Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN Tokatlılarla Buluştu

Kısa adı TOKKON olan "Tokat Dernekler Konfederasyonu" tarafından İstanbul Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde düzenlediği Tokatlılar Buluşması'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Milletvekilleri, bürokratlar, belediye başkanları, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, buluşmada yaptığı konuşmada, 2 yıl aradan sonra tekrar, Tokatlılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kısa adı TOKKON olan "Tokat Dernekler Konfederasyonu" tarafından İstanbul Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde düzenlediği Tokatlılar Buluşması'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Milletvekilleri, bürokratlar, belediye başkanları, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, buluşmada yaptığı konuşmada, 2 yıl aradan sonra tekrar, Tokatlılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

  Kısa adı TOKKON olan ve İstanbul'daki Tokatlıların en STK'sı konumunda yer alan "Tokat Dernekler Konfederasyonu" tarafından 5 Mart 2017 Pazar günü İstanbul Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde düzenlediği "Tokatlılar Buluşması" ile Tokatlıları 2 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ile 2.'nci kez bir araya getirdi.

Saat 19:00'da başlayan buluşma'da mini konser veren Mustafa YILDIZDOĞAN ve Züleyha, seslendirdikleri eserlerle geceye renk katarken Turhal Belediyesi Çanakkale Savaşına katılan Onbeşlileri temsilen hazırladığı ekip salondaki misafirleri selamladı. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'ı salona girişi sırasında koridor oluşturarak karşılayan "Onbeşlileri" temsil eden gençler, Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'a "Rabia" selamı verdi, Cumhurbaşkanı ERDOĞAN da gençleri aynı şekilde selamladı.

Tokatlılar Buluşması'na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, İstanbul Valisi Vasip ŞAHİN, Tokat Valisi Cevdet CAN, Milletvekilleri, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan KARAYAMA, İBB Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU, İstanbul İlçe Belediye Başkanları, Tokat İlçe Belediye Başkanları, Bürokratlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Siyasi Partilerin İl ve İlçe başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Tokkon Genel Başkanı Mehmet Salih ÜN ve ev sahibi Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel KARADENİZ'in de birer konuşma yaptığı buluşma'da kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, yaptığı konuşmada, 2 yıl aradan sonra tekrar, Tokatlılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN"Tokatlılar Buluşması"'nda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "Tokat, bir asır önce olduğu gibi bugün de Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesinde en ön safta yer alıyor. Tokat'ın kahraman evlatları sivil, asker, polis ayrımı olmadan, 'mesele vatansa gerisi teferruattır' diyerek canlarını ortaya koyuyor.

Tokat, Onbeşliler Türküsü'nde olduğu gibi fedakarlıkların, kahramanlıkların şehridir. Hepsinden önemlisi Tokat, Milli Mücadele'nin, milli iradenin, milli şahlanışın şehridir. Bakınız burada çok ibretlik bir hadiseyi sizlerle paylaşmak istiyorum: 15 Mayıs 1919'da İzmir işgalinin haberi Tokat'a ulaşınca bu çok büyük tepkiyle karşılanır. Tokat ve kazalarında hemen redd-i ilhak cemiyetleri kurulur. İşgali protesto etmek amacıyla Niksar'da bir toplantı ve büyük bir gösteri yapılır. Burada alınan kararlar, İtilaf Devletleri ile Amerika'ya gönderilir. 

Onca yokluğa, yoksulluğa, imkansızlıklara rağmen yürütülen bu mücadele, bugün de bizlere çok şey anlatıyor. Bu toplantıda alınan kararlarda Tokatlı kardeşlerim, 'Bizim tamamiyeti mülkiyemize, mevcudiyeti milliyemize tecavüze devamı kast ediyorsanız, en kısa yol bizi öldürmektir' diyorlar. Evet, Tokatlılar için vatanın bir karış toprağının dahi işgal altında olması ölüme eşdeğer bir acıdır. Dün öyleydi, bugün de öyle olduğunu çok iyi biliyorum. Ben, Tokatlılara inanıyorum ve sizleri Allah için seviyorum. Çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Onun için seviyorum. Kardeşlerim Tokat, bir asır önce olduğu gibi bugün de Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesinde en ön safta yer alıyor. Tokat'ın kahraman evlatları sivil, asker, polis ayrımı olmadan, mesele vatansa gerisi teferruattır diyerek canlarını ortaya koyuyor.

15 Temmuz Darbe Teşebbüsü'nde verilen şehitler arasında 6 Tokatlının bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Allah rahmet etsin. Son 1,5 yıldır, yurt içinde ve dışında terör örgütlerine karşı sürdürdüğümüz mücadelede 20'nin üzerinde Tokatlı askerimiz, polisimiz şehadet mertebesine erişti. Rabbim rahmet etsin. Tüm Tokatlı şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, onların şahsında tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyorum.".

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı'na yapılan hediye takdimi sonrası toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Kucukcekmece.bel.tr      Facebook.com/bayram.guvercin2 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net