Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik'te Tokat'a 2 Ödül

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri”, Başkent Öğretmen Evi’nde yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu. Törende Tokat, "Olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi" ve "Bireysel başarı" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri”, Başkent Öğretmen Evi’nde yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu. Törende Tokat, "Olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi" ve "Bireysel başarı" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

  Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri", 1 Mart 2017 Çarşamba günü Başkent Öğretmen Evi’nde yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu.

Saat 10.00’da Mehteran ekibinin seslendirdiği marşlarla başlayan törende ödüle layık görülen 7 proje tanıtıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM, "Bilgi toplumu, bilgi sektörünün, üretiminin ve sermayesinin, nitelikli insan faktörünün önem kazandığı bir toplum. Bu toplum sanayi toplumunun ötesine taşıyan bir gelişme süreci. Gelecek bugünün doğrusal bir uzantısı olmayacaksa, yarını görebilmek ve daha iyi bir yaşam planlayabilmek için bu değişim sürecinde ortaya çıkan değerleri anlamak ve gelecek için alınacak önlemleri gözden geçirmemiz gerekiyor. Sorun çözme yetkinliği gelişmiş, bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış, insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek, girişimci, yenilikçi, barışçıl ve mutlu bireylerin yetiştirildiği ortam ve imkan sağlama arzusu; eğitimin ülkemizde en öncelikli gelişim alanlarından biri olması açısından kaçınılmaz. Yeni eğitim anlayışında ve okul geliştirmede çok önemli fonksiyonları olan öğretmenler yenilikçi olmalı, değişimi ve gelişimi zamanında görmeli ve bilgilerini sürekli güncellemeleri gerekiyor. Aksi takdirde öğrencileri yaşayacakları çağa uygun hale getiremezler. Bugün burada ödül alan tüm projeleri tebrik ediyorum." dedi.

Yöneticilerimiz ile öğretmen ve öğrencilerimiz böylece yenilikçi uygulamaları hayata geçirme noktasında teşvik etmek, eğitim ortamlarımızın da kalitesi arttırmanın amaçlandığı 4. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerine 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında ülke genelinde; 5 kategoride 2581 başvuru yapılmış ve 7 çalışma Bakanlık Ödülüne layık görüldü.

Tokat'tan Zile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Zile Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin ödül aldığı törenden ödüle hak kazananlar;

"Öğretim yöntem ve teknikleri" kategorisinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Adım Adım Başarı" çalışmasıyla,
"Bilimsel ve teknolojik faaliyetler" kategorisinde Üsküdar/Özel Bilfen Üsküdar Fen Lisesi ve paydaş kurum Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Gençlerin Anadolu'nun Botanik Kültürüyle Buluşması" çalışmasıyla,
"Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi" kategorisinde Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Odak Sistemi" çalışmasıyla,
"Eğitim öğretime erişim ve yönlendirme" kategorisinde Muş Bilim Sanat Merkezi "Bilsem, Çocukları Bilimle Buluşturuyor" çalışmasıyla,
"Olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi" kategorisinde Tokat Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Pratik Etkin Zümre" çalışmasıyla,
"Bireysel başarı" kategorisinde "Canlı Yem" çalışmasıyla Zile Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nden Selami DİCLE ile "Fetih Mobiloskop" çalışmasıyla Mustafa BÜRCÜ ödüle hak kazandı.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Facebook.com/murat.kucukali.9      Hurriyet.com.tr Sgb.Meb.gov.tr 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net