Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Hüseyin ALPAY; "Bırakın Dereler Özgürce Aksın"

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Adayı ve Tokat İl Başkanı Gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY, Tokat Belediyesi tarafından Behzat Deresi üzerine “Kapalı Pazaryeri” yapılacağına dair aldığı duyumlar üzerine bir açıklama yaptı. İl Başkanı ALPAY konu ile ilgili olarak yayımladığı yazılı açıklamada, "Doğayla inatlaşırcasına derelerin üstünü kapatarak bir yere varılamayacağını birçok örneğiyle ülke olarak gördük. Behzat Deresi de bu şehrin kimliğidir. Gerekli ıslah çalışmaları yapılarak etrafı ağaçlandırılmalı, oturma bankları ile şehrin nefes almasının önü açılmalıdır." dedi.
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Adayı ve Tokat İl Başkanı Gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY, Tokat Belediyesi tarafından Behzat Deresi üzerine “Kapalı Pazaryeri” yapılacağına dair aldığı duyumlar üzerine bir açıklama yaptı. İl Başkanı ALPAY konu ile ilgili olarak yayımladığı yazılı açıklamada, "Doğayla inatlaşırcasına derelerin üstünü kapatarak bir yere varılamayacağını birçok örneğiyle ülke olarak gördük. Behzat Deresi de bu şehrin kimliğidir. Gerekli ıslah çalışmaları yapılarak etrafı ağaçlandırılmalı, oturma bankları ile şehrin nefes almasının önü açılmalıdır." dedi.

  Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Adayı ve Tokat İl Başkanı Gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY, Behzat Deresi üzerine “Kapalı Pazaryeri” yapılacağına dair duyumlar aldıklarını belirterek, “Aldığımız duyumlar eğer doğruysa, Belediyemizin bu plandan vazgeçmelerini umuyoruz.” dedi.

Başkan Hüseyin ALPAY konu ile ilgili olarak yayımladığı yazılı açıklamada, şehirlerin yaşam alanlarının parklar ve bahçeler olduğuna vurgu yaparak Tokat’ın da hızlı kentleşme ile beraber yaşam alanlarında daralma yaşadığına dikkat çekti. Behzat Deresi’ne “Kapalı Pazaryeri” yapılacağına dair duyumlar aldıklarını söyleyen Hüseyin ALPAY, Behzat Deresi’nin üzerine Kapalı Pazaryeri yapılması halinde, bunun çok ağır sorunları da beraberinde getireceğini savundu.

O bölgedeki trafik yoğunluğuna işaret eden Hüseyin ALPAY, park yeri sıkıntısının da ortaya çıkacağını belirterek yaşanılacak yeni bir keşmekeşi Tokat’ın kaldıramayacağını söyledi. “Bırakın dereler özgürce aksın” diyen ALPAY, “Doğayla inatlaşırcasına derelerin üstünü kapatarak bir yere varılamayacağını birçok örneğiyle ülke olarak gördük. Behzat Deresi de bu şehrin kimliğidir. Gerekli ıslah çalışmaları yapılarak etrafı ağaçlandırılmalı, oturma bankları ile şehrin nefes almasının önü açılmalıdır. Bırakın derelerimiz özgürce aksın.” ifadelerini kullandı.

Yayalara Üst Geçit ve çocuklara park

İl Başkanı Hüseyin ALPAY açıklamasında ayrıca, o bölgeye ivedi olarak yayalar için bir üst geçit yapılması gerektiğini ifade ederek, yine o bölgede çocuklar için park olmadığını kaydetti. ALPAY, Sivil Savunma Müdürlüğü önüne bakan yol kenarındaki cep kısmının etrafına bariyerler yapıldıktan sonra ağaçlandırılıp, çocuklar için park yapılabileceğini sözlerine ekledi.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokattan.net
 DSP Tokat İl Başkanlığı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net