Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

4. Başçiftlik Kar Şenlikleri'nde Afrin Mesajları

Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te, "Hayallerin Gerçekleştiğini Gördün mü? Haydi, Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'e" sloganıyla ilkini 7-8 Şubat 2015'te düzenlenen Kar Şenlikleri'nin 4.'sü Başçiftlik Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başçiftlik Kaymakamlığı desteğiyle 27 Ocak 2018'de, 1600 metre yükseklikteki Karacaören yaylasında yer alan Başçiftlik Kayak merkezinde gerçekleştirildi. "Başçiftlik'ten Afrin yiğitlerine selam olsun" pankartının açıldığı şenlikler renkli görüntülerle sona erdi.
Tokat'ın yeşili ve beyazıyla öne çıkan ilçesi Başçiftlik'te, "Hayallerin Gerçekleştiğini Gördün mü? Haydi, Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'e" sloganıyla ilkini 7-8 Şubat 2015'te düzenlenen Kar Şenlikleri'nin 4.'sü Başçiftlik Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başçiftlik Kaymakamlığı desteğiyle 27 Ocak 2018'de, 1600 metre yükseklikteki Karacaören yaylasında yer alan Başçiftlik Kayak merkezinde gerçekleştirildi. "Başçiftlik'ten Afrin yiğitlerine selam olsun" pankartının açıldığı şenlikler renkli görüntülerle sona erdi.

  Başçiftlik Belediyesi, "Hayallerin Gerçekleştiğini Gördün mü? Haydi, Tokat'ın Beyazı Başçiftlik'e" sloganıyla ilkini 7-8 Şubat 2015'te düzenlediği Kar Şenlikleri'nin 4.'sini bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Başçiftlik Kaymakamlığı ile birlikte organize ediyor. Şenlikleri'nin 4.'sini bu yıl "Bu kışı asla unutamayacaksınız. Başçiftlik'te Kayak Keyfi seni bekliyor." sloganıyla 1600 metre yükseklikteki Başçiftlik Karacaören yaylasında yer alan Başçiftlik Kayak Merkezi'nde 27 Ocak 2017 Cumartesi günü 3 bine yakın kayakseverin katılımıyla gerçekleştirildi.

Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirilen "Zeytin Dalı" Operasyonuna destek ve şehitlerimizi anmak için yapılan Türk Bayraklı gösteri sonrası yapılan dualarla ile başlayan 4. Başçiftlik Kar Şenlikleri, protokol konuşmaları ile devam etti.

Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL'in selamla konuşmasının ardından sahne davet edilen Milli Savunma Komisyon Başkanı ve Tokat Milletvekili Av. Yusuf BEYAZIT, 4. Kar Şenliklerinde bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirerek konuşmasına; "Milli Savunma Komisyon Başkanı olarak Ukrayna'da önemli görüşmelerde bulunduk, önemli toplantılar yaptık. Ülkemizin Afrin Bölgesinde yaptıkları Zeytin Dalı Operasyonunu desteklediklerini ve yakından takip ettiklerini ilettiler. Kendi savunma sanayimizi geliştirdik, daha da geliştirmeye devam edeceğiz. Afrin Zeytin Dalı operasyonunda kullandığımız silahların %80'ı kendi yerli üretimimiz savunma sanayimizdeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye kendi insansız hava uçakları, kendi helikopterlerini kendi piyade tüfeklerini üretiyor yaptığımız görüşmeler savunma sanayimizin %100'ünü yerli yapacağız. Diğer yandan komşularımız zulüm içerisindeyken hiç bir şey yapmadan duramazdık. Suriye sınırında bir tek terör örgütü kalmayana kadar operasyonlarımız devam edecek. Burada Başçiftlik Yaylasında gençlerimizin düzenlemiş olduğu Afrin'deki Zeytin Dalı operasyonuna destek amaçlı gösteriden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Tokat Valisi Dr. Ömer TORAMAN ise konuşmasında, "Başçiftlik yazın ayrı güzel kışın ayrı güzel.Yeşil Niksar'ımızdan geliyorum; 300 rakımlı Yeşil Niksar'dan 1200 rakımlı Başçiftlik'te Kar Şenliklerine katılmak ve sizinle beraber olmaktan mutluluk duydum. Tokat'ta kış turizminin önünü açacak nitelikte olan Kayak Merkezi Tokat'lı insanların haftanın stresini atmak için güzel bir yer. Biz de gerek İl Özel İdare gerekse Valilik olarak buraya yapılan yatırımı daha da geliştirmek için çalışmalarımız sürecek" dedi.

Vali TORAMAN 'ın konuşmasının ardından Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU kısa bir selamlama konuşması yaptı. Protokol konuşmalarının ardından Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL tarafından protokol mensuplarına plaket takdimi yapıldı.

Somun Tepesinde bulunan kayak Merkezinde Milli Savunma Komisyon Başkanı ve Tokat Milletvekili Av. Yusuf BEYAZIT Başçiftlik yöresine özgü ipli kayak takımları ile kayak yaptı. Tokat Valisi Dr. Ömer TORAMAN ve diğer protokol kızaklarla kayak merkezinin 2018 sezonu açılışını yaptılar.

Konuşmaların ardından şenlikler ipli kayak, Snowboard, kızak yarışları Paraşüt ve Drone gösterileriyle devam etti. Sıcak çorba ikramının da yapıldığı şenliklerde Başçiftlik'liler ve kayak meraklıları soğuk havaya rağmen ipli kayak, kızak, tepsi, şamyel, naylon ile karın keyfini doyasıya yaşadı, renkli görüntüler oluştu.

4. Başçiftlik Kar Şenliklerine Milli Savunma Komisyon Başkanı ve Tokat Milletvekili Av. Yusuf BEYAZIT, Tokat Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU, Tokat İl Jandarma Komutanı Hidayet ARIKAN, Erbaa Kaymakamı Bülent KARACAN, Başçiftlik Kaymakamı Mesut TABAKÇIOĞLU, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat TUNÇEL, STK temsilcileri, basın mensupları ile kayak severler katıldı.

Başçiftlik Merkez Caminde okunan mevlit sonrası Afrin operasyona katılan kahraman ordumuza yapılan dualarla başlayan şenliklerin akşamki bölümü, 15 Temmuz Şehitler Meydanında düzenlenen yürüyüş ve havai fişek gösterisi ile sona erdi.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Facebook/NazifKARAKOÇ
 YesilNiksar.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net