Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Başbakan Binali YILDIRIM Tokat'ta

Ülkemizde 16 Nisan Pazar günü yapılacak referandum öncesi Amasya'dan sonra Tokat’a gelen Başbakan Binali YILDIRIM, Tokat halkı tarafından sevgi ve coşku ile karşılandı, partisi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde Tokatlılara hitap etti. Mitingin ardından Tokat Valiliğini ziyaretinde Vali Cevdet CAN ile bir süre görüşen Başbakan YILDIRIM, Tokat Belediyesi'nde Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU'ndan da Tokat'taki çalışmaları hakkında brifing aldı.
Ülkemizde 16 Nisan Pazar günü yapılacak referandum öncesi Amasya'dan sonra Tokat’a gelen Başbakan Binali YILDIRIMTokat halkı tarafından sevgi ve coşku ile karşılandı,  partisi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde Tokatlılara hitap etti. Mitingin ardından Tokat Valiliğini ziyaretinde Vali Cevdet CAN ile bir süre görüşen Başbakan YILDIRIM, Tokat Belediyesi'nde Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU'ndan da Tokat'taki çalışmaları hakkında brifing aldı.

  Ülkemizde 16 Nisan Pazar günü yapılacak referandum öncesi 1 Mart 2017 Çarşamba günü Amasya'dan sonra Tokat'a gelen Başbakan Binali YILDIRIM, Tokat halkı tarafından sevgi ve coşku ile karşılandı.

Amasya mitinginin ardından helikopterle Tokat Gazi Osman Paşa Stadyumuna inen Başbakan Binali YILDIRIM'ı, Tokat Valisi Cevdet CAN, eşi Naime CAN, Tokat Milletvekilleri ve  protokol üyeleri karşıladı. Tokat’a gelen Başbakan Binali YILDIRIM’a; eşi Semiha YILDIRIM, Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ ve milletvekilleri eşlik etti.

Partisi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılan Başbakan Binali YILDIRIM
konuşmasında Tokat’ın yiğit yatağı olduğunu belirterek "Tokat Allah’ına kurban. ‘hey on beşli on beşli Tokat yolları taşlı. On beşliler gidiyor kızarın gözü yaşlı’ Tokat, Tokat bugün yine çok güzelsin Tokat. On beşlilerin şehri Tokat. Plevne kahramanı Gazi Osman Paşanın şehri Tokat. Şehitler diyarı, yiğitler diyarı Tokat. Seni gönülden selamlıyorum. Bu topraklar yiğit yatağıdır. 15 Temmuz gecesi Tokatlılar alçak örgütüne karı göğsünü siper etti. Vatanına ve bayrağına sahip çıtı. Allah sizden razı olsun” dedi.

Başbakan Binali YILDIRIM’ın konuşma arasında Tokat Belediyesi çalışanlarından Fatih ÇORUŞ ve Başbakanın doğum yeri Refahiyeli olan Gönül REFAHİYELİ isimli gelin sahneye çıkarak Başbakana ilginç bir sürpriz yaptılar.

Sürpriz karşısında gençler ile görüşen Binali YILDIRIM“Gençler bugün kararı vermişler. Biz 16 Nisan'ı bekleyemeyiz diyorlar. Sizde şahitlik ediyor musunuz. Allah mübarek etsin. Tebrik ediyorum” diyerek çifte evlenmeyi kabul edip etmediklerini sordu. Çift yüksek sesle evet derken, YILDIRIM, “Ben de Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU’nun bana verdiği yetki ile nikâhınızı kıyıyorum” dedi.

Gençlere nasihatlerde bulunan Başbakan YILDIRIM, “Evlilikte başarının sırrı, itaat et, birbirinize peki demesini bilin. Birisi sinirlendi mi öteki bekleyecek. Gül gibi geçinip gideceksiniz. Evlilik uzun ince bir yol. Ama biz o yolları sizin için duble yol haline getirdik” dedi.

Başbakan Binali YILDIRIM binlerce kişinin önünde nikah sözlerini aldığı çifte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın üç çocuk tavsiyesini hatırlatıp, “Bu gençler çok şanslı. Bakın binlerce, on binlerce Tokatlı bu evliliğe, bu mutluluğa şahitlik ediyor. Şahit misiniz. Şahit misiniz. Binlerce, on binlerce evet. Defteri vermeden önce Cumhurbaşkanımızın size bir öğüdü ve selamı var. Bir olur garip olur. İki olur rakip olur. Üç olur zengin olur. Dört olur rabia olur” dedi.

Başbakan Binali YILDIRIM konuşmasının sonunda eşi Semiha YILDIRIM ile halka karanfil atarak sonrasında vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başbakan Binali YILDIRIM, Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen miting sonrasında Tokat Valiliğini ziyaret etti, burada Valilik Şeref Defterini imzalayan Başbakan Binali YILDIRIM, Vali Cevdet CAN ile bir süre görüştü.

Valilik ziyareti sonrası Tokat Belediyesine yürüyerek geçen Başbakan Başbakan Binali YILDIRIM, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU’nu makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU, Vizyon Projeleri hakkında Başbakan Binali YILDIRIM,’a kısa bir bilgilendirme sunumu yaptı.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokat.bel.tr      Tokat.bel.tr Tokat.gov.tr 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net