Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

TOSİAD İstanbul'da Süleyman KAYA Dönemi

Tokatlıların gurbetteki en büyük Sanayici, Yönetici ve İş İnsanları STK'sı TOSİAD İstanbul'un 6. Olağan Genel Kurulu, 27 Mart'ta gerçekleştirildi.
Tokattan.net | TOSİAD İstanbul'da Süleyman KAYA Dönemi
İ
stanbul'da yaşayan Tokatlı Sanayici, İş İnsanı, Bürokrat ve Yöneticileri bir araya getirmek amacıyla 2003 yılında kurulan ve bünyesinde Özdilek, Aslı Börek ve Dimes gibi Tokat'ın dünyaya açılan markalarının yanı sıra bir çok bürokrat ve yöneticinin de yer aldığı, Tokatlıların gurbetteki en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan "Tokatlı Sanayici, Yönetici ve İş İnsanları Derneği"'nin 6. Olağan Genel Kurulu, 27 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirildi. Tek aday ve tek listenin yer aldığı kongrede yapılan seçimde, başkanlığa iş İnsanı ve Avukat Süleyman KAYA seçildi.

Tokatlı Sanayici, Yönetici ve İş İnsanları Derneği (TOSİAD), 2004 yılında Tokat Milletvekilliği yapan Hüseyin GÜLSÜN tarafından başlatılan çalışmayla kuruldu. Hüseyin GÜLSÜN’ün kurucu Başkanlığının ardından işadamı Mahmut KÜÇÜKDOĞAN kısa süreliğine başkanlık yapmıştı. 2006 yılında yapılan kongrede derneğin Başkanlığına Abdurrahman BAŞKAN seçilmişti. Abdurrahman BAŞKAN ardından 2014 yılında Dernek başkanlığını İşadamı Mustafa ACAR devraldı. 2018 yılında yapılan 5. olağan genel kurulda iş insanı Semra Saniye MERT, oybirliği ile seçilerek başkan olmuştu.

Kısa adı "TOSİAD İstanbul" olan Tokatlı Sanayici, Yönetici ve İş İnsanları Derneği'nin 6. Olağan Genel Kurulu, 27 Mart 2017 Cumartesi günü saat 10:30'da İstanbul Ataşehir'de bulunan Kaşıbeyaz Restaurant'ta gerçekleştirildi. 

Kongre Başkanlık Divanı seçimi, Saygı duruşu, Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile Denetim Kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’nun ayrı ayrı ibrası ve Tahmini bütçenin görüşülerek onaylanması sonrası olağan genel kurulda seçime geçildi.

Tek liste ve adayın olduğu olağan genel kurulda oy birliği ile başkanlığa Süleyman KAYA seçildi.  Süleyman KAYA, kongre sonrası genel kurul üyelerine bir teşekkür konuşması yaptı. Konuşmasında ülkemizin içinde bulunduğu pandemiye bağlı ekonomik buhran olduğunu belirten Başkan KAYA, iş insanlarımızın bu zor günlerinde, TOSİAD olarak stratejik destek ve proje hazırlamada katkı sunacaklarını söyledi. TOSİAD’ın kuruluşundan bugüne kadar görev yapmış başkanlara, yönetim ve üyelerine de teşekkür eden Başkan KAYA,  konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
Hep birlikte başaracağız. Ne başarılarımız nede başarısızlıklarımız bir kişinin üzerinde olmayacak. TOSİAD’ın adına ve misyonuna yakışır bir şekilde, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Tokat olacağız. Yönetim kadememizin yanı sıra bünyemizde temalı çalışma grupları oluşturacağız. Biz burada, iş insanlarımıza hizmet üreteceğiz. Özellikle, Tokat’tan ne alırız değil, Tokat’a ne yapabiliriz anlayışında olacağız. Çok kıymetli Tokatlı işadamlarımız la bir araya gelerek, ortak akılla bir konsarsiyum oluşturup, iş ve istihdama yönelik bir üretim merkezini hayata geçirebiliriz. Kısaca, üretmek için var olacağız tüketmek için değil. İnsan odaklı ve her şey Tokat için anlayışıyla hareket edeceğiz. Öteleyen ve ötekileştiren değil, birleştiren ve kucaklayan bir anlayış içerisindeyiz. Yol haritamızın temelinde birlik beraberlik vardır. Gönlümüzde açık, kapımızda açık.
 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Salih TANRIVERDİ      Kanal101.com

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net