Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Hüseyin ALPAY, Sosyal Medyadaki Kirliliği Yargıya Taşıdı

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı ve gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY, yayımladığı yazılı açıklamada; sosyal medyada yer alan bazı paylaşımların toplum dokusunu bozacak, kamplaştıracak ve kutuplaştıracak ögeler taşıdığı gerekçesiyle, konu hakkında yasal işlem başlatarak suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. İl Başkanı ALPAY açıklamasında; "Kişi ve kurumlara çamur at izi kalsın mantığıyla yaklaşan herkesi sağduyulu davranmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı ve gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY, yayımladığı yazılı açıklamada; sosyal medyada yer alan bazı paylaşımların toplum dokusunu bozacak, kamplaştıracak ve kutuplaştıracak ögeler taşıdığı gerekçesiyle, konu hakkında yasal işlem başlatarak suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. İl Başkanı ALPAY açıklamasında; "Kişi ve kurumlara çamur at izi kalsın mantığıyla yaklaşan herkesi sağduyulu davranmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

  Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin ALPAY, sosyal medyada yer alan bazı paylaşımlarla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. İl Başkanı ALPAY yayımladığı yazılı açıklamada; sosyal medyada yer alan bazı paylaşımların toplum dokusunu bozacak, kamplaştıracak ve kutuplaştıracak ögeler taşıdığı gerekçesiyle, konu hakkında yasal işlem başlatarak suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY, son günlerde özellikle sosyal medya üzerinden yapılan kişi ve kurumları yıpratmaya yönelik paylaşımlara dikkat çekerek, "Kişi ve kurumlara çamur at izi kalsın mantığıyla yaklaşan herkesi sağduyulu davranmaya çağırıyoruz." dedi.

DSP İl Başkanı Hüseyin ALPAY, sosyal medyada yer alan bazı paylaşımların toplum dokusunu bozacak, kamplaştıracak ve kutuplaştıracak öğeler taşıdığını söyledi. ALPAY, bu tür paylaşımların hiç kimseye bir fayda getirmeyeceğine işaret ederek, "İnsanların haysiyetiyle uğraşmak gibi bir bozgunculuğun içerisinde olanların, bu tür paylaşımlara derhal son vermelerini bekliyoruz. Ülke olarak hassas bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde bu tür yayınlar, toplumun psikolojisini bozabilecek nitelikte olup faydasız işlerdir." ifadelerini kullandı.

Kendileri ile ilgili olarak asılsız iftiraları gündeme getirenler hakkında yasal işlem başlatarak suç duyurusunda bulunduklarını belirten ALPAY, sosyal medyanın adeta bir suç merkezi haline geldiğini savundu. "Sosyal medya aracılığıyla haysiyet cellatlığı yapılıyor" diyen DSP İl Başkanı Hüseyin ALPAY, açıklamasında şunları kaydetti:

"Biz yargıya başvurarak kişilik haklarımıza bir saldırı olduğunu ve devletimize güvendiğimizi ifade ettik. Devletimizin bu karalamalara, bu çamur at izi kalsın anlayışına ve tüm kara propagandalara karşı bizim de hukukumuzu koruyacağına olan inancımız bakidir. Bu sanal hukuksuzluklara karşı mağdur durumda olan bizlerin, Türk adaletinden başka sığınacak limanımız yoktur. Sosyal medyayı haysiyet cellatlığı yapmak için kullanan kripto anarşistler, yargı yoluyla er geç cezalarını bulacaklardır."

Kendileri gibi Tokat Milletvekili Zeyid ASLAN, Vali Cevdet CAN, İl Genel Meclisi Başkanı Adem DİZER ve Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU'nun da "sosyal medya mağduru" olduklarını vurgulayan DSP Tokat İl Başkanı gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY, yargıya taşıdıkları suç duyurusunda bu duruma da dikkat çektiklerini söyledi.

ALPAY, hiç kimsenin seçilmiş ve atanmışlara karşı haksız ve mesnetsiz iddialarla gündeme gelemeyeceğini, bu şekilde yapılan her sosyal medya paylaşımının insanları gererek kutuplaştırmak anlamı taşıdığını, ama yine de bütün bu çabaların toplumda bir karşılığının olmadığını sözlerine ekledi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      DSP Tokat İl Başkanlığı 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net