Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Sakarya Tokatlılar Derneği'nde Genel Kurul Heyecanı

Sakarya'da yaşayan Tokat'lıları bir araya getiren ve 8 bin üyesi ile 20 yıldır faaliyet gösteren Sakarya'daki Tokatlıların en büyük STK'sı olan Sakarya Tokatlılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin 7. Olağan Genel Kurulu, 22 Ocak'ta derneğin Adapazarı'nda bulunan lokalinde gerçekleştirildi, tek aday ve tek listenin yer aldığı kongrede dernek başkanlığına Yıldıray AKGÜL seçildi.
Sakarya'da yaşayan Tokat'lıları bir araya getiren ve 8 bin üyesi ile 20 yıldır faaliyet gösteren Sakarya'daki Tokatlıların en büyük STK'sı olan Sakarya Tokatlılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin 7. Olağan Genel Kurulu, 22 Ocak'ta derneğin Adapazarı'nda bulunan lokalinde gerçekleştirildi, tek aday ve tek listenin yer aldığı kongrede dernek başkanlığına Yıldıray AKGÜL seçildi.  

  Sakarya'da yaşayan Tokat'lıları bir araya getiren ve 8 bin üyesi ile 20 yıldır faaliyet gösteren Sakarya'daki Tokatlıların en büyük STK'sı olan Sakarya Tokatlılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin 7. Olağan Genel Kurulu, 22 Ocak 2017 Pazar Günü Adapazarı Yeni Camii Özcan Pasajı'nda bulunan dernek lokalinde gerçekleştirildi,  tek aday ve tek listenin yer aldığı kongrede dernek başkanlığına Yıldıray AKGÜL seçildi.

Sakarya'da yaşayan yaklaşık sekiz bin Tokatlının örgütlendiği “Sakarya Tokatlılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği” 7. Olağan kongresinde Sakarya'da yaşayan Tokatlıların bir araya gelip hasret giderdi. Önemli mesajların verildiği kongre renkli görüntülere sahne oldu.

7. Olağan Kongre'nin divan başkanlığını emekli emniyet mensubu iş adamı Niyazi ÖZDEMİR’in yaparken kongrede söz alan katılımcılar, Tokat kültür ve geleneklerinin Sakarya’da yaşatılması, özellikle Tokat kebabını Sakarya’ya taşıyıp tanıtabilmek için gerekli çalışmaların yapılması gerektiği yönünde dilek ve önerilerde bulundular.

Açılışta söz alan 6. dönem yönetim kurulu başkanı Şemsettin AYDIN, bu güne kadar yapılan çalışmalardan bahsederken, görevini, Sakarya’ya henüz yeni gelmiş olmasına rağmen, kendisini yeni tanımış olmalarına rağmen Yıldıray AKGÜL’e gönül rahatlığı içerisinde devredeceğini söyledi.

Kongre sonrası göreve seçilen yeni başkan Yıldıray AKGÜL ise, böylesine önemli ve sorumluluk gerektiren bu görevin, hemşerileri tarafından kendisine tevdi edilmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yıldıray AKGÜL konuşmasında, henüz Sakarya’ya çok kısa bir süre önce geldiğini, henüz Sakarya’yı ve Sakarya’da yaşayan hemşerilerini tanımadığını, bu durumun kendisi ve bu önemli görevin sürdürülebilmesi adına bir dezavantaj olduğunu, bu nedenle bu görevin kendisine teklif edildiğinde çekincelerini belirttiğini, buna rağmen derneğin önde gelen büyüklerinin ısrarı üzerine bu anlamlı görevi kabul ettiğini belirtti. Yıldıray AKGÜL konuşmasının devamında şunları söyledi;  "Ben STK’ların, demokrasilerin olmazsa olmazları olduğuna inanan birisiyim. STK’lar kendi özünde, tüzüğüne, varoluş kuruluş amacına hizmet etmelerinin yanı sıra kurum kuruluşlar üzerinde de bir denetleme görevi olduğuna inanıyorum. Yöre derneklerinin ise, günümüz itibariyle yaşamakta olduğumuz şehirlerde, memleketlerde, kendi doğup büyüdüğümüz, tozuyla toprağıyla harmanlandığımız kendi memleketlerimizin gelenek göreneklerini yaşatabilmek, yöremizin kültürünü yeni nesillere ve yaşadığımız memleketlerin halklarına anlatabilmek, öğretebilmek, hemşerilerimizin sıkıntılarını, acılarını, hüzünlerini, mutluluklarını paylaşarak kaynaşabilmek adına çok önemsiyorum. Bununla birlikte, daha huzurlu şehirlerde, köylerde ve daha huzurlu bir ülkede yaşayabilmek adına üzerimize düşen denetleme, eleştirme, öneriler sunma, gerek siyaset, gerek kamu kurumları alanında yapılan güzel çalışmaları desteklemek, yanlışlara karşı bir duruş sergilemek adına çok önemli bir görevimiz olduğuna inanıyorum. Bu anlamda yorucu, külfetli ve çok önemli bir görevi üstlenmiş bulunuyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Kongre sonrası  yeni yönetim kurulu aşağıdaki şekilde oluştu.

7. Olağan Genel Kurulu'nda Seçilen Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu

  Yönetim Kurulu;
Yıldırım AKGÜL, Tokat/Çamlıbel, Başkan
Salih DUMANAlmus
Yaşar TEKTAŞLI, Turhal 
Sami DURGUT, Artova
Yüksel ÇELİKAlmus
Doğan KOÇAKZile
Ömer ATEŞNiksar
Gürkan ŞANLIAlmus
Faik GÜLDENReşadiye
Muammer GÜNERİNiksar
Nedim DOĞANNiksar
Lokman BİCEAlmus
Murat KUTLUHANNiksar
Yasin ALDEMİRReşadiye

Denetim Kurulu;
Niyazi ÖZÇELİK, Turhal 
Mehmet UZELZile
Nurettin DEMİRNiksar
Sami ÇAKMAK, Turhal 
Kaya ÖZTÜRK, Erbaa 
Amensa ÇALIŞIR, Turhal 

Onur Kurulu;
Şemsettin AYDINNiksar
Abdullah MİSAFİR, Yeşilyurt
Osman Ferruh GÖZENiksar
Gültekin ÇAPANOĞLU, Tokat
Ömer YILMAZ, Artova
Hakan YÜZER, Turhal 
Niyazi ÖZÇELİK, Turhal 
Turan ÖZDENNiksar
Tahsin KÖSEM, Turhal 
Mustafa ÖRTENAlmus
Uzm.Dr. Adil Murat AKGÜL, Tokat
Uzm.Dr. Hüsamettin ATASEVERZile
Ali Rıza ATEŞ  / Tokat Merkez
Uzm.Dr. Kubilay ELHAN, Tokat
Prof.Dr. Oğuz KARABAYReşadiye
Doç.Dr. Hayati YILMAZ, Tokat
Emn.Md.Yrd. Cengiz DANIŞAN, Tokat
Dt. Necmettin KARAKAYAZile
Vahdettin AYDINNiksar
Abdullah DEMİR, Tokat

      DERKENAR      
Sakarya'da yaşayan Tokat'lıları bir araya getirmek için kurulan ve 20 yıldır Sakarya'da faaliyet gösteren Sakarya Tokatlılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin 7. Olağan Genel Kurulu'nda Dernek başkanlığına seçilen Yıldıray AKGÜL'e ve yönetim kuruluna başarılar dileriz.      Tokattan.net     


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Facebook.com/SakaryaTokatlılarDerneği      Tokattan.net 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net