Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Hüseyin ALPAY, "Her Belde Belediyesine Eşit Sayıda İşçi Verilmeli"

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY, yayımladığı yazılı açıklamada; İşkur tarafından belde belediyelerine verilen 6 ay süre ile çalışacak işçilerin, beldelere göre sayısal dağılımlarında eşitsizliklerin olduğunu söyledi. İl Başkanı ALPAY açıklamasında; "İşçilerin sayısal dağılımında hakkaniyet esasına dayalı hakça bir paylaşımın olması gerekirken, göz göre göre kamu vicdanını rencide eden bu uygulamaya bir an evvel son verilmelidir. " ifadelerine yer verdi.
Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY, yayımladığı yazılı açıklamada; İşkur tarafından belde belediyelerine verilen 6 ay süre ile çalışacak işçilerin, beldelere göre sayısal dağılımlarında eşitsizliklerin olduğunu söyledi. İl Başkanı ALPAY açıklamasında; "İşçilerin sayısal dağılımında hakkaniyet esasına dayalı hakça bir paylaşımın olması gerekirken, göz göre göre kamu vicdanını rencide eden bu uygulamaya bir an evvel son verilmelidir. " ifadelerine yer verdi.

  Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY, İşkur tarafından yapılan Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. İl Başkanı ALPAY yayımladığı yazılı açıklamada; İşkur tarafından belde belediyelerine verilen 6 ay süre ile çalışacak işçilerin, beldelere göre sayısal dağılımlarında eşitsizliklerin olduğunu söyledi.

İşkur'un belde belediye başkanlıklarına 6 ay süre ile verdiği işçilerin sayısal dağılımlarında eşitsizliklerin yaşandığını iddia eden DSP Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY"AK Parti ve MHP'li belediyelere 10'ar işçi verilirken, diğer partilere ait belediyelere 5'er işçi veriliyor. Bu konuda yaşanan adaletsizlik, o beldelerde yaşayan yurttaşlarımız tarafından kendilerine dönük bir ayrımcılık olarak değerlendiriliyor. Bu algının değişmesi için muhalefetteki belediyelere de 5'er işçi daha verilip, sayının 10'a tamamlanması gerekmektedir." dedi.

AK Parti ve MHP'li belediyeler 10'ar işçi alırken, diğer partilere mensup belediyelere 5'er işçi alımı hakkı verilmesini, yaklaşan referandum öncesinde "şık durmayan bir uygulama" olarak değerlendiren İl Başkan Hüseyin ALPAY, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Anayasa değişikliği oylamasına giderken yasal bir hakkın beldeler arasında ayrımcılığa varacak ölçülerde ihlal edilmesi kabul edilemez bir durumdur. İşçilerin sayısal dağılımında hakkaniyet esasına dayalı hakça bir paylaşımın olması gerekirken, göz göre göre kamu vicdanını rencide eden bu uygulamaya bir an evvel son verilmelidir. Referandum öncesindeki bu hassas süreçte kamu kurumlarının toplumu ayrıştırmadan uzak, daha duyarlı ve daha sorumlu bir anlayışla davranmalarını bekliyoruz."

Belde belediyelerinin zor şartlarda hizmet verdiğini belirten DSP İl Başkanı Hüseyin ALPAY, bu yörelerde yaşayan insanların en temel belediyecilik hizmetlerini alma noktasında çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bugüne kadar hizmet alımı noktasında eşitsizliklerin çok fazla yaşanmadığına işaret eden Hüseyin ALPAY, işçi istihdamı noktasındaki bu sıkıntının da giderileceğine inandıklarını kaydetti.

Her belde belediyesine partisine bakılmaksızın eşit sayıda işçi alımı hakkının verilmesini isteyen Hüseyin ALPAY, kısa süre içerisinde bu yanlış karardan dönülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      DSP Tokat İl Başkanlığı 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net