Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat'ta Her Yerde Kar Var

Türkiye genelinde kış ayı etkisini gösterdi, her yerde kar manzaraları oluştu, Tokat'ta gece yarısı başlayan karla birlikte Tokat ve ilçelerinde eğitime 2 gün ara verilirken Başçiftlik, Erbaa ve Niksar'da elektrikler kesildi, Erbaa'da yer yer ağaçlar devrildi, Reşadiye'de kara dayanamayan halı sahanın çatısı çöktü, Başçiftlik'te arabalar 1.5 metreye geçen karın altında kaldı, 351 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar esaretinin tadını çıkaran Tokatlılar sosyal medyada, Tokat ve ilçelerinden karın yağmasıyla birlikte oluşan kartpostallık görüntüleri paylaştı.
Türkiye genelinde kış ayı etkisini gösterdi, her yerde kar manzaraları oluştu, Tokat'ta gece yarısı başlayan karla birlikte Tokat ve ilçelerinde eğitime 2 gün ara verilirken Başçiftlik, Erbaa ve Niksar'da elektrikler kesildi, Erbaa'da yer yer ağaçlar devrildi, Reşadiye'de kara dayanamayan halı sahanın çatısı çöktü, Başçiftlik'te arabalar 1.5 metreye geçen karın altında kaldı, 351 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar esaretinin tadını çıkaran Tokatlılar sosyal medyada, Tokat ve ilçelerinden karın yağmasıyla birlikte oluşan kartpostallık görüntüleri paylaştı. 

  Türkiye genelinde kar kış etkisini göstermeye başladı, her yerde kar manzaraları oluştu. Tokat'ta gece yarısı başlayan karla birlikte Tokat ve ilçelerinde eğitime önce 9 Ocak 2017 Pazartesi günü sonra 10 Ocak 2016 tarihinde 1 gün ara verilirken Başçiftlik, Erbaa ve Niksar'da elektrikler kesildi, Erbaa'da yer yer ağaçlar devrildi, Reşadiye'de kara dayanamayan halı sahanın çatısı çöktü, Başçiftlik'te arabalar 1.5 metreye geçen karın altında kaldı, Tokat'ta 351 köy yolu ulaşıma kapandı. Yaşanan olumsuzluklara rağmen kar esaretinin tadını çıkaran Tokatlılar sosyal medyada, Tokat ve ilçelerinden karın yağmasıyla birlikte oluşan kartpostallık görüntüleri paylaştı.

Almus'ta gece boyu yağan karla birlikte kar kalınlığı 60-70 cm'ye ulaşırken Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin ARIKAN Almus'taki durumu kendi başına gelen durumla sosyal medya hesabından paylaştı. Başkan ARIKAN şu ifadelere yer verdi;"Kar'ımız,durdu durdu;Turnayı gözünden vurdu.dün başlayan,aralıksız yağan kar Almus merkezde 60-70 cm bulunca,akşam eve çıkaramayıp,gelişigüzel park ettiğim aracımı,sabah her yer kar kapandığından bulmakta bayağı zorlandım. Şuan meşakkatini yaşamış olsakta,bahar ve yaz mevsiminde bolluğu ve bereketiyle sevinç ve mutluluğunu yaşayacağız..."

Artova'da yoğun kar yağışı ile birlikte belediye ekiplerinin karla mücadelesi aralıksız olarak devam ediyor.

Başçiftlik'te 8 Ocak 2017 Pazar gününden itibaren yağmaya başlayan kar 1.5 cm'ye ulaştı, Niksar yolu ulaşıma kapandı, Pazar akşam saatlerinden itibaren elektrikler kesildi. 09 Ocak 2017 Pazartesi günü sabaha kar ile uyanan Başçiftlikliler araçlarını bulmakta zorlandı.

Erbaa'da, 8 Ocak 2017 Pazar sabahına kadar meydanlarda çay içen Erbaalılar bir gün sonra yüksekliği yer yer 1 metreyi geçen karların içinde kaldı. Erbaa Merkez'de yer yer ağaçlar devrildi ve vatandaşların özellikle araçla dışarı çıkmamaları konusunda uyarılar yapıldı. Erbaa merkezde aralıklarla gidip gelen elektrikler maalesef merkeze bağlı köylerde son 18 saattir yok. Bir çok köyde elektrik direkleri devrildi.Köy hizmetleri yoğun bir çalışma başlattı ama kar yağışının aralıksız devam etmesi ekiplere zor anlar yaşatıyor.

