Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Reşadiye'de Eğitim-Öğretime Kitap Okuyarak Başladılar

Tokat Valiliği himayesinde yürütülen "Kitap Tokat" projesi kapsamında, Reşadiye Atatürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri Reşadiye Kaymakamlık toplantı salonunda Kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılanları ağırlayan Reşadiye Kaymakamı Murat METE, öğrencilerle birlikte kitap okudu.
Tokat'ta bütün eğitim öğretim kurumlarında okuma ortamlarını zenginleştirmek, nitelikli kitaba erişimi sağlayarak öğretmen-veli-eğitim yöneticisi işbirliği ile öğrencilerin okuma yazma edinimine katkı sunmak, okuyan-yazan birey sayısını artırmak; böylece okumayı bir yaşam becerisi ve hayatın vazgeçilmez alışkanlığı haline getirmek amacıyla  başlatılan “Kitap Tokat” Projesi kapsamında Reşadiye Atatürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri, Kaymakamlık toplantı salonunda Kitap okuma etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılanları ağırlayan Reşadiye Kaymakamı Murat METE, öğrencilerle birlikte kitap okudu. 

  Tokat Valiliği himayesinde yürütülen "Kitap Tokat" projesi kapsamında, Reşadiye Atatürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri Reşadiye Kaymakamlık toplantı salonunda Kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılanları ağırlayan Reşadiye Kaymakamı Murat METE, öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Etkinlik sonrası öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakamımız, onlara birer tane kitap hediye etti ve toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliğe Reşadiye Kaymakamı Murat METE ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet FEDAKARTÜRK ve İlçe Gençlik Spor Müdürü Uğur AYDIN katıldı.

Kitap okuma etkinliği sonrası açıklama yapan Reşadiye Kaymakamı Murat METE;  "2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının 2. Döneminin başladığı il gününde, Valiliğimiz himayesinde yürütülen “Kitap Tokat Projesi” kapsamında Atatürk ortaokulu 6.sınıf öğrencilerimizi ağırladık. Projenin temel amacı, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak; öğrencilerin kendini ifade etmelerinin, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemektir. 

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, toplumsal duyarlılık ile yorumlama bilgi ve becerisi kazandırmak amaçlanmaktadır. Bu yolla öğrencilerin analitik düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek, yorum ve sentez yapabilen, sorgulayan, tartışan, doğruların tek noktadan değil çeşitli bakış açılarıyla ortaya çıkacağını kavramış, güzellik duygusu ve estetik anlayışı gelişmiş, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. 

Bu vesile ile; 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının 2. döneminin kazasız belasız ve başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyor, bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Resadiye.gov.tr
 Resadiye.gov.tr

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net