Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Perşembe Yaylası Göleti Islah Çalışmaları Ediyor

Tokat'ın Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerine komşu ili Ordu'ya bağlı Aybastı ilçesinin Perşembe Yaylası, 1500 metre rakımlı, insanın nutkunun tuttaracak güzellikteki, hiçbir yapılaşmanın, hatta çalının bile bulunmadığı pürüzsüz güzellikte yemyeşil tepeler, tepe eteğinde daracık alanda kilometrelerce uzanan menderesleri ile dünya harikalarından biridir. Yaylaya ayrı bir güzellik katan göletin kokudan ve balçıktan temizlenmesi için ıslah çalışmaları DSİ Samsun bölge Müdürlüğü tarafından başlandı.
Tokat'ın Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerine komşu ili Ordu'ya bağlı Aybastı ilçesinin Perşembe Yaylası, 1500 metre rakımlı, insanın nutkunun tuttaracak güzellikteki, hiçbir yapılaşmanın, hatta çalının bile bulunmadığı pürüzsüz güzellikte yemyeşil tepeler, tepe eteğinde daracık alanda kilometrelerce uzanan menderesleri ile dünya harikalarından biridir.  Yaylaya ayrı bir güzellik katan göletin kokudan ve balçıktan temizlenmesi için ıslah çalışmaları DSİ Samsun bölge Müdürlüğü tarafından başlandı.

  Tokat'ın Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerine komşu ili Ordu'ya bağlı Aybastı ilçesinin 1500 metre rakımlı, insanın nutkunun tuttaracak güzellikteki, hiçbir yapılaşmanın, hatta çalının bile bulunmadığı pürüzsüz güzellikte yemyeşil tepeler, tepe eteğinde daracık alanda kilometrelerce uzanan menderesleri ile dünya harikaları biri olan Perşembe Yaylasını her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Yaylaya ayrı bir güzellik katan göletin kokudan ve balçıktan temizlenmesi için ıslah çalışmaları DSİ Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından bir proje yürütülüyor. Islah projesi kapsamında Yayla Göleti’nin çevresindeki sosyal tesislerin bulunduğu alanda biriken görüntü kirliliği yanında koku da yapan ve gezinti amaçlı kullanılan deniz bisikletleri için de tehlike arz eden membasında 24.000 m² alanı kaplayan ortalama 2,5 m. yükseklikteki yaklaşık 60.000 m³ rusubat ve balçığın temizlenmesi hedefleniyor. Temizlik çalışmasının 30 Ağustos 2017 tarihinde bitirilmesi planlanıyor.

Ayrıca, Perşembe yaylasında her yıl Temmuz ayında güreş ve kültür festivali düzenleniyor. 9 asırdır devam eden festivalin bu yıl tam 911.'su düzenlenecek. Festival kapsamında yağlı güreşin yanı sıra, en güzel koyun, buzağı yarışmaları, yöresel lezzet yarışmaları da yapılıyor. Festival, bu yıl 17-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Adwhit.com      Facebook/DSI.7.Bolge.Mudurlugu

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net