Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Onbeşlilerin Torunları Tokat'ta

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında çevik kuvvet polislerini hedef alan iki ayrı terör saldırısı sonrası terör saldırısının yaşandığı Şehitler Tepesi'nde dedelerinin İstiklal Madalyası ve asker kıyafetiyle ile nöbet tutan Tokat Başçiftlik Saffet GÜMÜŞ ve Almus doğumlu Cemalettin KAYMAKÇI Tokat'a gelerek Valilik önünde bir süre nöbet tuttuktan sonra Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Ömer ŞAHİN ile birlikte Tokat Valisi Cevdet CAN’ı makamında ziyaret etti.
İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında çevik kuvvet polislerini hedef alan iki ayrı terör saldırısı sonrası saldırının yaşandığı Şehitler Tepesi'nde dedelerinin İstiklal Madalyası ve asker kıyafetiyle ile nöbet tutan Tokat Başçiftlik Saffet GÜMÜŞ ve Almus doğumlu Cemalettin KAYMAKÇI Tokat'a gelerek Valilik önünde bir süre nöbet tuttuktan sonra Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Ömer ŞAHİN ile birlikte Tokat Valisi Cevdet CAN’ı makamında ziyaret etti.

  İstanbul Beşiktaş'ta  10 Aralık 2016 Cumartesi akşam saatlerinde Vodafone Arena yakınında çevik kuvvet polislerini hedef alan iki ayrı terör saldırısında 36'sı emniyet mensubu, sekizi sivil en az 44 kişi hayatını kaybetti. Terör saldırısının yaşandığı Şehitler Tepesi'nde Çanakkale Savaşı'nda Türk Askerlerinin giydiği üniforma, dedelerinin İstiklal Madalyası ve Türk Bayrağı ile nöbet tutan Tokat Başçiftlik Saffet GÜMÜŞ ve Almus doğumlu Cemalettin KAYMAKÇI 27 Ocak 2017 Cuma Günü Tokat'a gelerek Valilik önünde bir süre nöbet tuttuktan sonra, nöbet fikrinin oluşmasında pay sahibi olan Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Ömer ŞAHİN ile birlikte Tokat Valisi Cevdet CAN’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan ve Başçiftlikli olduğunu dile getiren Saffet GÜMÜŞ, dedesi Abdullah GÜMÜŞ'ün Çanakkale Savaşı'nda aldığı İstiklal Madalyası ile Şehitler Tepesi’nde 13 gün boyunca günde iki saat nöbet tuttuğunu belirtti.

Tokat Almuslu olduğunu söyleyen Cemalettin KAYMAKÇI ise, "Dedem Kıbrıs gazisi. Vatan sevgisinin ne olduğunu iyi biliyoruz. 80 milyonu temsilen nöbet tuttuk. Giydiğimiz kıyafetler Çanakkale ruhunu daha iyi yansıtabilmek içindir. Bu kadar düşmanın olduğu yerde insanlar mutlaka Çanakkale ruhuna dönmeli" dedi.

Konuklarıyla bir süre sohbet eden Vali Cevdet CAN ise, “Siz bizim ecdadımızın, dedelerimizin, tarihimizin itibarını bugüne taşıdınız. Tokat’ta vazife yapan bir Vali olarak sizlerle gurur duyuyorum. Türkiye’nin gündemine tekrar Onbeşlileri getirdiniz. Bununla birlikte, 7’den 77’ye ecdadımızın tek vücut olduğunu, birlik ve beraberlik içerisinde neler başarılabileceğini göstermiş oldunuz” dedi.

Tokat’ta söylenen “Ot kökünde kurur, kökünde yeşerir” sözlerini hatırlatan Vali Cevdet CAN, “Siz, tekrar o kökleri yeşerttiniz. Geçmişte ülkemizin başına kimler musallat olmuşsa, bugün de aynı kişiler musallat olmaya çalışıyor” dedi.

İnsani ve vicdani bir medeniyetin temsilcisi olduğumuzu dile getiren Vali Cevdet CAN, “Merhametli bir medeniyetiz. Her zaman mazlumun yanında yer alırız, kimseye zulmetmeyiz. Dolayısıyla dünyada adaletin temsilcileriyiz. O vasfımızı dünyada en güzel yaşatmanın gerekli olduğu olağanüstü bir dönemdeyiz bugün.

Bizim en büyük değerimiz kökümüz. Ecdadımızı, yeni nesle tanıtmamız gerekiyor. Siz, bu tavrınızla ve kıyafetlerinizle ecdadımızı tekrar ortaya çıkardınız. Tokatlılara da bu yakışır. Bu düşüncenizden ötürü sizleri kutluyorum. Onbeşlilerin ruhunu, insanlara mutlaka göstermemiz gerekiyor” dedi.

Vali Cevdet CAN, ziyaretin anısına konuklarına Tokat’a özgü yöresel ürünler takdim etti.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokat.gov.tr      Tokat.gov.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net