Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Türk Halkı Zile'li Yapımcının Filmi AYLA'yı Çok Sevdi

Yapımcılığını Tokat Zile doğumlu Mustafa USLU'nun yaptığı 1950 yılındaki Kore Savaşı sırasında adını Ayla koyduğu Koreli küçük bir kız çocuğuna sahip çıkan Kore Gazisi Astsubay Süleyman DİLBİRLİĞİ'nin hatıralarından senaryolaştırılan Türkiye’nin Oscar adayı AYLA filmi, gişede tüm rakiplerini geride bırakarak ilk 10 günde 1 milyon izleyici sayısını aştı ve iki hafta üst üste gişenin lideri oldu. Üstelik 2 Kasım Perşembe günü, Türkiye sinema tarihinde son 16 yılın en yüksek gişesini yaparak istatistiklere adını yazdırdı.
Yapımcılığını Tokat Zile doğumlu Mustafa USLU'nun yaptığı 1950 yılındaki Kore Savaşı sırasında adını Ayla koyduğu Koreli küçük bir kız çocuğuna sahip çıkan Kore Gazisi Astsubay Süleyman DİLBİRLİĞİ'nin hatıralarından senaryolaştırılan Türkiye’nin Oscar adayı "AYLA" filmi, gişede tüm rakiplerini geride bırakarak ilk 10 günde 1 milyon izleyici sayısını aştı ve iki hafta üst üste gişenin lideri oldu. Üstelik 2 Kasım Perşembe günü, Türkiye sinema tarihinde son 16 yılın en yüksek gişesini yaparak istatistiklere adını yazdırdı.

  Türkiye Ailesi öldürülmüş Kore’li minik bir kız çocuğunu ölümden kurtarıp 15 ay boyunca kendi çocuğu gibi bakan, savaş bitip de Türkiye’ye dönünce Ayla adını verdiği kızından bir daha haber alamayan Astsubay Süleyman DİLBİRLİĞİ’nin hayatını anlatan Ayla, tüm Türkiye’yi bu unutulmaz kahramanlık öyküsü altında birleştiriyor.

1950 yılında Kore’ye giden Süleyman Astsubay, savaş meydanında annesi babası öldürülmüş küçük bir kız bulur ve bulduğu küçük kıza ay gibi yüzü olduğu için Ayla ismini verir. 15 ay boyunca Ayla’nın bakımını üstlenen Süleyman Astsubay’ın artık Türkiye’ye dönmesi gerekmektedir. Ayla’yı orda bırakıp dönmek istemeyen Astsubay birçok yolu denemesine rağmen Ayla’yı yanına alamaz. Savaş günlerini geride bıraktıktan 60 yıl sonra Ayla ve Astsubay Süleyman tekrar bir araya gelirler.

Türk halkının sahip çıktığı "AYLA" filmini, vizyona girdiği ilk 10 günde 1 milyon kişi tarafından izlendi. Ayrıca, Türkiye sinema tarihi istatistiklerini altüst ederek son 16 yılın en yüksek perşembe günü gişesine ulaşan Ayla’yı o gün, ülke genelinde 87 bin 365 kişi izledi.

Senaristliğini Yiğit GÜRALP’in yaptığı, yapımcılığını Tokat Zile doğumlu Mustafa USLU’nun üstlendiği, Can ULKAY’ın yönettiği filmin oyuncu kadrosu ise göz dolduruyor. Başrolünü İsmail HACIOĞLU’nun üstlendiği filmde Çetin TEKİNDOR, Taner BİRSEL, Ali ATAY gibi birbirinden yetenekli oyuncular yer alıyor. Küçük Kore kızını ise Kim Seol canlandırıyor. Ayrıca filmde Esra DERMANCIOĞLU, Damla SÖNMEZ, Altan ERKEKLİ, Sinem ÖZTÜRK USLU rol alırken Murat YILDIRIM’ın Üsteğmen Mesut, Erkan PETEKAYA’nın Binbaşı İskenderun, Mehmet ESEN’in Albay Celal rolünde görüleceği filmin sürprizi ise dünyaca ünlü yıldız Julia Roberts’ın abisi Eric Roberts oldu. Roberts, projede General Coulter olarak kamera karşısına geçti.

Türkiye’nin Oscar adayı "AYLA" filmini, sinemaseverlere iki saat boyunca unutulmaz anlar yaşatıyor. Film, güçlü prodüksiyonu, ulusal ve uluslararası yıldızları buluşturan oyuncu kadrosu, gerçeklere dayanan senaryosu, etkileyici müzikleri ve görsel bir şölen sunan sinematografisiyle dikkat çekiyor.

"AYLA" filminin 18 Ekim 2017'de düzenlenen galasına katılan Zile Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi; "Ayla Filmi 2017 Türkiye Oscar adayı, Zile'li hemşehrimiz Dijital Sanatlar Mustafa USLU Filmi olan "Ayla" nın Maslak/Ayazağa'daki galasındayız. Filmin Anadolu galası 20 gün sonra Zile Saray Sinemasında yapılacak. Mustafa USLU beye teşekkür ederim."

Tokat Zile'nin Kışla Mahallesinden çıkıp reklam dünyasında çok önemli bir konuma gelen yapımcı Mustafa USLU'nun Türkiye'nin Oskar adayı "Ayla" filminin ilk Anadolu galası 7 Kasım 2017 Salı günü Zile'de yenilenen tarihi Saray Sinemasının açılışında gerçekleştirilecek.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Faselis.com
 Arzu MİLDAN, Faselis.com
 Filmhafizasi.com
 Facebook/lutfi.vidinel1

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net