZ’e, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mehmet ERŞAN’a, AK Parti İl Başkanı Metin POLAT’a, CHP İl Başkanı Feramuz ŞAHİN’e ve MHP İl Başkanı Onur ÇALIŞKAN’a ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Bu proje Tokat Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve Psikolojik Danışmanı İbrahim Şenel tarafından hazırlanmış ve Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şubesi tarafından hayata geçirilmiştir.

Başarıyla ilk adımını gerçekleştirdiğimiz bu proje, ilimizde daha önce yapılan çalışma ve katkılarıyla özel eğitimin başkenti iddiasını devam ettirecek ve ilimizin bu konudaki önderliğiyle özel gereksinimli bireylere karşı duyarlık ve farkındalığı ülke geneline yayılabileceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Projeye Katılanlar
  Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şubesi tarafından hayata geçirilen, özel eğitim konusunda farkındalık ve duyarlık oluşturmak ve toplumun tüm katmanlarına ulaştırmak için çocuklarla bir gün geçirerek engellileri ve ailelerini anlamak amaçlı “Misafirim olur musun?” projesine katılan ve özel çocuklarla ailecek bir gün geçirenler proje ile ilgili kişisel sosyal medya adreslerinde şunları paylaştı.

Proje kapsamında özel bir öğrenciyi ailecek misafir eden Ak Parti Tokat İl Başkanı Metin POLAT“Beyaz Ay Derneği Tokat Şubesi tarafından düzenlenen Misafirim Olur Musun? Projesi kapsamında engelli bir yavrumuzu misafir ettik. Engelli çocuklarımızın sorunları, bakımı ve engelli ailelerinin yaşantıları için farkındalık oluşturmak için düzenlenen bu projeye emek veren herkesi gönülden tebrik ediyorum.”  Dedi.

Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah GÜRBÜZ
Evimize hoş geldin Çağrı
Tokat Beyazay derneğinin öncülüğünde Kent Konseyi olarak proje ortağı olmaktan onur duyduğum "Misafirim Olur musun?" etkinliğinde Çağrı kardeşimi misafir ettik. 
Engelli kardeşlerimize yönelik farkındalık oluşturmak amacını güden bu projeyi hazırlayan ve katkı sunanlara sonsuz teşekkür ederim.
.”  Dedi.

30 Aralık 2016 tarihinde proje kapsamında özel bir öğrenciyi ailecek misafir eden Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU“Bugün evimizde konuğumuz olarak otistik evladımız Muhammed Bayram Öztürk'ü misafir ettik. Muhammed'le birlikte vakit geçirmek oldukça keyifliydi. Misafirim Olurmusun Projesi kapsamında Bizlere bu güzelliği yaşatan Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şubesi yetkililerine teşekkür ediyorum.”  Dedi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
   FOTO | Facebook.com/EyupErogluBB  KAYNAK | Tokatgazetesi.com  | Facebook.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net