Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kadim DURMAZ; “Muhtarlarımız demokrasinin temel taşıdır."

Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan bir genelge ile ülkemizde kutlanmaya başlanan "19 Ekim Muhtarlar Günü" münasebetiyle bir açıklama yaptı. Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, “Aziz milletimiz ve devletimiz arasında bir köprü vazifesi gören, kamuhizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaşmasında en önemli etkenlerden biri olan, bizlerin de çalışma arkadaşları başta Tokatlı Muhtarlarımız olmak üzere, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.
Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan bir genelge ile ülkemizde kutlanmaya başlanan "19 Ekim Muhtarlar Günü" münasebetiyle bir açıklama yaptı. Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ“Aziz milletimiz ve devletimiz arasında bir köprü vazifesi gören, kamuhizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaşmasında en önemli etkenlerden biri olan, bizlerin de çalışma arkadaşları başta Tokatlı Muhtarlarımız olmak üzere, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

  Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde yayınladığı bir genelge ile “Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür." ifadeleri ülkemizde kutlanmaya başlanan "19 Ekim Muhtarlar Günü" münasebetiyle Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, şu ifadelere yer verdi; “Muhtarlarımız demokrasinin temel taşıdır. Bulundukları mahalle veya köyde devletimizin bütün kurumlarını temsil etmektedir.

Muhtarlarımız 188 yıldır faaliyetlerini sürdürmektedir. Bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında devleti temsil gibi önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Muhtarlarımız kamu kaynaklarının eksiksiz ve eşit paylaşımla aktarılması için, 7 gün 24 saat görevi başında azimle çalışmaktadırlar.

Ülkemizin ve Tokat’ımızın sorunlarını, ortak akıl ve barışçıl bir anlayışla bizlere ileten muhtarlarımızın, kentlerimizin gelişmesinde ki katkıları büyüktür.

Muhtarlarımızın özverili ve fedakarca çalışmalarının farkındayız ve buna uygun iyileştirmeleri hızla hayata geçirmek zorundayız. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının Muhtarlıklarımız olduğunu unutmamalıyız.

Genel Başkanımız Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU’nun da ifade ettiği gibi muhtarlarımızın gerek özlük haklarında gerek çalışma koşullarında düzenlemeler yapılması öncelikli ve en önemli görevimizdir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde muhtarlarımızın lehine yapılacak her türlü yasal düzenlemeye destek vermeye de hazırız.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimiz ve devletimiz arasında bir köprü vazifesi gören, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaşmasında en önemli etkenlerden biri olan, bizlerin de çalışma arkadaşları başta Tokatlı Muhtarlarımız olmak üzere, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.”

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokattan.net
 Ulvi GELBAL, Milletvekili Basın Danışmanı
 Resmitatiller.net

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net