Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Milletvekili Yücel BULUT'tan Çamlıbel İçin Kanun Teklifi

Tokat Milletvekili, Adalet Komisyonu üyesi Av. Yücel BULUT, Tokat'a yaklaşık 30 km, Sivas'a 69 km uzaklıkta yer alan 1923 yılında başlayan ilçeliği 1944 yılında elinden alınan Tokat merkeze bağlı Çamlıbel beldesinin ilçelik hakkının iade edilmesi için TBMM başkanlığına kanun teklifi verdi. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yayınlayan Tokat Milletvekili Av. BULUT; "Çamlıbel’in kalkınması demek, aynı zamanda oldukça uzun yıllardır kalkınma sorunu yaşayan Artova Havzasının da kaderinin değişmesi anlamına geleceği inancıyla, yasa teklifimizin hemşerilerimiz tarafından da sahiplenileceğini umuyorum." ifadelerine yer verdi.
Tokat Milletvekili, Adalet Komisyonu üyesi Av. Yücel BULUT, Tokat'a yaklaşık 30 km, Sivas'a 69 km uzaklıkta yer alan 1923 yılında başlayan ilçeliği 1944 yılında elinden alınan Tokat merkeze bağlı Çamlıbel beldesinin ilçelik hakkının iade edilmesi için TBMM başkanlığına kanun teklifi verdi. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yayınlayan Tokat Milletvekili Av. BULUT; "Çamlıbel’in kalkınması demek, aynı zamanda oldukça uzun yıllardır kalkınma sorunu yaşayan Artova Havzasının da kaderinin değişmesi anlamına geleceği inancıyla, yasa teklifimizin hemşerilerimiz tarafından da sahiplenileceğini umuyorum." ifadelerine yer verdi.

  Tokat'a yaklaşık 30 km, Sivas'a 69 km uzaklıkta yer alan 1923 yılında başlayan ilçe olan Çamlıbel, 1944 yılında 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İNÖNÜ'nün yöreyi ziyaretinde halktan aldığı tepkiler nedeniyle ilçeliği elinden alınarak 1 Haziran 1944 tarihinde İnönü’nün yaverinin köyü olan  Kızılca köyüne (şimdiki adı ile Artova) ilçelik verilmişti. Belde halkın ilçeliği iadesi için yıllardır mücadelesine devam etmektedir.

MHP Tokat Milletvekili, Adalet Komisyonu üyesi Av. Yücel BULUT, Tokat merkeze bağlı Çamlıbel beldesinin ilçelik hakkının iade edilmesi için 5 Ekim 2018 tarihinde TBMM başkanlığına bir kanun teklifi verdi.

Sosyal medya hesabında hazırladığı kanun teklifine dair dilekçeleri paylaşan Tokat Milletvekili Av. BULUT, açıklamasında ise şu ifadeleri paylaştı: "1944 yılında İLÇE vasfı kaldırılarak, yarım asırdır adeta cezalandırılan Çamlıbel Beldemiz’in yeniden eski günlerine kavuşabilmesi ve iade-i itibar yapılması amacıyla İlçe olması için tarafımca kanun teklifi verilmiştir.

Çamlıbel Beldesinin tarihi kökleri ve sahip olduğu stratejik ve sosyal konumu itibariyle gelişmeye müsait durumu bu güzide beldemizin ilçe olmasını gerektirmektedir.

Çamlıbel Beldesi’nin yarım asırlık İlçe olma mücadelesi 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde bölgede düzenlediğimiz miting esnasında tarafımıza aktarılmış ve burada yapmış olduğumuz konuşmada bölge halkına bu konuda mücadele edeceğimizin sözü verilmiştir.

Bu çerçevede hazırlamış olduğum kanun teklifi, Sayın Cumhurbaşkanımızın diğer partilerden de ülkeye hizmet için katkı beklediklerini ifade eden çağrısına uygun olarak Yüce Meclis’e sunulmuştur.

Her birisi Tokat sevdalısı olan ve birbirinden değerli Ak Parti milletvekillerimiz ve CHP milletvekilimizin de Çamlıbel’in haklı davası konusunda mücadele ettiklerinden ve bugüne kadar bu beldemize özveriyle katkı sağladıklarından şüphe duymuyor, bu kanun teklifinin yasalaşması konusunda bizleri ve fedakar Çamlıbel halkını yalnız bırakmayacaklarını düşünüyor ve inanıyorum.

Çamlıbel’in kalkınması demek, aynı zamanda oldukça uzun yıllardır kalkınma sorunu yaşayan Artova Havzasının da kaderinin değişmesi anlamına geleceği inancıyla, yasa teklifimizin hemşerilerimiz tarafından da sahiplenileceğini umuyorum." 

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokattan.net
 Facebook/av.yucelbulut

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net