Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Vali Cevdet CAN'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Ülkemizde, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü kutlanan ve Türkiye'ye özgü kutlama günü “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle Tokat Valisi Cevdet CAN, bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında bağımsızlık temasını ön plana çıkaran Vali CAN, Tokat'ın tanıtılmasına ve gelişmesine büyük katkı sağlayan, sorunların çözümü için birlikte yol alan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
Ülkemizde, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü kutlanan ve Türkiye'ye özgü kutlama günü “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”  nedeniyle Tokat Valisi Cevdet CAN, bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında bağımsızlık temasını ön plana çıkaran Vali CAN, Tokat'ın tanıtılmasına ve gelişmesine büyük katkı sağlayan, sorunların çözümü için birlikte yol alan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

   Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama gündür.

 4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanışı nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olarak kutlanan 1961-1971 arasında "Çalışan gazeteciler bayramı" adıyla kutlanan 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine "10 Ocak Çalışan gazeteciler günü" olarak değiştirilmiştir.

Ülkemizde gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle Tokat Valisi Cevdet CAN bir mesaj yayınladı. Vali Cevdet CAN, mesajında şunları ifade etti:
“Toplumsal değerlere kişisel hak ve özgürlüklere saygılı, halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacı için fedakarca çalışan basın mensupları insana ve topluma hizmet etmenin aşkıyla çalışmaktadır.

Basın bir ilin hafızası niteliğindedir. Basın, şehirlerin dışarıya açılan penceresidir ve bu açıdan çok kıymetlidir. İlimizin geleceğinde, atılacak tüm güzel adımlarda, tüm güzel birikimlerde basının da emeği olduğu her kesim tarafından takdir edilmektedir. Sizlerin iyi haberleri ile Tokat’ımız çok daha iyi yerlere gelecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden değerli basın mensuplarını rahmetle anıyor, basın camiamızın tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi sunuyorum."


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net       Tokat.gov.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net