Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kadim DURMAZ, Meclis'te Tokat'ın Sorunlarını Anlattı.

Tokat Milletvekili ve CHP Eğitim Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, Başbakan Binali YILDIRIM’ın Tokat ziyaretiyle aynı saatlerde Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda söz aldı. Konuşmasında, 15 yıllık AKP hükümetinin yapmadıklarını anlatarak, Tokat’ın çözüm bekleyen acil sorunlarına değinen Tokat Milletvekili DURMAZ, “Başbakan Tokatlıdan Söz İstemeden Önce Tokatlıya Verdiği Sözleri Yerine Getirmeli” ifadelerine yer verdi.
Tokat Milletvekili ve CHP Eğitim Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZBaşbakan Binali YILDIRIM’ın Tokat ziyaretiyle aynı saatlerde Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda söz aldı. Konuşmasında, 15 yıllık AKP hükümetinin yapmadıklarını anlatarak, Tokat’ın çözüm bekleyen acil sorunlarına değinen Tokat Milletvekili DURMAZ, “Başbakan Tokatlıdan Söz İstemeden Önce Tokatlıya Verdiği Sözleri Yerine Getirmeli” ifadelerine yer verdi.

  Tokat Milletvekili ve CHP Eğitim Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, Başbakan Binali YILDIRIM’ın 1 Mart 2017 Çarşamba günü Tokat ziyaretiyle aynı saatlerde Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda söz aldı.

Konuşmasına Tokat Milletvekili DURMAZ, “Başbakan Cumhuriyet meydanında Tokatlılara tutmadığı sözleri mi anlatacak? Tokat’ı göç şampiyonu yaptık mı diyecek, fabrikalarınızı kapattık mı diyecek? İşsizler ordusu yarattık mı diyecek, hızlı treni Tokat’tan geçirmedik mi, diyecek. Yarım kalan havaalanını mı, Çamlıbel Tünelini mi, yoksa yapmadıkları yolları mı anlatacak? Başbakan
Tokatlıdan Söz İstemeden Önce Tokatlıya Verdiği Sözleri Yerine Getirmeli” sözleriyle başladı.

Başbakan’ın Tokat ziyareti sebebiyle okulların tatil edilmesine tepki gösteren Tokat Milletvekili DURMAZ, her siyasi toplantıda çocuklarımızın eğitimine ara mı verilecek? Bu hangi anlayışa sığar? Eğitim hakkını engellemek suçtur” dedi, TBMM Genel Kurulunda 15 yıllık AKP hükümetinin yapmadıklarını anlatarak, Tokat’ın çözüm bekleyen acil sorunlarına değindi.

Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ’ın konuşması şöyle devam etti; "8 Ağustos 2013 yılında, bakanlar kurulu kararıyla risk alanı ilan edilen; Tokat kalesi eteklerinde, afetle iç içe olan, Erenler, Kabeyi Mescid, Camiyi Kebir ve Semerkant mahallelerinde bulunan proje bedeli 45 milyon ayrılıp acilen ihale edilmelidir!

493 konut ve konutta yaşayan 3 bine yakın nüfusun her yağan yağmurda düşen taşlardan can güvenliği tehlikeye giriyor! Bir can kaybı bu paralarla ölçülmez! TOKATLI Felaket gelmeden önlem alınmasını istiyor! Uygun yerde bulunan hazine arazisine bu 493 konut bir an önce yapılarak sahiplerine teslim edilmelidir. Yine Tokat’ın her geçen gün göç veren Ali Paşa, Cemalettin, Seyit Necmettin, Erenler, Kabeyi Mescid, Camiyi Kebir mahalleleri yani Sulu sokak perişan. Tarihi Sultan hamamı, Paşa hamamı turizme kazandırılmalı, yine Mustafa hamamında Türkiye de çok az hamam da bulunan Keçe Hanenin, restorasyon programına alınması için gerekli çalışmalar acilen yapılmalı. 

O bölgeyi geliştirme adına Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kültür Turizm İl Müdürlüğü gibi resmi kurumlar Sulusokak semtine getirilmelidir.

Bugün Sayın Başbakanımız, Tokat’ta, Daha önce ulaştırma bakanı iken yaptığı ziyareti şimdi başbakan olarak yaptı! O günden bu güne ne sözler verildi, Tokat’ta neler değişti? Daha fazla işsizlik, daha fazla göç!

Başbakanın ziyareti sebebiyle bugün Tokat’ta okullar tatil edildi! Aileler bize şikâyet telefonları ediyor! Çocuğum okula gidemedi diyor! Şimdiye kadar nerde görüldü bir siyasi toplantı için okulların tatil edildiği! Her miting için okul tatil edecekseniz, Türkiye’de ortaya çıkacak eğitim kaybını düşünün! Okuduğunu anlamayan, eğitimi eksik kalan bu nesli siz yarattınız!

Sayın Başbakan; “Bu havaalanı Tokat’a Tokatlı ’ya yakışmıyor, Tokat havaalanı yanlış yapıldığı için uçuşlara müsait bir havaalanı değil bunun içinde biz 2013 yılında kamulaştırma işlemlerini bitirip 2014 de inşaatına başlayıp inşallah 2015 yılında yeni hava alanını Tokat’lıların hizmetine sunacağız buna söz veriyoruz” demişti.

Dört yıl sonra, Tokat Havaalanı daha yeni bu yıl yatırım programına alındı. Ama kamulaştırma işlemlerinin daha %44 ü yapılabildi. %56 sı kamulaştırılamayan bir havaalanı sizce nasıl hizmet verecek? O zaman ulaştırma bakanıydı, şimdi başbakan?