Niksar'da, 8 Ocak 2017 Pazar günü sabah başlayan ve Niksar’ı etkisi altına alan yoğun kar yağışını ardından vatandaşların olumsuz şekilde etkilenmemesi için Niksar Belediyesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Niksar Belediyesi ekipleri, kar yağışının ilk andan başladığı andan itibaren kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Kışa hazır olduklarını belirten Başkan Özdilek ÖZCAN“Ekiplerimiz insanüstü bir gayretle çalışmalarını sürdürüyor. İlçe sakinlerinin mağdur olmaması için karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Yoğun bir şekilde yağan kar yüzünden sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız 153 numaralı çağrı merkezimizden bize ulaşabilirler” dedi.

Niksar’da, kar sebebiyle aç kalan hayvanlar için ormanlık alana yiyecek ve yem bırakıldı. Bölgede kavak ağaçlarının kar yağışı nedeni ile yüksek gerilim hatlarının üzerine devrilmesi sonucunda 8 Ocak 2017 Pazar günü saat 22.00'den itibaren Niksar karanlığa boğdu. Çedaş ekiplerinin çalışmaları sonucunda Niksar'ın bir kısmına elektrik verildi.

Reşadiye'de 8 Ocak 2017 Pazar günü sabah başlayan ve Reşadiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ilçede vatandaşların yaşamı olumsuz etkilerken 1 cm'e ulaşan kar kalınlığı ulaşımda kazalara neden oldu. D-100 kara yolu kar ve buzlanma nedeniyle zaman zaman kazalar nedeniyle kapandı.

Reşadiye'deki kara kış ile ilgili kişisel Facebook adresinden açıklama yapan Reşadiye Kaymakamı Faruk ERDEM, şu ifadelere yer verdi; “Reşadiye'de dün akşamdan beri son 10 yılın en kuvvetli kar yağışı vardı. İlçe merkezinde an itibarıyle 60 cm, yükseklerde ise 1 m'yi aşkın kar var. Dün geceden beri araçların kaymaları sonucu kapanan D-100 karayolunu açmak için burayı açmakla sorumlu olan Karayolları ile tüm mesaimizi harcayarak, ilçe şantiyemizden araç ve personel desteği sağladık ve bugün 15:30 itibarıyle yolu tamamen trafiğe açabildik. Yolda kalan yolculara da Kızılay vasıtasıyla kumanya ve içecek ikramında bulunduk.

Şimdi yarım kalan köy yolları açma çalışmamıza devam ediyoruz. Bu gece boyunca sabaha kadar yine mesaideyiz. Önceliği hastaları olan köylere verdik. Bazı köy yollarını da açtık. Gece boyu yol açma çalışmalarımız sürecek.

Anlayışınıza ve fedakarca çalışan personelimize teşekkürler.”

9 Ocak 2017 Pazartesi günü sabah saatlerinde Reşadiye Çermik mahallesinde bulunan bir halı sahanın çatısı kara dayanamayarak çöktü.

Turhal'da yoğun kar yağışı nedeniyle devrilen ağacı belediye ekiplerince kesilerek çevreye zarar vermesini engelledi.  İlçede tuzlama ve karla mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam ederken belediye, ilçedeki vatandaşların olumsuz bir durum gördüğünüzde "444 59 40" numaralı hattan iletişime geçmelerini istedi.

Sulusaray ve Yeşilyurt'ta 8 Ocak 2017 Pazar akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile kar kalınlığı 15 cm'e, yüksek kesimlerde yer yer 20 cm'e ulaşırken ilçelerde tuzlama ve karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Zile'de 8 Ocak 2017 Pazar akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ilgili kişisel Facebook adresinde açıklamalar yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL, Zile'ye son 20 yılın en yoğun kar yağışının olduğunu, Şehir içi karla mücadele çalışmalarımız, kesintisiz devam ettiğini, ayrıca Zile'de sokak hayvanlarını unutmadıklarını söyledi, ayrıca destek veren Zilelilere teşekkür etti.

Tokat merkezde 8 Ocak 2017 Pazar akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile  mücadele devam ediyor, Belediye ekiplerimiz şehrimizin muhtelif bölgelerinde tuzlama ve kar küreme işlerini sürdürüyor. Tokat belediyesi vatandaşları toplu ulaşım araçlarını kullanması konusunda halkı uyarırken sayaç donmalarına karşı gerekli tedbirlerin alınması donan sayaçlar olursa hiç müdahale etmeden Su İşleri Müdürlüğü - Su Sayaç Şefliğine bildirmesini istedi.

Tokat Belediye Başkanlığı sokak hayvanları için "Bu kış onlar için, Bir kap yemek, Bir kalp sevgi..." afişleri halkı duyarlı olmaya çağırdı.  Ayrıca, Tokat Belediyesi, Aşevine gelerek ihtiyaçlarını karşılayan Tokatlıların, kar yağışının ardından seferber olarak evlerine ulaşarak sıcak yemekleri dağıtmaya devam ediyor.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Hikmet AYAN       Facebook.com | Tokat.bel.tr  

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net