Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat'ta Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değecek

Tokat'ta yaşayan Başçiftliklilerin en büyük STK'sı Tokat Başçiftlikliler Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından 25-64 yaşlarındaki kadınlar için temel ve mesleki becerilerin ve yetkinliklerin sağlanması için hazırlanan ve Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi, Aş Oldu, İş Oldu” isimli AB projesinin tanıtım toplantısı Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT'ın da katılımıyla SKY Cafe&Bistro'da gerçekleştirildi.
Tokat'ta yaşayan Başçiftliklilerin en büyük STK'sı Tokat Başçiftlikliler Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından 25-64 yaşlarındaki kadınlar için temel ve mesleki becerilerin ve yetkinliklerin sağlanması için hazırlanan ve Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi, Aş Oldu, İş Oldu” isimli AB projesinin tanıtım toplantısı Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT'ın da katılımıyla SKY Cafe&Bistro'da gerçekleştirildi.

  Tokat'ta yaşayan Başçiftliklilerin en büyük STK'sı Tokat Başçiftlikliler Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından 25-64 yaşlarındaki kadınlar için temel ve mesleki becerilerin ve yetkinliklerin sağlanması için hazırlanan, Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sözleşme makamı olduğu “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II” kapsamında “Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi, Aş Oldu, İş Oldu” isimli AB projesinin tanıtım toplantısı Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT'ın da katılımıyla 1 Nisan 2017 Cumartesi günü SKY Cafe&Bistro'da gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, Başçiftlik’ten Tokat il merkezine göç etmiş ve halen Tokat’ta yaşayan, yaşları 25 ile 60 arasında değişen 60 ev hanımına 4 ana başlık altında 13 farlı alanda eğitim verilecek.

Proje kapsamında yapılacak eğitimler: 80 saatlik Destek Eğitimi, (Evlilik Hukuku ve Kadın, Aile İçi Şiddet, Aile İçi İletişim, Gençlik ve Ergenlik Dönemi Problemleri, Sağlıklı Beslenme ve Gençlerde Madde Bağımlılığı, Ev Kazaları ve İlk Yardım, Tüketici Hakları, Hijyen Kadın ve Aile Sağlığı, Temel Pratik Bilgisayar ile Temel İngilizce) 40 saatlik İş Güvenliği Eğitimi, 32 saatlik KOSGEB Girişimcilik Kursu ve 320 saatlik Yöresel Ürünler Kursu alanlarında olacak.

Bu kurslara katılacak olan 60 ev hanımı, elde edecekleri donanım sonrasında, yöresel ürünleri üretip satmaya ve aile ekonomilerine katkı sağlamaya başlayacak.

Tanıtım Toplantısında konuşan Tokat Valisi Cevdet CAN, Başçiftlikli kadınlardan yöresel ürünlerin satılıp pazarlanabileceği ortak bir işyeri açmalarını istedi. Vali Can, "Böyle bir yer Başçiftlikli hanımlara çok yakışır. Dernek başkanımız böyle bir proje hazırlasın, gerekli destekleri biz size veririz. Burada bir başlangıç yapmış olalım. Tokat'ın geleceğini biz tarımda görüyoruz. Tokat'ı da geleneksel el sanatları ve yöresel ürünlerin merkezi haline getireceğiz. İnşallah Başçiftlikli hanımlardan yöresel ve geleneksel ürünlerin perakende olarak satıldığı, tüketildiği, yendiği güzel bir lokanta istiyorum ve bekliyorum." dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT, "Tokat'ın Başçiftlik ilçesi rakımca yüksek olduğu için insanları çok zeki olur. En maharetli olanlarımız da bizim kadınlarımızdır. Başçiftlikliler tuttuklarını koparan, bir o kadar da cesur ve yürekli insanlardır. Projenin çok güzel sonuçlar ortaya çıkaracağına inanıyorum. Bu projenin şehrimize, bölgemiz ve ülkemize bereket getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Tokat Başçiftlikliler Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Abdullah BOLAT ise konuşmasında, projenin genel amacının Tokat il merkezinde yaşayan Başçiftlikli kadınların yöresel ürünlerin üretimi, ambalajlanması ve pazarlanması konusunda yetiştirilmesi olduğunu ifade etti.

Tokat merkezde faaliyet gösteren bir kafede gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Vali Cevdet CAN’ın yanı sıra AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf BEYAZIT, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU, Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut ÖZDEMİR,  Başçiftlik Kaymakamı Mehmet ÖZCAN, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep GÖKÇE, Tokat Başçiftlikliler Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Abdullah BOLAT ile Dernek Yönetimi, diğer davetliler ve Tokat merkezde ikamet eden Başçiftlikliler katıldı.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokat.gov.tr      Tokat.gov.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net