Konuşmasında Çamlıbel Tüneline de değinen Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ,"Karadeniz’i Tokat’tan geçip Sivas’a, Kayseri üzerinden güneye bağlayan yolda 4 kilometre 200 metrelik bir Çamlıbel Tüneli var. Etüdü yapılıp projeleri bitmiş, sadece ihale yapılması gerekiyor. 1.600 metre yüksekliğinde kış şartlarında ulaşım oldukça zor. Araçlara ve sürücülere zor anlar yaşatan üzücü kazaların olduğu, bazen trafiğin tamamen durduğu bir geçit.

Tokatlı İhale bekleyen, Çamlıbel Tünelini soracaktır." dedi.

Konuşmasına "Reşadiye ilçemize  giriş kavşağına alt geçit yapılmalıdır." sözleriyle devam eden Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ"Türkiye-İran D-100 karayolunun üzerindeki Reşadiye ilçe giriş kavşağında daha yeni Çedaş çalışanı 2 evladımızı kaybettik. Çok kazanın yaşandığı bir bölge. Buraya yapılacak bir alt geçit olası nice kazaların ve ölümlerin önüne geçecektir. Reşadiye halkı bu alt geçidi sormayacak mı?" dedi.

"Yol yapmakla övünen 15 yıllık AKP iktidarında 1 ilçesine giden duble yolu Tokatlıya layık görmediler." sözleriyle Tokat'taki yol sorununa dile getiren Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ"Tokat Niksar yolu bitmemiş. Karadeniz’i, İç Anadolu’ya bağlayan Ünye-Niksar yolu ise 15 yıldır gündeme dahi gelmiyor. Görüyorsunuz ki AKP iktidarının sürekli övündüğü duble yollar Tokat’a uğramamış!

Tokat halkı bunları sormayacak mı? Soracak! Elbette soracak!

Tokat- Almus yolunu, Tufantepe köprüsünü, Niksar Başçiftlik yolunu; Çamlıbel Yeşilyurt- Sulusaray yolunu, Tokat- Artova, Yeşilyurt yolunu, Kervansaray, Güzelce, Günçalı, Aydoğdu, Aşağıfırındere köylerini ilgilendiren Yatmış kavşağını; soracak!

Sayın Başbakan, BUGÜN Tokat Cumhuriyet meydanında; Ey Tokatlı; Sizin sigara fabrikanızı biz kapatmadık mı diyecek? Turhal şeker fabrikasını özelleştirme kapsamına biz almadık mı diyecek?Hızlı treni Tokat’tan geçiremedik mi diyecek? Tokat’ı son 10 yılın göç şampiyonu biz mi yaptık diyecek? Şeker fabrikasını gezsin kapasitesi her gün küçültülmeye çalışılan, işleyen çarkımız şeker fabrikasını görsün! Şeker fabrikası özelleşirse neler olacak, kaç aile işsiz, aşsız kalacak görsün!

Biz söylüyoruz duymuyorsunuz, bir de kendi gözünüzle görün! 100 bin nüfusu varken köye dönen Turhal’ı görün! Başbakan, 78 bin şeker pancarı ekicisi ve bine yakın çalışana fabrikalarının kapanmayacağının sözünü verebilecek mi?

Tokat DOKAP kapsamına alındı Tokatlı umutla göçün durup üretim için projelerine bütçe ayrılmasını bekliyor.dedi.

"Tokat halkı SODES kapsamına alınmayı bekliyor." sözleriyle konuşmasına devam eden Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ"TOKAT Turizm potansiyeli ile tarım potansiyeliyle hak ettiği yatırımları almak istiyor. Tokat'ta  işsizlik oranı yaklaşık %7’lere oranına yükselmişken, Tokat’ın, ülkemizin gençleri işsizken, Suriyelilere iş sözü verdiniz!

Öğretmenler atama beklerken, Ziraat Mühendislerini umutsuzluğa iten Tarım danışmanlığı hizmeti sizin elinizle son bulmuşken, engelliler kadro beklerken, çiftçi ucuz mazot desteği beklerken, bu beklentilerin gereğini yapacak mısınız?

Tokat halkı yaşadığı zorlukları biliyor, tutulmayan sözleri görüyor. Bu yüzden geleceğine sahip çıkıyor!dedi.

Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, T.B.M.M. Genel Kurulunda yaptığı konuşmasına referandumda neden hayır dediklerini şu ifadelerle anlatarak tamamladı; "Hepimiz gelecekle ilgilenmeliyiz! Çünkü sadece kendimizden değil, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğinden söz ediyoruz. O yüzdendir ki bizler geleceğimize ve ant içtiğimiz değerlere sahip çıkacağız!

Aziz milletimiz, milli değerlerine sahip çıkmaya bu yüzden HAYIR demeye hazır! Buna inancımız tamdır!

Hayır diyoruz çünkü; çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz!
Hayır diyoruz çünkü; ülkemizi seviyoruz,
Hayır diyoruz çünkü; bölünme tehlikesi görüyoruz!
Hayır diyoruz çünkü; aziz milletimizin birlik ve beraberliği için,
Hayır diyoruz çünkü; bir yıl önceki fiyatın altında ödediğimiz şeker pancarı fiyatını gördük!
Hayır diyoruz çünkü; dumanı tüten fabrikalarımızın kapanmasını istemiyoruz!
Hayır diyoruz çünkü; köylerimizin bir bir boşalmasını istemiyoruz!
Hayır diyoruz, bu değişiklik sonu bilinmeyen bir yol olduğu için,
Hayır diyoruz çünkü; en yüksek yetkinin, halkın yüzde yüzünü temsil eden parlamentoda olmasını istiyoruz!
Hayır diyoruz çünkü; tek adam yönetimine ve rejim değişikliğine karşıyız!"


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      Ulvi GELBAL, Milletvekili Basın Danışmanı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net