Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Onbeşlilerden Çanakkale'de 106 Dakikalık Saygı Duruşu

Tokat ONBEŞLİ Torunları Derneği üyeleri, Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle şehitler anısına Çanakkale'de saygı nöbeti tuttu.
Tokattan.net | Onbeşlilerden Çanakkale'de 106 Dakikalık Saygı Duruşu
M
erkezi İstanbul Esenyurt'ta bulunan ve 2018 yılında Tokat'tan Çanakkale'ye vatan savunması için giden hicri 1315 doğumlu ONBEŞLİ şehit ve gazilerin emanetlerine sahip çıkmak ve toplumsal farkındalığı artırmak için kurulan Tokat ONBEŞLİ Torunları Derneği üyeleri, bu kez dönemin asker ve hemşire kıyafetleri ile Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümde şehitler anısına Çanakkale kordon boyunda bulunan Truva Atı önünde 106 dakika saygı nöbeti tuttular.

Çanakkale Savaşı gazisi torunu ve Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet GÜMÜŞ daha önce İstanbul'dan 3 yıldır yürüdüğü Çanakkale'ye, bu sene Çanakkale Zaferi'nin 106. yılında Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi'nin desteği ile ONBEŞLİ'lerin memleketi Tokat'tan yürüyecekti. Ancak, yürüyüş pandemi koşulları nedeniyle son dakika da ertelenmişti. Dernek Başkanı Saffet GÜMÜŞ ve beraberindeki üyeler bu kez, Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle şehitler anısına dönemin asker ve hemşire kıyafetleriyle Çanakkale kordon boyunda bulunan Truva Atı önünde 106 dakika saygı nöbeti tuttu. 

17 Mart 2021 Çarşamba günü saat 12.00'da başlayan saygı nöbetini gören vatandaşlar da Dernek Başkanı Saffet GÜMÜŞ ve beraberindeki üyeler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Saygı nöbetinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tokat ONBEŞLİ Torunları Derneği Başkanı Saffet GÜMÜŞ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
O dönemde atalarımız Çanakkale’ye geldi. Biz torunları için bu vatan uğruna can verdiler, kan verdiler. Tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Bundan 106 yıl önce 7 düvel vardı, bugün ise 77 düvel var. Bizi, bölmek, parçalamak ve yönetmek isteyenler var. Biz Türk halkı olarak dün olduğu gibi bugün de kesinlikle onlara izin vermeyeceğiz. Yolumuz şehitler yolu dedik, Tokat’tan çıktık. Bugün şehitler anısına 106 dakika bir nöbetimiz olacak. Gönül isterdi ki Tokat’tan buraya yürüyelim ama pandemi nedeniyle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, ‘Bu yıl olmaz, nasip olursa seneye yürürsünüz’ dedi.

Biz de şehitleri anmak için arabamızla geldik. Mekanları cennet olsun diyorum. Ailelere sesleniyorum; anne ve babalar, çocuklarınızı Çanakkale’ye getirin. Buranın her karış toprağında şehit kanı var. 15 yaşındaki gençler buraya; vatan, bayrak, ezan, kuran ve namus için geldi. Vatanın varsa namusun var. Vatanın varsa bayrağın var. Vatanın yoksa ne namusun var ne de bayrağın. Önce vatan diyorum. 
İş insanı Ali GÜÇLÜDernek Başkanı Saffet GÜMÜŞ ve beraberindeki üyeler saygı nöbeti sonrasında Çanakkale savaşının gerçekleştirildiği tarihi Gelibolu yarımadayı gezdi. 

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Facebook/sffetgumus
  Haberler.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net